با منتفی شدن حضور معاون اول رییسجمهوری و رییس شورای شهر تهران در انتخابات1400، کارگزارانیها حالا ماندهاند در اندیشه حمایت از چه گزینه یا گزینههایی باشند. چهرههای مختلفی در این میان مطرح هستند اما اینکه کدامیک قابلیت همزمان عبور از فیلتر نهاد نظارتی و جلب اعتماد عمومی را دارد، همان علامت سوالی است که کار حزب مریدان هاشمی رفسنجانی را با سختی مواجه کرده است.
اصلاحطلبان بهدنبال برجامیزه کردن فضای سیاسی کشورهستند. از منظر اصلاحطلبان تنها شانس آنها برای احیای سیاسی و اجتماعی و تداوم قدرت، برجامی کردن فضای سیاست کشور است. این راهبرد دارای دو بعد داخلی و خارجی است. در بعد خارجی که شرط لازم حرکت به سمت این راهبرد است، پیروزی بایدن نقش اساسی را دارد. در صورت شکست ترامپ، با توجه به ذهنیتی که در جامعه از روابط دموکراتها و اعتدالیون وجود دارد، در عرصه داخلی این امکان برای آنها فراهم میشود که فشار اجتماعی برای مذاکره را دوباره احیا کنند و در سطح حاکمیتی از ظرفیت دولت حسن روحانی و ظریف برای برجامیزه کردن فضا استفاده نمایند. در نگاه اصلاحطلبان، دوران ترامپ مثل یک بیماری بود که بر پیکر برجام عارض شد و اکنون پساز خروج ترامپ از کاخ سفید فرصت برای احیای برجام مهیا میشود. در این نگاه، ترامپ این توافق را فریز کرده و پس از خروج او میتوان یخ برجام را مجدداً آب کرد.
دکتر علی دارابی
روحالله فرقانی / وضعیت دونالد ترامپ در رقابتهای انتخاباتی آمریکا خوب نیست و کارشناسان از احتمال شکست او در انتخابات پیش رو خبر دادهاند، کما اینکه در نظرسنجیها بایدن پیشتاز است؛ موضوعی که گویا به مذاق دونالد ترامپ خوش نمیآید و در صدد است تا اگر پیروز این کارزار معرفی نشود، آن را «تقلب گسترده» عنوان کند. در مقابل هم اتحادیههای مختلف آمریکا در نظر دارند اگر «دونالد ترامپ» رییسجمهور این کشور شد، در صورت شکست به طور مسالمتآمیز از قدرت کنارهگیری كرده و دست به اعتصاب بزنند؛ اعتصابی سراسری که باید گفت این کشور از سال ۱۹۴۶ تاکنون شاهد چنین رخدادی نبوده است.
۲۶شهریور۱۳۹۲ بود که شبکهای با محوریت نشاط و سرگرمی تحت عنوان نسیم آغاز بهکار کرد. در آن زمان کمتر کسی تصور میکرد که این شبکه بتواند در زمان کوتاهی گوی سبقت را در جذب مخاطب از شبکههای کهنهکار صدا و سیما برباید اما نسیم در مسیری کلیشهزدا و ساختارشکنانه با نمایش برنامههایی که پیش از آن در ایران سابقه نداشت، توانست سلیقه سختپسند مخاطب ایرانی را به خود جلب نماید. از سری برنامههایی که این شبکه سراغ آنها رفت، برنامههای مسابقهمحور بود. یکی از این برنامهها هم که این شبها روی آنتن میرود، برنامه «دست فرمون» به تهیهکنندگی محمود محمودی، کارگردانی مسعود صنم و اجرای کامران تفتی است. در این شماره گفتوگو با تهیهکننده، کارگردان و مجری «دست فرمون» را میخوانید.
