رییس قوه قضاییه اظهار كرد: در اجرای حق و عدالت و مبارزه با فساد، توصیه بهتنهایی اثرگذار نیست که فقط بخواهیم بایدها و نبایدها را تبیین کنیم و آنچه مهمترین عامل کاهش جرم و فساد و تخلف میشود، پیگیری و اقدام و عمل بهموقع و دقیق است. حجتالاسلام رئیسی با تأکید بر اینکه ذات حکومت اسلامی و نظام ما پاک و ضدفساد است، ادامه داد: هر کجا فساد لانه کند، نظام با آن مقابله خواهد کرد و هیچ دستگاه و کارگزاری نمیتواند بپذیرد که فساد در جامعه و سیستم اداری باشد. وی در ادامه با اشاره به اهمیت آگاهی در بیداری جامعه، افزود: قدرتهای مستکبر به راحتی بر جامعه ناآگاه حاکم میشوند و امام حسین ؟ع؟برای جهلزدایی و مبارزه با ناآگاهی قیام کرد تا جامعه، قدرت تعقل و تحلیل پیدا کند.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز هم دشمن برای موفقیت در اعمال تحریمها، از حربه تحریف بهره میبرد، تأکید کرد: مقابله با تحریف وظیفهای همگانی است و باید با ارادهای قوی و تمامقد مقابل تحریف بایستیم تا دشمن نتواند برای پیشبرد اهدافش میدان یابد.
رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری حادثه تروریستی انفجار دفتر نخستوزیری در هشتم شهریور ۱۳۶۰ و شهادت محمدعلی رجایی و حجتالاسلام محمدجواد باهنر به دست منافقین، بر لزوم مبارزه با تروریسم تأکید و از آمریکا و اروپا به دلیل پناه دادن به عناصر تروریست، انتقاد کرد.
حجتالاسلام رئیسی گفت: آمریکا هم به قاتل ۱۷ هزار نفر از مسوولان و مردم ایران پناه داده و هم خودش دولتی تروریست است که علناً اعلام کرده سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی را در حالی که مهمان رسمی دولت عراق بوده، ترور کرده است.
رییس قوه قضاییه با تأکید بر پیگیری حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی از سوی دستگاه قضایی و وزارت امور خارجه، تصریح کرد: خون شهید سلیمانی دامنگیر عوامل ترور او شده و با آگاهی ملتهای منطقه، موجب خروج آمریکا از منطقه و پایداری حق خواهد شد. رئیسی گفت: در موضوع واگذاریها باید دو نکته مورد توجه قرار گیرد؛ یک جنبه تخلف افرادی است که این واحدها را مورد تملک قرار دادهاند و دیگری، بررسی نحوه واگذاری این واحدهاست که آیا شرایط مندرج در قانون برای واگذاری و صلاحیت افراد مورد توجه سازمان خصوصیسازی قرار گرفته یا نه؛ در واقع تمام قضیه فقط برخورد با مدیران متخلف نیست و باید نحوه واگذاریها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
رییس قوه قضاییه همچنین به موضوع تعطیلی برخی کارگاههای تولیدی پس از تملک بانکها اشاره کرد و گفت: گزارشاتی که از استانها به ما رسیده، حاکی از آن است که برخی واحدهای تولیدی که به دلیل بدهی توسط بانکها تملک شدهاند، به تعطیلی کشیده شدهاند و این خلاف وعده مدیران عامل بانکها و تأکید مقام معظم رهبری است. رئیسی به صدور رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور درباره ضمانت اجرا نداشتن قراردادهای بانکی با سود بیشاز نرخ مصوب اشاره کرده و افزود: مهمترین اثر صدور این رأی که دستورالعمل پیشین رییس دستگاه قضا را تبدیل به قانون لازمالاجرا برای محاکم کرد، حمایت حقیقی از تولیدکنندگان بود.