عوارضی از «کووپارس» گزارش
نشده است
معاون مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی هم دیروز خبرهای جدیدی درباره واكسن تولیدی این شركت ارائهكرد. وی با اشاره به اتمام تزریق دوز اول واکسن کووپارس به ۱۳ نفر پیشقراول طرح گفت: ۱۲۰ نفر باقیمانده از فاز اول نیز از روز سهشنبه به تدریج دوز اول را دریافت میکنند. دکتر محمدحسین فلاح درباره جزئیات اجرای کارآزمایی بالینی واکسن کرونای انستیتورازی با نام کووپارس، گفت: کارآزمایی بالینی واکسن از روز یکشنبه، ۱۰ اسفند با دو نفر از داوطلبان آغاز شد و طی یک هفته ۱۳ نفر پیشقراول تزریق واکسن، دوز اول آن را دریافت کردند. وی افزود: روز یكشنبه، ۱۷ اسفند جلسهای با حضور کمیته DFMB داشتیم تا نتایج اولیه تزریق واکسن و ایمنی آن را مورد بررسی قرار دهند. خوشبختاته نتایج تزریق واکسن به این ۱۳ نفر بسیار خوب بوده و تاکنون مورد خاصی یا عوارضی از تزریق واکسن نداشتهایم.
معاون تحقیقات موسسه سرمسازی رازی تاکید کرد: بر اساس برنامه
از پیشتعیینشده قرار است تا در فاز اول مطالعات بالینی ۱۳۳ نفر واکسن کووپارس را دریافت کنند که ابتدا ۱۳ نفر پیشقراول این کار بودند و در ادامه طرح تزریق واکسن به ۱۲۰ نفر باقیمانده از فاز اول تست بالینی، از امروز سهشنبه، ۱۹ اسفند آغاز میشود. وی درباره گروه سنی ۱۳ نفری که تاکنون واکسن را دریافت کردند، بیان کرد: در بین این ۱۳ نفر پیشقراول حداقل سن ۲۹ سال و حداکثر سن ۵۵ سال
بوده است. همچنین سه نفر از آنها خانم و ۱۰ نفر نیر آقا بودهاند. فلاح تاکید کرد: واکسن کرونا انستیتورازی در سه دوز تهیه شده که دو دوز اول عضلانی و دوز سوم استنشاقی است. تزریق واکسن در روز صفر و ۲۱ صورت گرفته و دوز استنشاقی روز ۵۱ در اختیار داوطلبان قرار میگیرد. وی گفت: پیشبینی میکنیم با ادامه این روند احتمالا در اردیبهشت فاز دوم کارآزمایی بالینی را آغاز کنیم.
تهران؛ صدرنشین نیاز به واكسن
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هم روز گذشته با تاکید بر اینکه حجم قابل توجه مراجعان به بخشهای بهداشتی و درمانی تهران شرایطی متفاوت از سایر شهرها برای تهران رقم میزند، گفت: بر همین اساس تهران بیشترین نیازبه واکسن کووید19 را دارد. دکتر علیرضا زالی درباره وضعیت تهران در میدان مقابله با كرونا هم گفت: در سالی که گذشت، استان تهران کانون اصلی ارائه خدمت به مبتلایان کووید۱۹ را در کارنامه خود به ثبت رساند. فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از فعالیت بالاترین گروه ارائهدهندگان خدمت در تهران خبر داد و تاکید کرد: تا به امروز بالغ بر ۱۹۲ هزار نفر با تشخیص قطعی یا محتمل بر کرونا در ۱۳۸ بیمارستان پایتخت بستری شده و از خدمات بیمارستانی استفاده کردهاند. دکتر زالی با اشاره به مراجعه بیش از یک میلیون و ۲۰ هزار مراجعه درمانی به بیمارستانهای استان تهران به صورت سرپایی با علایم کرونا، گفت: میانگین افرادی که به مراکز جامع سلامت با علائم قطعی یا مشکوک به کرونا مراجعه کردهاند نیز بالغ بر ۹۸۰ هزار نفر است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا درباره نحوه توزیع و واردات واکسن کرونا در کلانشهر تهران هم توضیحاتی ارائه و عنوان کرد: استان تهران میتواند به عنوان الگوی ملی بازتوزیع در عرضه واکسن وارد عمل کند. زالی مهمترین چالش پیشروی شرکتهای واکسنسازی را چرخش ویروس جهشیافته کرونا دانست و گفت: به نظر میرسد پروژه واکسیناسیون متاثر از پارامترها و واریانتهای جدید این گونه جهشیافته باشد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از تدوین سند اولویتگذاری واکسیناسیون خبر داد و افزود: طبقهبندی افراد در معرض خطر و دارای اولویت در حوزههای مختلف شغلی و اجتماعی در طرح واکسیناسیون دیده شده است. زالی در ادامه با بیان اینکه باید به ظرفیتهای درونزای شرکتهای دانشبنیان بیش از پیش توجه کنیم، گفت: حتی در کشورهای توسعهیافته و پیشرو در تولید واکسن تعداد محدودی از واکسن به لحاظ تنوع تولید میشود و این درحالی است که در کشور ما سطح بالایی از تنوع در سبد تولید واکسن، مراحل تولید و عرضه به بازار را طی
میکند.
زالی با اشاره به اینکه تولید واکسنهای مختلف با کاراییهای متفاوت، هر کدام تکنیک و دانش جداگانهای دارند، تاکیدکرد: این تنوع در تولید واکسن در هیچ جای دنیا وجود ندارد. وی ورود دانش تولید واکسن به مرحله صنعتی را نیازمند تامین زیرساختها دانست و افزود: ویروس جهشیافته موضوعی جدی است؛ بنابراین استفاده از واکسن تولید داخل با ابزارها و تکنیک بهروزشده ضمن تامین زیرساختها باید در دستور کار باشد.
اتریش تزریق واكسن آسترازنكا را متوقف كرد
تاكنون چندین واكسن از سوی كشورهای مختلف جهان تولید و به مرحله تزریق عمومی رسیده است. در این عرصه میتوان به واكسنهایی چون فایزر، مدرنا، اسپوتنیكوی، سینوفارم و آسترازنكا اشاره كرد؛ البته این واکسن اخیر این روزها خبرساز و حالا نیز گفته شده كه فوت یكی از شهروندان اتریشی بعد از دریافت این واكسن موجب شده تا اتریش مصرف این واكسن را ممنوع اعلام كند؛ البته ارتباط علت مرگ این فرد با واکسن آسترازنکا هنوز کاملا روشن نیست و تحقیقات در اینباره ادامه دارد.
مسوولان امور بهداشت و درمان اتریش اعلام کردهاند که تا اطلاع ثانوی استفاده از این واکسن خودداری میکنند.
مسوولان درمانگاه منطقه تسوتل واقع در ایالت «نیدراسترایش» اعلام کردهاند که یکی از پرستاران این درمانگاه پس از دریافت واکسن آسترازنکا دچار بیماری اختلال انعقاد خون شده و در اثر این بیماری جان خود را از دست داده است. افزون بر آن، فرد دیگری نیز پس از دریافت واکسن آسترازنکا دچار آمبولی ریه شده است. مشاهده این دو مورد باعث آن شده است که مسوولان امور درمانی اتریش موقتا استفاده از این واکسن را متوقف کنند.