معاون بهداشت وزیر بهداشت و درمان از رفع محدودیتهای کرونایی از اول آبان در صورت تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داده است؛ اتفاقی که در حرف هم ترسناک است، چه رسد به اینکه در ماههای گذشته با کرونا هم درگیر شده باشید. دکتر کمال حیدری گفته است: امیدواریم واکسیناسیون به بالای ۸۵درصد برسد و این موضوع براساس فرمول RO یا براساس بیماریزایی آن سوش از ویروس و نوع ویروس جامعه بررسی میشود و باید میزان ایمنی بدن و جامعه را بالا ببریم.
وی افزود: بحث واکسیناسیون چه ۷۰درصد، چه ۱۰۰درصد به این برمیگردد که ایمنی پایه برای فرد فراهم شود. زمانی ممکن است بدن با ویروس روبهرو شود و آن را نشناسد و واکنشهای حساسی نشان دهد و از طرفی اگر بدن با ویروس ضعیف شده روبهرو شود، میتواند سیستم ایمنی پایه را تقویت کند که اگر با ویروس واقعی روبهرو شد کمترین واقعه برای بدن رخ دهد؛ بنابراین اصل موضوع واکسیناسیون بهدلیل افزایش ایمنیزایی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در موجی که پشت سر گذاشتیم بسیاری از افراد مبتلا شدند و بالطبع هرچه در مخرج کسر تعداد بیشتری از افراد جامعه مبتلا شوند، ناخواسته تعداد زیادی هم بیمارستان میروند و به تبع آن، بستری و فوتی افزایش مییابد؛ اما اگر با واکسیناسیون ایمنی پایه را کسب کنیم، امیدوار هستیم که کمترین اتفاق در حوزه بستری و مرگ برای افراد رخ دهد و میزان ابتلا هم کاهش یابد. وی ادامه داد: در مورد بازگشاییها هم سیاست دولت و انتظار مردم این است که پس از این مدت که خسته شدند، به زندگی عادی بازگردند و مسائل اجتماعی و اقتصادی و... ادامه یابد و تمرکز دولت هم بر بازگشایی مدارس و دانشگاهها و سپس جریانات اجتماعی و اقتصادی است. اگر ایمنی پایه رخ دهد، دغدغه دولتمردان هم کاهش مییابد که اگر ابتلایی هم صورت میگیرد به کمترین نحو باشد و این هم به مردم بازمیگردد که پروتکلها را رعایت کنند که کلید مدیریت بیماری از این به بعد همین امر است و امیدواریم اگر موج بعدی رخ میدهد با کمترین حالت باشد. البته معاون وزیر بهداشت از احتمال وقوع پیک بعدی کرونا در آبانماه هم خبر داده است و اینکه این پیشبینی هم صورت گرفته است.
انتقاد از خود
یکی از بخشهای جذاب سخنان معاون وزیر بهداشت نکاتی درباره بازگشاییهاست که صورت گرفته است. حیدری دراینباره نیز گفته است: متاسفانه بازگشاییها زودتر از موعد صورت گرفت علیرغم اینکه هنوز بحث محدودیتهای هوشمند را اعلام نکردیم و جلسات کارشناسی که میگذاریم برای رفع محدودیتهاست.
با وجود اظهارات معاون بهداشت وزیر بهداشت، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هم دیروز با بیان اینکه تنها واکسیناسیون شرط کافی برای کنترل کرونا نیست، تاکید کرد: هنوز بسیاری از افراد دوز دوم واکسن را دریافت نکردهاند و بنابراین شرایط همچنان ناپایدار تلقی میشود و توصیه ما رعایت صبورانه شیوهنامههای بهداشتی است. دکتر علیرضا زالی درباره وضعیت کرونا در استان تهران اظهار کرد: روند اکثر شاخصهای کرونا روبهنزول است اما همانطور که کرونا بارها در ماههای گذشته نشان داده، باید شرایط تمامی استانها ازجمله تهران را ناپایدار و شکننده در نظر گرفت. وی با اشاره به تجارب کشورهایی که در کنترل کرونا موفق بودهاند، ترکیب فرایند واکسیناسیون در کنار تعهد به رعایت شیوهنامههای بهداشتی را ضروری دانست و از شهروندان درخواست کرد که از برگزاری دورهمیهای غیرضروری مانند جمعهای خانوادگی خودداری کنند.
با وجود اظهارات معاون بهداشت وزیر بهداشت، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هم دیروز با بیان اینکه تنها واکسیناسیون شرط کافی برای کنترل کرونا نیست، تاکید کرد: هنوز بسیاری از افراد دوز دوم واکسن را دریافت نکردهاند