لیلا سلمانی / مجموعه تلویزیونی به تهیهکنندگی زینب تقوایی، کارگردانی برزو نیکنژاد و نویسندگی امیر برادران در ژانر کمدی است که بهعنوان سریال شبانه شبکه سه سیما هر شب روی آنتن میرود؛ این سریال با گذشت چند قسمت از پخش، توانسته مخاطبان را با خود همراه کند. در این شماره با زینب تقوایی و امیر برادران درخصوص ویژگیهای این سریال که در ایام دشوار کرونا تولید و ساخته شده است، گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
روز گذشته علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس از آغاز رسیدگی به لایحه بودجه سال۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس از دوازدهم بهمنماه خبر داد. بودجهای که با حواشی زیادی روبهرو بوده و به محل اختلاف نظر دولت و مجلس تبدیل شده است. بودجهای که مجلس آن را ناکارآمد و غیرواقعی توصیف میکند اما دولت اعتقاد دارد بودجه ارسالی به مجلس واقعبینانه بوده و بر عدم تغییر لایحه خود و رعایت خط قرمزهایش تاکید دارد.
بلافاصله پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی ارگانها، گروهها و اقشار مختلف اقدام به ساخت مجسمه و سردیس از ایشان کردند. هرچند این موج تولید آثار هنری نشاندهنده عمق علاقه اقشار مختلف مردم به شخصیت والای سردار سلیمانی بود اما به دلایل مختلف بسیاری از این آثار هنری از کیفیت لازم برخوردار نبودند و بعضا باعث ناراحتی و حتی اعتراض برخی مردم و هنردوستان شد؛ اما شنبهشب طی مراسمی که در برج میلاد برگزار شد، از تندیس حاج قاسم رونمایی شد؛ تندیسی که بسیار زیبا و آبرومند است.
علی زمانی / «روزهای ابدی» به کارگردانی جواد شمقدری چندی است که از تلویزیون پخش میشود. در بخشهایی از این سریال به سایتهای سری جاسوسی سیا در ایران در دوره پهلوی اشاره میشود، یکی از این مراکز در منطقهای به نام کپکان بوده و سایت محرمانه معرفی میشود. سفارت آمریکا علاوه بر نگرانی برای خروج نیروهایش بهشدت نگران تجهیزات موجود در این سایت بود. حتی «ویلیام سولیوان» سفیر آمریکا در تهران در نامهای به عباس امیرانتظام، معاون نخستوزیر (بازرگان) خواستار حفاظت از تجهیزات ایستگاه هوایی کبکان و بهشهر شد، اما چرا اطلاعات و پرسنل این دو پادگان برای آمریکا اینچنین مهم است؟ سایت رادار و شنود کبکان، از سال ۵۰ برای ثبت تحرکات نظامی، آزمایشات موشکی و انفجارهای هستهای شوروی مورد بهرهبرداری سازمان سیا و ناسا بود. در روزهای پرالتهاب انقلاب، اعضای سفارت با کمک برگه خروجیای که داشتند، به راحتی توانستند آمریکاییها را از خاک ایران خارج کنند. در سندی اطلاعاتی و «غیرقابلرؤیت برای خارجیان» که از سفارت کشف شد، شرح دقیق ماجرای آزادسازی ۲۲ تکنیسین گزارش شده که بدون «نامه امیرانتظام» و دوستان او این فرار بههیچوجه میسر نمیشده، به طوری که در جمله پایانی گزارش آمده است: «بدون دوستی نزدیکی که بین تیمسار ایمانیان و افراد نخستوزیری بود، به احتمال زیاد گروه نمیتوانست پرواز کند.» تهران، روستای قرقآباد، خجیر، گنبد و مشهد از لوکیشنهای اصلی این سریال هستند؛ همچنین بخشهایی از دکورهای این سریال در شهرک سینمایی غزالی ساخته شده است؛ مثل لانه جاسوسی و همچنین سایت کبکان در چالوس.
سعید آجورلو / تسخیر کنگره ایالات متحده شبیه یک خواب شیرین برای مخالفان نظام سرمایهداری و البته مثل کابوسی ترسناک برای شیفتگان لیبرالیسم در سراسر جهان بود. نیمهشب چهارشنبه، آنچه در واشنگتن روی داد، نه خوابی شیرین و کابوسی ترسناک که واقعیت عریان ایالات متحده بود؛ تصدیقی بر این گزاره که منحنی قدرت آمریکا از جنگ جهانی دوم تاکنون هیچگاه به اندازه امروز نزولی و رو به افول نبوده است. از بالاترین نقطه این منحنی پس از پایان جنگ سرد تا وضعیت امروز ایالات متحده حدود سه دهه زمان لازم بود که «رویای آمریکایی» تبدیل به «کابوس آمریکایی» شود.
