پس از اعدام روحالله زم، مدیر فیکنیوز آمدنیوز، بلافاصله کشورهای اروپایی با دخالت در روندهای قضایی کشورمان، به این اتفاق واکنش نشان دادند. اقدامی که پیش از این نیز در برههها و شرایط مختلف نیز تکرار شده بود.
لیلا سلمانی / «موزه کلمات» عنوان موزهای در شیراز است که با گنجینهای از نامههای نویسندگان، ادبا و اهالی فرهنگ و هنر آغاز بهکار خواهد کرد. باید توجه داشت این نامهها و متون در معرض خطر نابودی هستند و باید فکری برای حفظ و نگهداری آنها شود به همین علت تقوی با توجه به این مهم اقدام به راهاندازی این موزه کرده است. با نیما تقوی، موسس «موزه کلمات» درباره جزئیات این موزه و زمان افتتاح آن گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید.
حامیان سرخورده دونالد ترامپ در اعتراض به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا در سراسر این کشور از جمله واشنگتن دیسی تجمعات اعتراضآمیز برگزار کردند که در این تجمعات یک نفر هدف اصابت گلوله قرار گرفت و 23نفر بازداشت شدند. در مرکز واشنگتن، تنشها پس از آن افزایش یافت که با تاریک شدن هوا، معترضان حامی ترامپ موسوم به «پراود بویز» و معترضان گروه مقابل موسوم به آنتیفا با هم رو در رو شدند. اما پلیس ضد شورش و پلیسهای دوچرخه سوار، دو گروه را از یکدیگر جدا کردند. حدود ۲۰۰نفر از اعضای «پراود بویز» که یک گروه راست افراطی خشن است، صبح شنبه نزدیک هتل ترامپ به اعتراضات ملحق شدند. بسیاری از آنها لباسهای رزمی و جلیقههای ضد گلوله پوشیده بودند، کلاه نظامی داشتند و با دست علامتهایی را نشان میدادند که مخصوص ملیگرایان سفیدپوست است.
عارف چراغی / دوازدهم آذر بود که دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد یکی از شرکتهای تولید واکسن کرونا در کشور مجوز مطالعه فاز انسانی را گرفته است. روز گذشته نیز حریرچی، معاون این وزارتخانه اعلام کرده که نخستین تست انسانی کرونا در اول دی انجام خواهد شد. اگرچه پیش از این شایعاتی مبنی بر شروع تست انسانی در کشور مطرح شده بود اما این اولین بار است که به طور رسمی ایران تست انسانی خود را گزارش میکند.
در شاخههای مختلف هنر، سینما همواره یکی از جذابترین و پرمخاطبترینها بوده است. بههمینخاطر و باتوجه به علاقه جامعه ایرانی به سینما، تلویزیون در دورههای مختلف سعی کرده با تولید و پخش برنامههای تخصصی در حوزه سینما، مخاطبانش را با اخبار و اتفاقات سینمای ایران آشنا و از طرفی براساس سیاستهای کلی فرهنگی کشور ذائقه آنها را هدایت کند. در دورههای مختلف برنامههایی در این زمینه ساخته شده است. اما شروع جدی برنامهسازی در حوزه سینما با بخش گفتوگوی سینمای برنامه «دو قدم مانده به صبح» بود. مجری مستر برنامه، محمد صالحاعلا و مجری-کارشناس برنامه، فریدون جیرانی بود. چهارشنبهشبها فریدون جیرانی مقابل مهمانان مینشست و درباره سینما گفتوگو میکرد. ذهن جیرانی در حوزه تاریخ سینما بسیار غنی بود. همین باعث شد که برنامه هنری شبانه شبکه چهار مخاطب زیادی پیدا کند.
