سینما بهعنوان هنری برتر و بستری که به جرات، پرمخاطبترین رسانه به حساب میآید، همواره در کشورهای مختلف در کنار سرگرمی، ابزاری برای تصویر کردن حوادث و اتفاقات مهم بوده است؛ اتفاقات و حوادثی تلخ و شیرین که برای تاریخ یک سرزمین مهم است اما جایگاه این حوادث در سینمای ایران کجاست؟ کشور ما بهواسطه تاریخ پرفرازونشیبی که داشته با حوادث متعدد تلخ و شیرینی روبهرو شده است. بارها ازسوی بیگانگان به مردم این سرزمین ظلم شده و به واسطه آن، هزاران زن، کودک و مرد ایرانی جانشان را از دست دادهاند. بارها این سرزمین مورد هجوم واقع شده است اما در سوی مقابل صدها اتفاق مبارک و افتخارآمیز هم ازسوی ایرانیان رقم خورده است. از دفاع برای حفظ آب و خاک تا پیشرفتهای علمی و صدها مورد دیگر. این یک امر تلخ و بدیهی است که سهم این حوادث در سینمای ایران بسیار ناچیز است؛ البته این وضعیت نامطلوب مولود یک چرخه است. چرخهای که سینماگر، مدیر و... در آن سهیم هستند.
حسام رضایی / وقتی نخبگان اصلی اصلاحطلب با وجود حمایت همهجانبه از عبدالناصر همتی در انتخابات 1400، با استقبال سرد طبقه متوسط شهری بهعنوان پایگاه سنتی اصلاحات مواجه شدند، این گزاره در میان جامعهشناسان سیاسی شکل گرفت که طبقه متوسط شهری دیگر همراه ایدههای برساخته اصلاحات(در معنای تاریخی و تشکیلاتی) آن نیستند و اصلاحطلبان برای احیا و امکان بازیگری مجدد جهت باز کسب قدرت، باید دست به بازسازی و بازیابی اندیشهای، رویکردی، گفتمانی و حتی تشکیلاتی بزنند. مضاف بر این، اهل فن تاکید دارند که بیرمقی طبقه متوسط برای کنش سیاسی(سیاستزدایی) و افتادن در ورطه اقتضائات فرودستی، فرصت بیبدیل تاریخی را به دولت ابراهیم رئیسی و بهطورکلی اصولگرایان بخشیده تا بتوانند، ثنویت سنتی «طبقه متوسط-اصلاحات» را به همسازی «طبقه متوسط-اصولگرایی» تغییر بدهند. برای بررسی نسبت طبقه متوسط با جریان اصلاحات و نگاه و رویکرد دولت جدید به این طبقه و سایر طبقات، به سراغ دکتر قاسم زائری، جامعهشناس رفتیم. او معتقد است که نمایندگی آزادیهای سیاسی و اجتماعی دیگر در انحصار اصلاحطلبان نیست و جامعه ایران فهمیده که اصولگرایان هم میتوانند نمایندگان حتی بهتری برای دفاع از آزادی آنها باشند. در ادامه مشروح گفتوگوی «صبحنو» با این جامعهشناس سیاسی را از نظر خواهید گذراند.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبرمعظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار مدالآوران بازیهای المپیک و پارالمپیک توکیو، با قدردانی صمیمانه از قهرمانان کشورمان فرمودند: مهمترین پیام قهرمانی ورزشکاران افتخارآفرین کشور در صحنههای بینالمللی، امکان تحقق کارهای بهظاهر نشدنی و انتقال پیام ایستادگی و امید و نشاط به جامعه و جوانان است.