روحالله فرقانی / «محمد بنسلمان» که حفظ قدرتش را در رابطه با کاخ سفید، ادامه جنگ یمن، حمایت از گروههای تروریستی داعش، بازداشت و زندانی فعالان اجتماعی و شاهزادگان و مشروعیت یافتن رژیم صهیونیستی میبیند، این روزها در حالی با بحران داخلی و تظاهرات مردمی نسبت به سیاستهای شکستخوردهاش مواجه شده که با عدممشروعیت از سوی مردم شبهجزیره روبهرو شده و همانطور که قابلپیشبینی بود، عربستان میرود تا شروع یک بیداری و خیزش مردمی را رقم زند.
هرچند نمایندگان مجلس در راستای همکاری و تعامل با دولت در جلسات سهشیفته در کمیسیون اقتصادی سعی کردند بودجه ارسالی دولت به مجلس را به نفع مردم و اقتصاد کشور اصلاح کنند، اما با توجه به عدماراده دولت در اجرای بودجه اصلاحشده ضدرانت و تبعیض، نمایندگان تصمیم گرفتند با رد کلیات بودجه، دولت را به سمت اصلاح لایحه تورمزا هدایت کنند.
نشریه لنست به عنوان یکی از معتبرترین نشریات پزشکی جهان روز گذشته از اثربخشی 91.6درصدی واکسن اسپوتنیکوی خبر داد. این واکسن که ساخت کشور روسیه است، همان است که قرار است آخر این هفته وارد کشور شود و شرکتهای هواپیمایی ایرانی هم برای واردات آن اعلام آمادگی کردهاند. این خبر در حالی در رسانهها منتشر شده است که در روزهای گذشته برخی از رسانههای معاند و نیز افراد دیگر تلاش میکردند تا اقدام ایران برای خرید این واکسن روسی را زیر سوال برده و اقدام به ایجاد جو بیاعتمادی در کشور کنند؛ اما در کنار این خبر مهم، رییس ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟ که نخستین شرکت تولیدکننده واکسن ایرانی کرونا در کشور است، روز گذشته خبرها و اطلاعات جدیدی درباره این واکسن به رسانهها ارائه کرد. با این اخبار خوب میتوان امیدوار بود که در یکی، دو ماه آینده به مرور اقشار مختلف کشور بتوانند از واکسنهای وارداتی و سپس تولیدی کشور استفاده کنند؛ اما خبر خوب دیگر که رییس ستاد اجرایی فرمان امام؟ره؟ نیز به آن اشاره کرد و البته از چند روز قبل در فضای مجازی منتشر شده است مربوط به درخواست کشور سوئیس از ایران برای خرید واکسنهای وطنی کروناست. این امر نیز یکی دیگر از شواهد قطعی در کیفیت واکسن ایرانی کروناست که از سوی برخی افراد غربزده تکذیب شده و تلاش میشود تا مردم را نسبت به آن بیاعتماد کند.
آنطور که از شواهد امر پیداست، اختلافنظر بر سر سازوکار و کارکرد نهاد جدید انتخاباتی اصلاحطلبان، به این زودیها قابل حل نیست و هر چه جلوتر میرویم، بر ابعاد ابهامات افزوده میشود. این اختلافات، وجوه مختلفی دارد لیکن انحصارطلبی و عدم جامعیت و نوع کارکرد 15 نفر منصوب محمد خاتمی، از مهمترین آنها به شمار میآید.همانطور که گفته شد، یکی از اتهامات وارده به نهاد اجماعساز اصلاحات، انحصارطلبی آن است. این اتهامات البته پس از انتصاب 15 نفر چهره حقیقی در نهاد اجماعساز، شکل رادیکالتری به خود گرفت. منتقدان بر این باور بودند که اولا این پانزده نفر عمدتا به لحاظ مشی سیاسی و فکری، نزدیک به خاتمی هستند و ثانیا حضور این افراد، در کارکرد کلی نهاد اجماعساز اختلالات را بروز خواهد داد؛ همان اتفاقی که پیشتر در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز رخ داده و باعث شده بود تا چهرههای حقیقی و غیرحزبی با کنار زدن نمایندگان احزاب، علنا بر شوونات این شورا، سلطه بلامعارض پیدا کنند.
