sobhe-no.ir
1282
سه شنبه، ۰۴ آبان ۱۴۰۰
7
گزارش «صبح‌نو» درباره وضعیت تولید گوشت قرمز و قیمت آن در ماه‌های آتی را بخوانید

تولید گوشت، حتی بیش از نیاز بازار

علی جواهری / مدت‌هاست گرانی گریبانگیر بازار گوشت قرمز شده، قیمت‌ها سربه‌فلک گذاشته و مردم کم‌در‌آمد توان خرید گوشت را ندارند. افزایش قیمت موجب شده این کالای پروتئینی در سفره و سبد خوراک خانواده‌های کم‌درآمد و حتی متوسط جامعه کمتر دیده می‌شود. ازسوی‌دیگر، به‌رغم تمام تمهیدات درنظر گرفته‌شده، قیمت این منبع تامین پروتئین کاهش قابل‌توجهی نیافته است. همزمانی شیوع کرونا در کشور از بهمن سال گذشته موج جدیدی از گرانی‌های ناباورانه را در بعضی از کالاهای اساسی مردم ایجاد کرده‌ به‌طوری‌که افسار قیمت گوشت قرمز در بازار گسیخته شده و با وجود آنکه کمبودی در عرضه دام سبک و سنگین وجود ندارد اما دلالان با سوء‌استفاده از گرانی هزینه‌های اولیه قیمت گوشت را افزایش داده‌اند. به هر روی همزمان با افزایش قیمت کالاهای اساسی در چند سال گذشته، آمار مصرف گوشت نیز در ایران پایین آمده و سرانه آن به حدود پنج کیلوگرم در سال رسیده است. این درحالی است که طبق اطلاعات منتشرشده در سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سرانه مصرف گوشت قرمز و سفید در جهان ۴۱کیلوگرم است و ایرانیان از لحاظ مصرف گوشت در رتبه ۹۸ در بین ۱۹۶کشور جهان قرار دارند. در سال۸۴ قیمت هر کیلو گوشت چهارهزارو 580 تومان بود که با رشد بیش از دوهزار‌ درصدی در سال۹۹ به ۱۰۲هزار تومان و درحال‌حاضر این رقم به بالای ۱۴۰هزار تومان رسیده است اما این سوال مطرح می‌شود که سرانجام قیمت گوشت در ماه‌های آینده به کجا خواهد رسید؟ آیا تولید پاسخگوی نیاز داخلی خواهد بود؟ «صبح‌نو» برای پاسخ به این سوالات با «منصور پوریان» رییس شورای تامین‌کنندگان دام کشور گفت‌‌وگو کرده است.

شماره‌های پیشین