روز گذشته یکشنبه، تهران میزبان مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق بود تا ضمن دیدار و گفتوگو با مقامات کشورمان علاوه بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری، نگرانیهای عراق از انتخابات پارلمانی این کشور برای مشارکت همه گروههای سیاسی برطرف شود؛ چون ایران با نفوذ معنوی خود میتواند افزایش این مشارکت را رقم بزند. مضاف بر این، نگرانی حکومت عربستان از خارج شدن سامانه دفاع موشکی از عربستان توسط آمریکا موجب شده تا ریاض نگاه خود را بهسوی توسعه روابط دیپلماتیک با ایران بیشتر کند و الکاظمی را بانی این کار قرار داده است. موضوعی که حسن هانیزاده در گفتوگو با روزنامه" صبح نو" هم بر آن تاکید دارد و تصریح میکند: آلسعود برای حفظ کیانش با وساطت الکاظمی بهسوی دروازههای تهران در حرکت است و این انتظار میرود که با خروج آمریکا از منطقه شاهد توسعه روابط کشورهای منطقه با یکدیگر باشیم که البته عراق گامهای مثبتی در این راه برداشته است.
گویا قرار نیست پیامدهای منفی انتخابات ریاستجمهوری، دست از سر اصلاحطلبان بردارد. منازعه دو طیف اصلی اصلاحطلبی یعنی «قدرتگرایان» و «ضدقدرتگرایان» که در خرداد1400 به اوج خود رسید، پس از انتخابات هم ادامه یافت و تعمیق بیشتری به خود گرفت. شکاف بهوجودآمده، نهتنها در جبهه اصلاحات بلکه در تکتک احزاب اصلاحطلب هم رسوخ یافت و باعث قطببندی اعضا بر سر رویکردهای اصلاحطلبی شد. برای نمونه، روز گذشته، اخباری از حزب کارگزاران سازندگی بیرون آمد که نشان میداد برخی اعضای این تشکل سیاسی -که خود متهم به قدرتگرایی است- استعفا داده و عزم خروج کردهاند.
سرعت واکسیناسیون هر روز بیشتر از روز قبل میشود. حالا مراکز شبانهروزی هم در کشور راهاندازی شدهاند و قرار است در هفته آینده روزانه دومیلیون واکسن در کشور تزریق شود. حجم واردات واکسن هم به کشور شاهد افزایش چند برابری بوده است. اما حالا سوال بزرگی در اذهان به وجود آمده است که چرا در ماههای گذشته این تعداد واکسن وارد نشده بود و چرا همه چیز به تحریمها ربط داده میشد؟ مردم هنوز اظهارات رییسجمهور دولت دوازدهم، سخنگوی دولت، رییس بانک مرکزی و دیگر دولتمردان سابق درباره تاثیر تحریمها درباره واردات واکسن را از یاد نبردهاند.
زمانی که اجازه نظارتهای فراپادمانی در چارچوب توافق هستهای بهدلیل برجام بیجان، بیتعهدی غرب و تحریمهای آمریکایی مغایر با این توافق از آژانس بینالمللی انرژی اتمی گرفته شد هرچند که ایران برای تسهیل مذاکرات وین در تفاهمی سهماهه و سپس یکماهه این اجازه را تمدید کرد اما غرب بویژه آمریکا بدون توجه به این ضربالاجل تلاشی برای پیشبرد مذاکرات انجام نداند و حال با متهم کردن ایران بهدنبال صدور قطعنامهای علیه کشورمان هستند. اما اصرار گروسی برای سفر به تهران در آستانه نشست شورای حکام آژانس بیانگر آن است که غرب میداند هرگونه تنشزایی در نشست آتی شورای حکام واکنش مناسب ایران را بهدنبال خواهد داشت و مسیر مذاکره را سختتر خواهد کرد.
فائزه مومنی / شورای ششم شهر تهران در مقطعی حساس و سرنوشتساز کار خود را آغاز کرده و با چالشها و مشکلات فراوان به ارث رسیده بزرگی دستوپنجه نرم میکند. عدم توازن بین بدهیها و مطالبات شهرداری، یأس و ناامیدی مردم و کارکنان شهرداری نسبتبه عملکرد دوره گذشته، بحرانی بودن سیستم حملونقل عمومی، ناپایداری و ناایمن بودن شهر تهران و تابآور نبودن در مقابل حوادث طبیعی و غیرطبیعی، انتصابات سیاسی بدون توجه به سابقه افراد و غیره ازجمله چالشهای شهر تهران است که ناصر امانی، عضو شورای ششم شهر تهران در اولین نطق پیش از دستور خود به آن اشاره کرده و در عین حال گفته که اگر همراهی دولت نباشد، مدیریت شهری برای بهبود شرایط زندگی و خدمت به مردم دست تنها خواهد بود. درعینحال او به آسیبهای یکدستی سیاسی نیز در بدنه شهرداری، شورا و دولت اشاره کرده و گفته یکدستی تفکر همزمان با فراموشی وظیفه خود در قامت نمایندگی مردم و نظارت بر شهرداری، بیفتد. همفکر بودن شورای پنجم در درون خود از یک طرف و توهم حمایت از طرف دولتی که همفکر و هم لیست شورای قبلی بود، از طرف دیگر نه تنها کمکی به حل مشکلات تهران نکرد که پس از مدتی شورا تبدیل به شرکت سهامی گروههای سیاسی تشکیلدهنده آن شد و هریک از آنها بهدنبال سهمخواهی و تقسیم مناصب و موقعیتهای مدیریت شهری برای گروه خود بودند و یکی از وظایف اصلی شورای شهر را که نظارت بر عملکرد شهرداری است به فراموشی سپرده و طی چهار سال و انتخاب چهار شهردار و سرپرست حتی یک سوال جدی هم از شهرداران خود در جهت منافع مردم و انجام وظیفه نمایندگی طرح نکردند. ناصر امانی در گفتوگو با «صبحنو» بار دیگر درباره عوارض سیاسیکاری در شهرداری تهران و تاکیدش بر عدم ورود اتوبوسی افراد و استفاده از نیروهای داخلی برای مدیریت شهری صحبت کرد.