با اتمام دوره علیعسگری در سازمان صداوسیما از پیمان جبلی، معاون برونمرزی این سازمان بهعنوان گزینه اصلی و احتمالا نهایی ریاست بر رسانه ملی یاد میشود. جبلی ازجمله مدیران این سازمان است که یک صداوسیمایی شناخته میشود و برخلاف برخی مدیران ردهبالا، از دیگر سازمانها یا نهادها مامور به آنجا نشده است. جبلی بهدلیل تحصیلات و فضای کاریاش یک مدیر آشنا به رسانه-بهطور ویژه خبری و تحلیلی- شناخته میشود. حالا باید دید که آیا این مدیر55ساله توان اداره سازمان عریض و طویل را دارد یا نه. رسانه ملی تریبون رسمی نظام در حوزه رسانه است که وظایف متعددی دراین زمینه دارد. از آگاهیرسانی و خبرپراکنی تا سرگرمیسازی برای مخاطبان ایرانی و البته فراتر از آن. در این گزارش در ابتدا زندگی و عملکرد پیمان جبلی را مرور و در ادامه وضعیت فعلی سازمان صداوسیما را آسیبشناسی میکنیم.
دولت و مجلس گوی سبقت را در خدمترسانی و دیدار چهرهبهچهره با مردم برای رفع مشکلاتشان از یکدیگر ربودهاند؛ صحنههایی که خاطرات اوایل نظام را تداعی میکند. رییس مجلس به شمال کشور میرود و رییسجمهور به غرب. دغدغهشان یکی است، تحقق ارزشهای انقلاب و اجرای منویات رهبری آنجا که رهبرانقلاب میفرمایند: «باید مردمی باشیم، یعنی این. مردمی بودن به ادعاکردن نیست. با مردم، با زندگی مردم کنار بیاییم، مثل مردم زندگی کنیم، با طبقات مختلف مردم انس بگیریم. این، معنای مردمی بودن است.» محمدباقر قالیباف صبح پنجشنبه، اول مهرماه به استان گیلان رفت تا با حضور در مراسم یادواره سرداران، فرماندهان و 550شهیدان شهرستان صومعهسرا و 33شهید مدافع حرم استان گیلان، در این مراسم سخنرانی کند اما این سفر یکروزه و غیرکاری قالیباف به یک سفر کاری تبدیل شد و او ضمن بازدیدها و دیدارهای مردمی، زنگ آغاز سال تحصیلی در دبستان دخترانه حضرت رقیه(س) رشت را به صدا درآورد و با اولیای دانشآموزان و معلمان دیدار و گفتوگو کرد.
سخنرانی سیدابراهیم رئیسی، رییسجمهوری کشورمان در هفتادوششمین مجمع عمومی سازمان ملل، محورهای مهمی داشت که جمله واپسین آن یعنی «دوران جدیدی آغاز شده است» شاید برجستهترین و مهمترین فراز آن بود. رئیسی در اولین سخنرانی خود در سازمان ملل، ایران را بهعنوان مانع اصلی افراطیگرایی در منطقه برشمرد و با اشاره به مدل امنیت منطقهای نظام جمهوری اسلامی ایران، خواستار همکاری صادقانه دولتهای منطقه بدون دخالت قدرتهای بیگانه برای مقابله با تروریسم شد. رئیسی بنابر پیشبینیها یکی از فرازهای مهم سخنرانی خود را به مساله برجام و خلف وعده آمریکا در قبال اجرای مفاد آن اختصاص داد و از عدم اطمینان ایران به وعدههای آمریکا سخن گفت.
با پایان یافتن بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان که با لحاظ تغییراتی اساسی در قانون آییننامه داخلی مجلس برای نخستینبار مجوز علنی شدن و پخش زنده جلسات کمیسیونها و الزام به انتشار آرای نمایندگان درباره طرحها و لوایح به تفکیک موافق، مخالف، ممتنع و بدون رأی و الزامی شدن انتشار گزارش سفر، هزینهها و نتایج مأموریت کاری نمایندگان مصوب شد.
عبرتآموزی از افغانستان و خروج ذلتبار آمریکا از این کشور، کشورهای منطقه را بر آن داشته تا بدون دخالت بیگانگان به عادیسازی روابط بپردازند، چراکه آمریکا ثابت کرده حتی برای متحدان خود نیز قابلاعتماد نیست. حال عربستان که چند سالی با اجرای بیچونوچرای سیاستها و دستورات آمریکا خود را منزوی و شکستخورده میبیند، سعی دارد راه رفته اشتباه را جبران کند.ملک سلمان، پادشاه عربستان در هفتادوششمین مجمع عمومی سازمان ملل عنوان کرد، ایران کشور همسایه ماست و امیدواریم گفتوگوهای ما با آنها منجر به اعتمادسازی شود؛ سخنانی که بهانهای شد تا شاهد دیدار مقامات ایران و عربستان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل باشیم؛ دیپلماتهای ارشد ایران، عربستان و اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند. این دیدار که در محل اقامت سفیر عراق در نیویورک برگزار شد، در آن وزرای خارجه و نمایندگان ارشد ایران، عربستان، کویت، مصر، قطر، اردن، ترکیه، فرانسه، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیجفارس حضور داشتند.
علی جواهری / «دفاع مقدس» سراسر حماسه است. روایتی از جوانمردی و دلاوری افرادی که تاریخ کشور اسلامیمان به آنان افتخار میکند و حس غرور مردمان است. حکایت مردانی که به فرمان رهبرشان لباس خاکی بر تن کرده و در ستیز با ظلم یک لحظه تردید نکردند. درست است سالها از آن دوران میگذرد اما یاد و خاطرات دفاع مقدس و آن رشادتها در خاطرهها زنده است. نام شهدا همچون مدل افتخاری روی کوچه و خیابانهای شهر است و مزار شهدا در بوستانها حس امنیت را برای همگان به ارمغان میآورد. میان تمام یادگارهای دفاع مقدس از نقاط مختلف شهر تهران، باغموزه دفاعمقدس حال و هوای متفاوتی دارد؛ موزهای که یکی از جاذبههای گردشگری شهر تهران و از مدرنترین موزههای کشور محسوب میشود. این موزه در اراضی عباسآباد و در مجاورت باغ کتاب قرار دارد و از نظر وسعت بهعنوان یکی از بزرگترین موزههای کشور شناخته میشود. طرح و احداث باغموزه دفاعمقدس با هدف ساماندهی به مجموعه تلاشهای دلسوزان و یادآوران مخلص آن روزها در طول نزدیک به دو دهه که از دوران دفاع مقدس سپری میشد، شکل گرفت و در ایام مدیریت جهادی شهر تهران به بهرهبرداری رسید. این مجموعه رسالت ثبت و یادآوری ارزشها، احساسات و عواطف عمیق و فرهنگ گرانقدر دفاع مقدس را برعهده دارد.