توجه به رفاه شهروندی در شهر
یکی از اتفاقات مهمی که در این دوران روی داد توزیع عادلانه تمامی امکانات توسعه شبکه بزرگراهی و تقاطعهای غیرهمسطح در همه قسمتهای شهر تهران است و این امر باعث اثرگذاری مثبت در بهبود جریان ترافیک شد. تا سال84 تهران کلا 157تقاطع غیرهمسطح شامل پل روگذر و زیرگذر و دسترسیها است اما در پایان دوره مدیریت قالیباف به حدود 350تقاطع غیرهمسطح رسید و این یعنی بیش از دوبرابر شد. بهعنوانمثال فقط در اتوبان امامعلی؟ع؟ که دسترسی جنوب به شمال شهر را تسهیل کرده بهتنهایی 57پل ساخته شد. محاسبات نشان میدهد 43درصد از بزرگراههای شهر تهران معادل 231کیلومتر در یک دهه اخیر ساخته شده که البته بیشتر این مسیرها در جنوب شهر بوده است.
بهسازی و استانداردسازی بزرگراه آزادگان بهعنوان جاده کمربندی پایتخت نمونهای مثالزدنی است. این در حالی است که اوج اجرای طرحهای عمرانی و بزرگراهسازی در زمان تحریمهای بینالمللی بود؛ در نتیجه تنها راهی که میتوانست مدیریت شهری تهران را در تکمیل این بخش از طرحهای عمرانی موفق کند، اتکا به مدیریت جهادی بود. روحیه جهادی بود که باعث شد تا شهرداری تهران در سرعت ساخت پروژههای سنگین و بزرگی مانند امامعلی؟ع؟، صدر، شهید زینالدین و... رکوردهای بینظیر بینالمللی را به ثبت برساند.
در دوره قبل مدیریت شهری 10خط بیآرتی احداث شد. علاوهبراین اتوبوسهای کولردار و اتوبوسهای دوکابین وارد پایتخت شده تا مردم از دست مینیبوسهای فرسوده و اتوبوسهای قدیمی و نامناسب راحت شوند. خرید و بهکارگیری 2544دستگاه اتوبوس ازسوی شهرداری تهران از سال1384 تا پایان1394، بازسازی تعداد 500دستگاه اتوبوس در سال1393 و 286دستگاه در سال1394 بدون دریافت اعتبار و بازسازی تعداد 63دستگاه اتوبوس برقی درجهت رفاه حال شهروندان صورت گرفت. اینکه قشر ضعیف و متوسط جامعه بتوانند از سرویس حملونقل مناسب استفاده کنند، یکی از اهداف مدیریت دوران آقای قالیباف بود که بهشکل عادلانه پیادهسازی شد؛ برای مثال، خطوط ویژه اتوبوسهای تندرو که از میدان راهآهن به میدان تجریش میرود نمونه بارزی از دسترسی شهروندان شمال شهر به جنوب شهر است؛ البته پایانههای خاوران به آزادی و خطوط تهرانپارس به آزادی دسترسی به نقاط مختلف شهر را برای شهروندان آسانتر کرد. سال93 نیمه جنوبی خط3 متروی تهران بهعنوان طولانیترین خط متروی خاورمیانه تا این تاریخ از کمربندی آزادگان در جنوب شهر تهران تا شهیدبهشتی افتتاح رسمی شد. ایستگاه دکتر فاطمی واقع در نیمه خط3 مترو به بهرهبرداری رسید. دو ماه بعد هم ایستگاه متروی عبدلآباد در این خط افتتاح شد و همچنان نیز بهرهبرداری از خط3 ادامه دارد.
عدالت در سرانه فرهنگی و تفریحی
تا سال84 در شهر تهران حدود 1200بوستان بیشتر نداشتیم اما امروز بیش از دوهزار و 200بوستان در شهر تهران داریم. این مشهود است که در مقیاس محله، ناحیه و شهری این پارکها وجود دارد. درواقع از سرانه حدود کمتر از 9مترمربع فضای سبز برای هر نفر به حدود 16مترمربع سرانه فضای سبز بهازای هر نفر رسیدهایم.
رود درههایی که تبدیل به بوستان نهجالبلاغه، جوانمردان، ولنجک، دربند، دارآباد و اوین درکه شدهاند از آن جمله هستند. بوستان ولایت،
آب و آتش و باغ پرندگان شاخصترین بوستانها محسوب میشوند. بوستان ولایت به مساحت 300هکتار در جنوب تهران احداث شد. این پروژه در کوتاهترین زمان ممکن براساس وعدهای که قالیباف به مقام معظم رهبری داده بود به پایان رسید.
راهاندازی پردیس سینمایی تماشا در منطقه18، رازی در منطقه11، ملت در منطقه3 و راگا در منطقه20 و همچنین پردیسهای زندگی، کیان و سمرقند از دیگر اقدامات شهرداری تهران طی 10سال اخیر است که از ابتکارات دوره مدیریت جهادی تهران به شمار میروند. در کنار اینها باید سینما آزادی که با کمک شهرداری بازسازی شد و ایوان شمس را هم مدنظر قرار داد که درمجموع حدود پنجهزار صندلی به ظرفیت سینماهای تهران افزودهاند. احداث موزهها و خانه موزهها از دیگر اقدامات فرهنگی است که در دوره سکانداری محمدباقر قالیباف در شهر تهران مورد توجه مسوولان شهری قرار گرفته است. افتتاح باغموزه هنر ایرانی و موزه دکتر علی شریعتی در سال85، موزه استاد شهید مرتضی مطهری در سال86، موزه دکتر چمران در سال87 و خانهموزه بازار در سال93 ازجمله اقداماتی است که در راستای تقویت هویت ملی و دینی شهروندان ازسوی شهرداری تهران انجام شد. براساس آمارهای موجود درحالحاضر حدود 35فرهنگسرا در تهران فعال است. از این تعداد بیش از 10فرهنگسرا همچون فرهنگسرای امام؟ره؟، رسانه، رویش، رضوان، مهر، تهرانسر، مترو، اخلاق، خاتم؟ص؟، رازی و تهران در دوره مدیریت محمدباقر قالیباف احداث شدهاند و تمامی این فرهنگسراها جز ء فرهنگسرای امام؟ره؟در مناطق جنوبی قرار دارند.