هفته گذشته با پیشنهاد احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و رأی اعتماد هیاتوزیران، علی صالحآبادی، رییسکل بانک مرکزی شد تا حلقه مدیریتی دولت سیزدهم کامل شود. مدیری که ماموریت اصلی او حفظ ارزش پول ملی و مهار تورم، هدایت اعتبار به فعالیتهای مولد و نظارت موثر بر شبکه بانکی است و به نظر میرسد مهمترین چالش او بازار ارز باشد.
«تغییر ژئوپلیتیکی در نزدیکی مرزهای ایران» و «تهدید امنیتی»، دو موضوع بااهمیتی بودند که موجبات تنش در روابط ایران و آذربایجان در روزهای گذشته را فراهم کردند. تنشی که با مداخله برخی کشورهای همسایه و دشمنیهای صهیونیستها، تا حدی ادامهدار شد. جمهوری اسلامی ایران که همواره سیاستی مشخص درخصوص همسایگان خود داشته است در مناسبات با آذربایجان نیز بارها درباره حضور صهیونیستها و تروریستها در این کشور و در نزدیکی مرزهای ایران هشدار داده است؛ هشدارهایی که بینتیجه ماند و درنهایت موجبات تشدید تنش را فراهم کرد.اتفاقات اخیر در شمالغرب مرزهای ایران تا جایی پیش رفت تا اینکه درنهایت رهبر انقلاب نیز درخصوص آن نکاتی را مطرح کردند. «آن کسانی که با توهم تکیه به دیگران گمان میکنند که امنیت خودشان را میتوانند تامین کنند، بدانند که سیلی این را بهزودی خواهند خورد». این شاید مهمترین فراز فرمایشات رهبر انقلاب در اشاره ضمنی به اظهارات نسنجیده اخیر رییسجمهوری آذربایجان علیه منافع ملی کشورمان بود. باکو که خود را مستظهر به حمایتهای تلآویو و آنکارا میبیند، چندی است با اتخاذ سیاست تحریکآمیز علیه منافع همسایه جنوبی خود، بهدنبال ضربه به کشورمان است. باکو با تکیه بر امکانات امنیتی و نظامی مداخلهجویان، ابزار تغییر ژئوپلیتیک منطقه به ضرر تهران و به نفع ماجراجویی پروژه عبری-عثمانی شده است. «صبحنو» در گفتوگو با دکتر افشار سلیمانی، سفیر اسبق ایران در آذربایجان به این موضوع پرداخته که نخ پیونددهنده تلآویو، آنکارا و باکو چیست و چه هدف یا اهدافی از این همگرایی مدنظر است. در ادامه مشروح گفتوگوی «صبحنو» با دکتر افشار سلیمانی، سفیر اسبق ایران در آذربایجان را ازنظر خواهید گذراند.
محمدجواد ظریف مانند همیشه یک چهره مناقشهبرانگیز است. چه زمانی که فرمانده مذاکرات هستهای ایران شد، چه آن زمان که با جان کری قدم زد و چه پس از امضای برجام. او در هشتسال گذشته شاید از مهمترین چهرههای سیاسی و رسانهای کشور بوده است. داستان سیاسی ظریف اگر نقطه آغازی در ژنو و پس از توافق اولیه با ایالاتمتحده داشت اما پس از افشای مصاحبه او با سعید لیلاز به طرز شگفتآوری به بخشهای آخر خود نزدیک شد.
میلاد نجفی / سه برنامه واتساپ، اینستاگرام و فیسبوک که همه متعلق به فیسبوک هستند و از زیرساختهای مشترکی استفاده میکنند، از ساعت ۱۷ روز دوشنبه به وقت ایران، دچار اختلال و بهطور کامل متوقف شده بودند. سایر برنامههایی که زیرمجموعهای از فیسبوک هستند مانند Facebook Workplace هم کارکرد خود را متوقف کردند. بازدیدکنندگان وبسایت فیسبوک با این خطا مواجه شدند که مرورگرشان نمیتواند اتصال برقرار کند. واتساپ و اینستاگرام هم باز میشدند اما هیچ محتوای جدیدی را نمایش نمیدادند و کاربران نمیتوانستند پیام جدیدی ارسال کرده یا دریافت کنند. اختلال در فیسبوک، تقریبا بهندرت اتفاق میافتد اما تاثیر این اختلالات بسیار زیاد است؛ زیرا منجربه اختلال در سه اپلیکیشن بزرگ جهانی میشود. در همان ساعات دیلیمیل اعلام کرد، فیسبوک، اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک مسنجر برای کاربران در سراسر جهان دچار اختلال شدهاند. طبق اطلاعات داوندتکتور که موارد قطعی و اختلال وبسایتها و سرویسها را از منابع مختلف شامل گزارشهای خطایی که ازسویکاربران در این پلتفرم ارسال میشود، ردیابی میکند، هزاران کاربر این اختلال را گزارش کرده بودند.
جایزه نوبل ادبیات بهعنوان یکی از جوایز مطرح ادبی در سطح جهان، برنده سال۲۰۲۱ خود را شناخت و عبدالرزاق گورنا از تانزانیا (۷۲ساله) بهدلیل «کاوش سازشناپذیر و قانعکننده درباره اثرات استعمارگری و سرنوشت پناهجویان در شکاف میان فرهنگها و قارهها» این جایزه را از آن خود کرد.