حمله و یورش به کنگره آمریکا در واشنگتن توسط طرفداران و حامیان ترامپ و حضور خشونت آمیز معترضانی که به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعتراض داشتند، سوالهای زیادی را درباره نظام سیاسی آمریکا و اعتبار این کشور به عنوان مدعی دفاع از دموکراسی وارد کرده است، رویدادی که ماهیت واقعی و اصلی این کشور را در نزد افکارعمومی جهان نمایان کرد. برای بررسی وضعیت داخلی و خارجی آمریکا با رحمان قهرمانپور ، کارشناس مسائل آمریکا گفتوگو کرده ایم.
زهرا اردشیری / برخی تماسهای مردمی با «صبحنو» درباره اینکه ایستگاههای تازه افتتاح شده متروی تهران در خطوط6 و 7 بهطور کامل به مردم خدمترسانی نمیکنند، بهانهای شد برای اینکه سری به ایستگاههای امیرکبیر در خط6 و میلاد در خط7 متروی تهران بزنیم. این دو ایستگاه به تازگی و در تاریخ 27 آذر ماه با اطلاعرسانی گسترده و همزمان با مراسم روز ملی حملونقل و از سوی رییسجمهوری افتتاح شدند. برای همین در ابتدا راهی ایستگاه متروی امیرکبیر شدیم که از فردای روز افتتاح رسمی فعالیت خود را شروع کرده است اما شبیه ایستگاههای دیگر مترو نیست. شاید برایتان جالب باشد بدانید برای احداث ایستگاه امیرکبیر در مجموع حدود ۲۷۰میلیارد تومان هزینه شدهاست. البته در این گزارش به مشکلات ایستگاه تازه تاسیس میلاد هم میپردازیم که مسافران مترو در مورد آن با خبرنگار «صبحنو» صحبت کردهاند.
تداوم شیوع کرونا، کشورهای مختلف را مجبور کرده تا بهدنبال یافتن واکسنی برای درمان آن باشند. توزیع گسترده واکسن نیازمند فرآیندهای پیچیده و استانداردی است. اما آیا واکسنهای فایزر و مدرنا این استانداردها را دریافت کردهاند؟ مدتی پیش بود که آقای سعید نمکی، وزیر بهداشت کشورمان خبر از تولید واکسن کرونا توسط محققان کشورمان داد و بعد از گذشت چند روز، مراحل آزمایش انسانی این واکسن در مقابل دوربین دهها رسانه آغاز شد، هرچند هنوز نتایج بالینی و عوارض هیچ یک از واکسنهای تولید شده در دنیا مشخص نیست اما عدهای در کشور اصرار دارند که ایران را در این حوزه ناتوان نشان دهند. تا جایی که برخی میگویند خودمان برای ساخت واکسن کرونا، کاری نکردهایم و باید واکسن کرونای فایزر را بخریم. این صحبتها در چند روز اخیر و پس از صحبتهای رهبری درباره خرید واکسن مطمئن، بیشتر شد. این درحالی بود که از شرکتهای آمریکایی و انگلیسی بهعنوان شرکتهای نامطمئن نام برده میشود. اصرار بر خرید واکسن کرونا از کشور آمریکا درحالی مطرح میشود که کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس هنوز مردم و حتی کادر درمان خود را واکسینه نکردهاند و اگر واکسنی داشته باشند که بتواند درد خودشان را دوا کند، اصلا به ما نمیدهند و اگر دست خیرخواهی به ما دراز کردهاند، قطعا مقاصدی در پشت آنها پنهان است.
با وجودی که نیروهای وطن دوست در داخل و خارج کشورمان، به واسطه پایان سیاست فشار حداکثری ترامپ بر دولت و ملت ایران خوشحالاند و اعتقاد دارند که شکست «مرد قمار باز» به نوعی ثمره مقاومت جانانه ایران در برابر زیادهخواهیهای جبهه خصم بود، «فائزه هاشمی» فعال اصلاحطلب اخیرا اظهاراتی را به زبان آورده که شاید انتظار شنیدنش را از نیروهای اپوزیسیون برانداز مثل مسیحعلینژاد داشتیم. صبیه مرحوم هاشمی صراحتا اعلام کرد که دوست داشت ترامپ بر بایدن پیروز شود چون او بر ایران فشار میآورد! این سخنان ضد منافع ملی که شاید بشود آن را در ادامه گفتههای همیشه تند فائزه برشمرد و در نظر گرفت، موجب رنجش خاطر برادرش و موضعگیری سخت او شد.