اوایل اسفند بود که خبر ورود ویروس کووید۱۹، این مهمان ناخوانده به کشور منتشر شد. از همان ابتدا دولت، ستاد ملی مقابله با کرونا و کارگروه ملی مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا را تشکیل داد تا برای جلوگیری از آسیبها برنامهریزی منسجمی داشته باشند. سازمان برنامه و بودجه در آخرین گزارش خود که چند روز پیش منتشر کرد، اعلام کرده بود که تا پایان مهر سالجاری ۵۰۰ میلیون یورو بودجه در دورههای زمانی مختلف برای مقابله با کرونا تامین کرده است. براساس اعلام این سازمان در اردیبهشت، طی دو دوره ۳۵۰ میلیون یورو اعتبار تامین شده، به این صورت که در ۱۶ اردیبهشت ۳۰۰ میلیون یورو و یک هفته بعد نیز ۵۰ میلیون یورو دیگر پرداخت شده است.
تقریبا دو ماه بعد (۲۴ تیر) نیز ۲۰ میلیون یورو و هفته بعد نیز ۵۰ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو به بخش درمان اختصاص یافت. تامین اعتبار برای بخش سلامت در مرداد ادامه داشت و چهاردهم این ماه ۲۰ میلیون اعتبار دیگر تامین شد. در روز پایانی مهر (۳۰ مهر ۹۹) نیز سازمان برنامه و بودجه ۵۹ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو در اختیار بخش سلامت و کادر درمان قرار داد. یکی از بخشهایی که سازمان برنامه و بودجه در اعتبار ۵۰۰ میلیون یورویی مقابله با کرونا به آن توجه داشت، پرداخت معوقه کارانه کادر درمان بود؛ به این صورت که در تیر، یک هزار میلیارد تومان، مرداد، دو هزار میلیارد تومان، شهریور، دو هزار و ۶۰۷ میلیارد تومان و در مهر، ۴۰۰ میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص داده شد.
پرداخت ۳۵ هزار میلیارد تومان در قالب طرحهای حمایتی
پرداخت تسهیلات بانکی به شکل وام قرضالحسنه یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانهبگیر از دیگر مصوبات حمایتی دولت بود. در این مصوبه خانوارهایی که یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت میکنند، مشمول این مصوبه بودند. در این طرح به ۲۳ میلیون خانوار وام یک میلیون تومانی پرداخت شد و در مجموع دولت ۲۳ هزار میلیارد تومان پرداخت کرد. حمایت از خانوار و اقشار آسیبپذیر از جمله اقدامات دولت از خانوادههاست که از جمله آن میتوان به پرداخت مبلغ ۲۰۰ تا ۶۰۰هزار تومان به یک میلیون خانوار با جمعیت سه میلیون نفر که عضو کارمند یا بازنشسته نداشته و تحت پوشش بیمه یا نهادهای حمایتی هم نیستند، اشاره کرد. این طرح طی چهار دوره پرداخت شد و ماهانه ۳۵۰ میلیارد تومان به این بند اختصاص یافت و در مجموع هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد.