«فؤاد ایزدی» کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» با اشاره به نتایج انتخابات آمریکا و زیرسوال بردن نظام انتخاباتی توسط ترامپ عنوان کرد: رییسجمهور کنونی آمریکا در نظام انتخاباتی سه مشکل را برجسته و در مناظرههای مختلفش و حتی کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه خود، آنها را زیر سؤال پی برد؛ نخست رسانهها هستند که با اخبار و حتی نظرسنجیهای مختلف پیشتازی بایدن را مخابره میکردند، دیگر والاستریت و سرمایهداران هستند که در نظام سرمایهداری آنها را پول بزرگ هم نام میبرند، دسته سوم، شرکتهای بزرگ که تکنولوژی نقش اساسی درآنها دارد مانند توییتر و فیسبوک که توییتر به نوعی کار میکرد تا توییتهای ترامپ دیده نشود و خیلی از توییتهای ترامپ را کامنت میگذاشت و زیرسوال میبرد. این سه گروه به گفته ترامپ در عمل علیه او وارد کار شدند.
شمارش آرا و رقابت نزدیك دو نامزد جمهورىخواه و دموكرات در انتخابات ریاستجمهورى آمریكا همچنان یكى از مهمترین سوژههاى مورد توجه رسانههاى جهان به شمار مىرود. در واقع جدال كلامى دو نامزد و نزاع خیابانى هوادارانشان در ایالات مختلف آمریكا عمق شكاف اجتماعى ایجادشده در این كشور را به تصویر كشیده و این موضوع از چشم رسانههاى جهان پنهان نمانده است.
ترامپ که میخواست عظمت را به آمریکا بازگرداند، حالا با زخم زدن بر پیكره لیبرالدموکراسی آمریکایی قصد دارد کشورش را هم در هزینه شکست خود سهیم کند و با تکرار ادعای تقلب در انتخابات میخواهد «تا سر حد مرگ » به مبارزه خود علیه سیستم ادامه دهد.
«عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد» شاید ضربالمثل مناسبی برای احساس جریان انقلابی از نتایج انتخابات آمریکا باشد. «عدو» بایدن است که سبب شکست ترامپ و سبب «خیر» شده است. از همین ابتدا موضع متن نسبت به انتخابات آمریکا روشن میشود و مقابل سادهدلان اصلاحطلب که دموکراتها را به عنوان دوپینگ خود وارد عرصه سیاست داخلی کرده و با اعتیاد خود به این جناح، معیشت مردم را گروگان قدرتطلبی خویش کردهاند، میخواهد شفاف و صریح باشد. از همین رو احساس شادمانی از شکست ترامپ مساوی با خوشحالی از برد بایدن نیست؛ اما چگونه میتوان از باخت ترامپ خوشحال بود اما از پیروزی بایدن شادمان نشد؟ این مطلب تلاش میکند با توجه به آرای اعلامشده از انتخابات آمریکا تا ظهر جمعه به وقت تهران، از چند زاویه به این سوال پاسخ دهد.