جای داغ اینستکس در دوران فشار حداکثری بر تارک تاریخ ایران، قابل کتمان نیست و اتحادیه اروپا و بهویژه طرفهای اروپایی برجام، در این سالها بیاختیاری خود را در مقابل ایالاتمتحده آمریکا برای جهانیان روشن کردهاند؛ بیاختیاری سیاسی که از وابستگی اقتصادی عمیق ناشی میشود. اروپاییها دیگر توانایی اعمال قدرت در سطح جهان مانند سدههای پیش را ندارند و تابع سیاستهای آمریکاییها هستند و در مسأله برجام این موضوع به روشنی برای ایران و جهان هویدا شد؛ مسألهای که گویا برخی هنوز آنطور که باید به آن نرسیدهاند.
چندی ماه پیش وزیر آموزش و پرورش در حساب رسمی تويیترش اعلام کرد که بعد از فراز و نشیب زیاد و با وجود سختیهای بودجه برای سال 98، اعتبار رتبهبندی در لایحه گنجانده شد؛ خبری که با واکنش مثبت معلمان مواجه شد چراکه چند سالی است که زمزمههایی برای سروسامان دادن به حقوق معلمان در قالب طرح رتبهبندی مطرح میشود؛ طرحی که میخواهد تفاوت حقوق معلمان را با سایر کارمندان دولت کم کند و از سوی دیگر انگیزهای باشد برای ارتقای توانمندیهای معلمان در مدارس؛ با این حال اجرای نظام رتبهبندی معلمان برای مسوولان آموزش و پرورش چندان آسان هم نبود و روز گذشته خبر داده شد كه این طرح به زودی در صحن دولت مطرح و به مجلس تقدیم خواهد شد.
شهروندان تهرانی که از شهریور سال96 شاهد تصمیمات اصلاحطلبان در مدیریت شهری هستند و تقریبا دستاورد خاصی را هم مشاهده نکردهاند حالا در این چندماه باقیمانده از پنجمین دوره مدیریت شهری باید منتظر تشدید اختلافات و رسانهای شدن این مسائل بود. نمونه جدید این مورد تذکرات دیروز برخی از اعضای شورای شهر خطاب به آقای پیروز حناچی، شهردار تهران است.
داستان معروفی است که ریشهای چینی دارد و حالا تکجملهاش در تمام دنیا نقل محافل شده است. اینکه اگر خواستی کسی را برای یک روز سیر کنی به او ماهی بده ولی اگر خواستی کسی را یک عمر سیر کنی به او ماهیگیری بیاموز. ماهیگیری به جای ماهی! این همان گزارهای است که در ابتدای این نوشته به آن اشاره میشود. در میان انبوهی از برنامههای مسابقه محور تلویزیونی که سالهای سال مهمان خانههای مردم شدهاند و هرکدام سعی کردهاند به نوعی خاص باشند و از رهگذر تنوع در قسمتهای مختلف مسابقه و یا بهرهگیری از مجریهایی خاص به این رهاورد برسند، این «میدون» شبکه سه بود که به نوعی میدان رقابت را عوض کرد و سعی کرد جور دیگری جای خودش را در بین مخاطبان باز کند. «میدون» سراغ همین ضربالمثل معروف چینی رفته و سعی دارد ماهیگیری بیاموزد و صرفا ماهی به برندگان مسابقه ندهد. «میدون» تنها روی دانش و آگاهی و یا استعداد شرکتکنندههایش تکیه نمیکند بلکه جایزه را به کسی میدهد که بتواند این دانش و آگاهی را در کنار استعدادش به کار گیرد و البته از این ترکیب به موفقیت در عرصه اقتصادی و کارآفرینی هم رسیده باشد.
روز دوم جشنواره فیلم فجر در سالن رسانهها با اکران دو فیلم «ستارهبازی» به کارگردانی هاتف علیمردانی و «شیشلیک» ساخته محمدحسین مهدویان برگزار شد.