زهرا اردشیری / کمبود خون در بیمارستانهای سراسر کشور تبدیل به موضوعی نگرانکننده شده است. مردم از ابتدای شیوع کرونا کمتر برای اهدای خون خود به مراکز انتقال خون میروند و همین موضوع باعث شده این سازمان با اطلاعیههای متفاوت از کمبود خون ابراز نگرانی کنند. در فضای مجازی هم مردم گاهی بیان میکنند که بیمارشان نیاز به خون داشته و با نبود آن مواجه شده است. در حالی که سازمان انتقال خون بارها به بهداشتی بودن مراکز خود تاکید کرده، باز هم مردم از رفتن به این پایگاهها خودداری میکنند. سخنگوی سازمان انتقال خون از مردم خواسته که حتما برای اهدای خون خود اقدام کنند تا بیمارستانها با مشکلات جدیتری مواجه نشدهاند.
مجلس یازدهم به مجلس انقلابی شهرت یافته است. این مجلس همواره از قبل از شروع به کار خود تا به امروز مورد هجمه رسانهای و عملیات روانی برخی جریانات داخلی و همچنین جریانات معاند خارج از کشور قرار داشته، اما بدون توجه به این تبلیغات منفی در تلاش برای حل مشکلات مردم و کم کردن دغدغه معیشتی آنان بوده است؛ از این رو در کنار نظارت میدانی، احضار و سوال از وزیران طرحهایی را برای رفع این مشکلات تدوین کرده که یکی از این طرحها، تامین کالاهای اساسی اقشار آسیبپذیر است که البته با سنگاندازیهای دولت مواجه شده است.
توییت یکی از چهرههای سیاسی-رسانهای اصلاحطلب در روزهای اخیر موضوع واکنشهای گستردهای در فضای مجازی شد؛ توییتی که مخاطبان بسیاری آن را وهن شیعه و تردیدافکنی در بدیهیات تاریخ تشیع دانستند و از این بابت حسین دهباشی، نویسنده توییت را مخصوصا بهخاطر انتشار اطلاعات مشوه و نادانسته در زمینهای که در آن تخصصی نداشته، مورد سرزنش قرار دادند. در ادامه اما حجتالاسلام حامد کاشانی، یکی از روحانیون منبری مطرح برای پاسخ به شبهه مطرح شده با سعه صدر از این فعال سیاسی دعوت به گفتوگو کرد تا این که نهایتا در گفتوگوی بیش از دو ساعته عصر روز پنجشنبه، دهباشی از مواضع خود عقب نشست. حالا اما سوالات بیشتری درباره بهرهبرداریهای سیاسی از این بستر فرهنگی-معرفتی مطرح شده است.
باوجود تلاش محققان و دانشمندان در سراسر جهان، هنوز داروی جدید و موثری به صورت اختصاصی برای کووید۱۹ به بازار نیامده است. از سوی دیگر تولید واکسن برای این ویروس نیز هنوز با چالشهای زیادی روبهروست. اگرچه کشورهای متعددی وارد فاز انسانی تولید واکسن شدهاند و در کشور ما نیز طی دو هفته آتی نخستین تستهای واکسن را روی انسان آزمایش میکند اما نکته مورد نظر متخصصان این است که انسانها نباید به امید تولید واکسن پروتکلها و اصول بهداشتی را نادیده گرفته و رفتارهایی انجام دهند که موجب تشدید شیوع ویروس کرونا شود. این در حالی است که این روزها برخی ملتها و کشورها چشم انتظار دریافت واکسنهایی هستند که برخی کشورها مانند روسیه آن را ساختهاند.
میلادنجفی / شبکه نمایش خانگی چندسالی است که در حوزه سریالسازی ورود کرده و در مقاطعی توانسته مخاطبان زیادی را با خود همراه سازد. البته هرچند که برخی از این محصولات در فرم و محتوا دچار انتقادات زیادی شدند اما درکل، شبکه نمایش خانگی که عمده فعالیتاش در بستر سامانههای آنلاین است توانست جایگاه خودش را بین مخاطبان پیدا کند. چندماه پیش تغییر سیستم صدور مجوز و نظارت برسامانههای آنلاین و محتوای آنها سروصدای زیادی بپا کرد. ساترا و ارشاد هرکدام مدعی این بودند که متولی موضوع هستند.