«دولت پنهان» در نوع خود شاید پرتکرارترین مفهوم در جهانبینی نیروهای متمایل به اصلاحات در ایران و دولت متبوع آنها یعنی تدبیر و امید در طول سالهای سپریشده اخیر باشد. گذرواژهای که البته اصطلاحات دیگری مثل «دولت موازی» نیز در تناظر با آن به کار میروند. شکل متفاوت مفاهیمی از این سنخ اما در منطق درونی و بهانه کارکردی آنها خللی وارد نمیآورد. منطق درونی یک چیز است؛ فرار از پاسخگویی. دولتهای یازدهم و دوازدهم به گمان بسیاری از تحلیلگران بعد از دولت سازندگی، پراختیارترین دولت پساانقلاب بوده و این اختیارات بالا طی دو سال اخیر و به موجب آغاز دور جدید تحریمهای ظالمانه آمریکا و شیوع کرونا، افزون نیز شده است؛ البته پیش از آغاز روند بیسابقه تحریمی در دو سال و نیم و شیوع کرونا در 10 ماه گذشته، حتی حامیان دولت نیز روحانی را در مقایسه با اسلاف خویش، بااختیارترین میدانستند.سعید لیلاز، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، حزب نزدیک به دولت، شهریور سال 97 و در اوج التهابات مربوط به بازار ارز، به یورونیوز گفته بود: «اختیاراتی که رهبری به روحانی و سران سه قوه داده اگر به چوب داده بود، تا الان یک کاری کرده بودند.»
دکتر فرشاد مهدیپور / ماسک به جزء لاینفک از زیست فردی و جمعی ما بدل شده و فقط در ساعاتی که داخل خانه یا خودروی شخصی هستیم، میتوانیم از آن جدا شویم؛ وضعیت حیرتآوری که هیچگاه در مخیله آدمی نمیگنجید. این جداییناپذیری، به این معناست که مناسک ماسکی در پوشش و سبک زندگی ما هم ورود کرده است، سبد خریدمان، محل نگهداری ماسک، نظافت و شستوشوی آن و خلاصه آدابی که همین ماسک فسقلی بهجهت محافظتمان در برابر ویروس منحوس، به ما وارد کرده است.
احسان عسگری مشاور رییس مجلس / تمام فشار اشکالات بودجه 1400 و تمام تلاشی که برای اصلاح آن در سطح حداقلی هم صورت نگرفته است مستقیما و بدون شک بر روی زندگی مردم به خصوص فقیرترین طبقات جامعه تاثیر خواهد گذاشت؛ قدرت خرید آنها را کاهش خواهد داد؛ سفرههای آنان را کوچک خواهد کرد و تمام تاثیر افزایش حقوقها را نه تنها از بین میبرد که مازاد بر آن نیز فشاری مضاعف بر دوش مردم بار خواهد کرد
شهردار تهران در یک هفته گذشته با اظهارات جنجالی خود و تخریب دستاوردهای دوره مدیریت پیشین بلدیه پایتخت سعی در پوشاندن کمبودها و نقصهای فعلی شهر دارد. آقای پیروز حناچی که از هفتم آذرماه97 سکان اداره تهران را در اختیار گرفته است روزگاری در سمت معاون وزیر به مدیریت شهری تهران انتقاد میکرد. وی درست در روزهایی که ناوگان حملونقل عمومی تهران در مسیر توسعه قرار داشت و هرماه یک ایستگاه مترو یا اتوبوسهای نو وارد چرخه خدمترسانی به مردم میشدند از عقبماندگی در حملونقل عمومی سخن میگفت و حالا که ناوگان حملونقل عمومی تهران درگیر ناکارآمدی شده و رییس شورای شهر تهران علت آن را جسور نبودن شهردار همانند مدیر قبلی تهران میداند، همچنان به سیاسیکاری ادامه میدهد. در چنین شرایطی که مردم درگیر آلودگی هوا هستند باید از اتوبوسها و قطارهایی استفاده کنند که خود درگیر فرسودگی، آلایندگی و تراکم جمعیت هستند که خود این مورد آخر میتواند موجب شیوع بیشتر کرونا در جامعه شود. از سوی دیگر مدیریت شهری فعلی تهران تلاش میکند تا با ادامه اظهارات سیاسی خود راه فراری برای خود باز کند. شاید هم شهردار بهدنبال ایجاد شرایطی است تا بتواند دوباره به جلسات هیات دولت باز گردد که البته در دوسال گذشته هیچ نفعی برای تهران و کلان شهرهای دیگر نداشته است. شهردار تهران در یکی از چنین اظهارنظرهایی دوباره به پروژه عظیم پل صدر پرداخته و گفته است که هزینه این پل با مردم دولا پهنا حساب شده است.