به گزارش ایسنا،وی افزود: با توجه به اینکه نزدیک
سه هفته است که سینماهای تهران تعطیل است، برای آنکه از تاریخ برگزاری جشنواره در تقویم جشنوارههای بینالمللی و هماهنگیهایی که با مدرسان بینالمللی صورت گرفته بود، عدول نکنیم، برگزاری بخش جنبی جشنواره به معنای غیررقابتی و فعالیت علمی و پژوهشی را در قالب 20نشست تخصصی از هفتم آبان کلید زدیم. این روند از چهار سال پیش شامل 20نشست تخصصی است که هر ساله در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران برگزار میکنیم. امسال هم این برنامه اجرا و مباحث بسیار خوبی به صورت آنلاین توسط مدرسان ایرانی و خارجی مطرح شد.
موسوی تاکید کرد: در سالهای گذشته علاقهمندان باید برای حضور در نشستها شهریه پرداخت کرده و در محل برگزاری جشنواره حضور پیدا میکردند، ضمن اینکه زمان نمایش فیلمها با برگزاری نشستهای تخصصی همپوشانی داشت و به همین دلیل علاقهمندان ناچار به انتخاب بودند اما امسال خوشبختانه با استفاده از ظرفیت فضای اینترنت امکان دسترسی رایگان به نشستها برای تمامی علاقهمندان فراهم شد و ما حداقل 15برابر سال گذشته مخاطب داشتیم.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران درباره چگونگی نمایش فیلمها با توجه به تعطیلی سینماها، توضیح داد: امسال نزدیک 4هزار و 986فیلم خارجی به دبیرخانه ارسال و 56فیلم برای حضور در جشنواره انتخاب شد. طبق مکاتبههایی که داشتیم توانستیم از صاحبان آثار خارجی اجازه بگیریم تا فیلمها را در شبکههای اینترنتی داخلی پخش کنیم. در زمینه فیلمهای ایرانی هم نزدیک به 1700فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 142فیلم به این رویداد سینمایی راه پیدا کردند. ما با هر پلتفرم ایرانی که گفتوگو کردیم متوجه شدیم تضمینی برای حفظ امنیت نمایش آثار در بستر اینترنت وجود ندارد. به همین دلیل امیدواریم تا پایان سال جاری سینماها بازگشایی شود تا بتوانیم همه فیلمها را نمایش دهیم. اما اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند و ما امکان پخش فیلمها را در سالنهای سینما نداشته باشیم، فیلمهای بخش بینالملل را به شکل آنلاین برای مخاطبان پخش خواهیم کرد ولی در بخش ملی فیلمها بدون نمایش، داوری خواهند شد و نهایتاً یک اختتامیه مجازی خواهیم داشت و برگزیدگان را معرفی میکنیم که این بدترین سناریو برای جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران است.
موسوی تاکید کرد: هر اتفاق مهم و ارزندهای که در این روزها در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در حال برگزاری است، به صورت آنلاین و برخط است و هیچ تجمع و تراکمی به واسطه شیوع کرونا و حفظ سلامت عزیزان در برنامه نداریم.
وی درباره اینکه با توجه به برگزاری نیمهحضوری جشنواره، هزینهها کاهش پیدا کرده است یا خیر؟ توضیح داد: امسال چون مهمان خارجی و به صورت کلی هزینههای پشتیبانی به مانند سالهای گذشته نداشتهایم، حتی اگر سینماها بازگشایی شوند و برگزاری حضوری را در دستور کار داشته باشیم باز هم نسبت به سال گذشته کاهش هزینه را شاهد هستیم و اگر به سمت برگزاری آنلاین جشنواره برویم که عمده هزینه جشنواره امسال کاهش خواهد یافت.
ما با هر پلتفرم ایرانی که گفتوگو کردیم متوجه شدیم تضمینی برای حفظ امنیت نمایش آثار در بستر اینترنت وجود ندارد. به همین دلیل امیدواریم تا پایان سال جاری سینماها بازگشایی شود تا بتوانیم همه فیلمها را نمایش دهیم