همزمان با روز ملی سینما، جمعی از اعضای هیاتمدیره خانه سینما و رؤسای انجمنهای صنفی مختلف این حوزه و تعدادی از سینماگران با دکتر محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی دیدار کردند و به بیان دغدغهها و مطالبات خود پرداختند. رییس مجلس در ابتدای این دیدار صمیمانه که با بیان مطالبات، گلایهها و مشکلات حوزه سینما همراه بود، ضمن تبریک این روز به اهالی سینمای ایران گفت: نقشی که فرهنگ و هنر در عرصههای مختلف تربیت، ایجاد نشاط در جامعه، استقلال، شادابی و پیشرفت و توسعه دارد بر هیچکس پوشیده نیست و در تاریخ هنرمندان به اشکال مختلف این اثرگذاری را از خود به جای گذاشتند. البته این اولینبار نیست که دکتر قالیباف با سینماگران دور یک میز مینشیند. رییس مجلس شورای اسلامی در طول عمر مدیریتیاش در سمتهای مختلف همواره رابطهای نزدیک با سینماگران و اهالی هنر داشته است.
فائزه مومنی / مخالفت با واکسیناسیون، پدیده جدیدی نیست و سابقه آن به ساخت اولین واکسنها و اوایل دهه ۱۸۰۰میلادی بازمیگردد که واکسن آبله مورد استفاده گسترده قرار گرفت. این ایده که بخشی از ویروس وارد بدن میشود تا از آن مراقبت کند در ابتدا با انتقادهای فراوانی مواجه شد که این انتقادها بنا به دلایل مذهبی و سیاسی بود. در دهه۱۹۷۰ میلادی وقتی ارتباط بین دریافت واکسن سهگانه با اختلالات عصبی مشخص شد، موجی از مخالفتها به راه افتاد اما تحقیقات نشان داده که این ارتباط بسیار اندک و ناچیز است. همزمان با تلاش دانشمندان برای ساخت واکسن کووید۱۹ گروه کوچکی از جنبش واکسنستیزان مخالفت با آن را آغاز کردند و مدعی شدند از این واکسنها برای کاشت ریزتراشهها در بدن افراد استفاده میشود. این مخالفتها از آمریکا شروع شده و تعدادی از مردم با استفاده از پلاکاردهایی که روی آنها شعارهایی در مخالفت با واکسن نوشته شده بود از سیاستهای قرنطینه اجباری انتقاد کردند. تئوری توطئهای که در یک ویدیو در یوتیوب منتشر و بعدها حذف شد، بدون ارائه شاهدی ادعا میکرد که واکسنها باعث مرگ میلیونها نفر خواهند شد و جالب اینکه این ویدیو را بیش از هشتمیلیون نفر لایک کردند. در ایران نیز بهمرور چنین جنبشهایی شکل گرفت و برخی از مخالفان واکسن با تجمع در مقابل وزارت بهداشت و کشور شعارهایی سر دادند. شعارهایی که برخیشان مایههای طنز دارد اما در ذهن برخی افراد اثرگذار است و دلایلی نیز برای اثبات آن ازسوی مخالفان واکسن طرح میشود.
پذیرش سند 2030 با استقلال فرهنگی نظام ما مغایرت داشت. رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان نیز بر این مهم انگشت تاکید گذاشتند و فرمودند: «حرف من این است که نظام آموزش کشور نباید بیرون کشور نوشته شود. چرا باید نظام آموزش کشور را چهارنفر در یونسکو بنشینند و بنویسند؟» نظام ما متکی به تولید فکر نخبگان جامعه بهویژه در حوزه و دانشگاه است. سند تحول آموزشوپرورش، نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی کشور و... که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، از پشتوانه علمی و عملی چنین اتاق فکری برخوردار است.
اولین نشست خبری رییس سازمان تبلیغات اسلامی از زمان انتصاب در سال97 به دستور مقام معظم رهبری، در روز دوشنبه، بیستودوم شهریورماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد. در این نشست بیش از 20خبرنگار از روزنامهها و خبرگزاریهای مختلف سوالات خود را مطرح کردند و حجتالاسلام «محمد قمی» به سوالات پاسخ دادند.
به نظر میرسد آنچه نیاز به بازیابی و بازسازی گفتمانی و تشکیلاتی اصلاحطلبان پس از انتخابات ریاستجمهوری 1400 ازسوی قاطبه فعالان جبهه اصلاحات مطرح شد، دارد اولین قربانی خود را میگیرد. حزب کارگزاران سازندگی ایران این روزها با استعفای تعدادی از اعضای خود در اعتراض به روندها و رویکردهای حاکم بر این تشکل سیاسی مواجه است؛ روندها و رویکردهایی که در کل جبهه اصلاحات و در تکتک اعضای جبهه کموبیش حاکم است.
حسام رضایی / خواسته چندساله ایران برای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای که با مخالفت اعضای آن به تعویق افتاده است به نظر میرسد در اولین سفر خارجی آیتالله رئیسی به تحقق خواهد پیوست و با عضویت ایران در این سازمان، فرصتهای اقتصادی جدیدی هم برای کشورمان و بهطور متقابل برای کشورهای عضو شانگهای فراهم خواهد شد. رییسجمهور کشورمان در نخستین سفر خارجی خود روز پنجشنبه (25شهریور) به تاجیکستان میرود و در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای با همتای روس خود، ولادیمیر پوتین دیدار و گفتوگو میکند. نشست سالانه شورای سران دولتهای عضو سازمان همکاری شانگهای قرار است روزهای ۱۶ و ۱۷سپتامبر ۲۰۲۱ برابر با ۲۵ و ۲۶شهریورماه سال جاری در پایتخت تاجیکستان برگزار شود. سازمان همكاری شانگهای سازمانی میاندولتی است كه برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشكیل شده است. رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ازبكستان سال2001 میلادی سازمان همكاری شانگهای را پایهگذاری كردند. چین و روسیه نقش اصلی و تعیینکننده را در سازمان شانگهای به عهده دارند. اینک هشت کشور چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان اعضای دائم آن هستند و ایران و مغولستان دو عضو ناظر آن محسوب میشوند.