نرسانده است.
استفانی آواکیان، رییس بخش اعمال قوانین کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در اینباره میگوید: «هدف از اقدام فوری امروز ما جلوگیری از آن است که تلگرام بازارهای آمریکا را با توکنهای دیجیتالی که به عقیده ما به طور غیرقانونی به فروش رسیدهاند، پر کند. ما معتقدیم که متهمان اطلاعات کافی را در مورد گرامها و عملیات، وضعیت مالی، فاکتورهای خطر و مدیریت کسبوکار تلگرام در اختیار سرمایهگذاران قرار ندادهاند؛ براساس قوانین اوراق بهادار ارائه این اطلاعات ضروری است.»
با این روند عرضه ارز دیجیتال تلگرام و پروژه بلاکچین کاملا در کما فرورفت و چند روز قبل بود که یک دادگاه در آمریکا این پرونده را مختومه کرد و پاول دروف، مدیرعامل تلگرام هم با انتشار متنی پایان این ارز دیجیتال را اعلام کرد. دروف در عین حال به انتقاد شدید از آمریکا در ممانعت از این پروژه پرداخت. او در توضیح دلایل و استدلال آمریکا برای جلوگیری از این ارزهای دیجیتال گفت: «متأسفانه، یک دادگاه در آمریکا جلوی اتفاق افتادن TON را گرفت. چطور؟ تصور کنید چند نفر برای ساخت یک معدن طلا پول بگذارند و سپس طلایی را که از آن بیرون میآید تقسیم کنند. بعد یک قاضی میآید و میگوید: این افراد در معدن طلا سرمایهگذاری کردند، چون به دنبال سود بودند و آنها آن طلا را برای خودشان نمیخواستند، بلکه میخواستند به افراد دیگر بفروشند. به خاطر همین، اجازه داشتن طلا را ندارند. اگر این استدلال برای شما منطقی نیست، فقط شما نیستید. این دقیقاً بلایی است که بر سر TON (معدن) و گرامها (طلا) آمد. یک قاضی از این منطق استفاده کرد تا حکم کند افراد حق ندارند مانند بیتکوین، گرام بخرند یا بفروشند. دادگاه ایالات متحده اعلام کرد گرامها نهتنها نمیتوانند در ایالات متحده عرضه شوند، بلکه در کل جهان هم نمیتوانند. چرا؟ چون گفته شد بعد از راهاندازی TON ممکن است یک شهروند آمریکایی راهی برای دسترسی به این پلتفرم پیدا کند؛ بنابراین برای جلوگیری از این مساله، گرامها نباید در هیچ کجای جهان توزیع شوند، حتی اگر یک کشور دیگر روی این کره خاکی کاملاً با TON موافق باشد.»
پاول در ادامه انتقادات خود وابسته شدن جهان به سیاستهای مالی و دلار آمریکا را به باد انتقاد گرفته و میگوید 4 درصد برای 96 درصد مردم در جهان تصمیمگیری میکنند: «متاسفانه، قاضی آمریکایی درباره یک چیز درست میگوید: ما، مردم خارج از
ایالات متحده، میتوانیم به رییسجمهورها و نمایندگان خود رأی بدهیم، اما وقتی که بحث مالی و فناوری (خوشبختانه قهوه نه) وسط باشد، همچنان به ایالات متحده وابسته هستیم. آمریکا میتواند از کنترل خود بر دلار و نظام مالی جهانی برای بستن هر بانک یا حساب بانکی در جهان استفاده کند. آمریکا میتواند از کنترل خود بر اپل و گوگل برای حذف برنامهها از روی اپاستور و گوگلپلی استفاده کند؛ بنابراین بله، این درست است که دیگر کشورها اختیار کامل بر قلمرو خود ندارند. متاسفانه ما، ۹۶ درصد جمعیت جهان در نواحی دیگر، به تصمیمگیرندگانی وابسته هستیم که توسط ۴ درصد شهروندان آمریکا انتخاب میشوند. شاید این در آینده تغییر کند؛ اما امروز، در یک چرخه معیوب قرار داریم: نمیتوانید به جهان کاملاً متمرکز تعادل بیشتری اضافه کنید، دقیقاً چون متمرکز است. ما تلاشمان را کردیم. عرصه را به نسلهای بعدی کارآفرینها و توسعهدهندگان میسپاریم تا این راه را ادامه دهند و از اشتباهات ما درس بگیرند. شاید شبکههایی بر پایه فناوریای که برای TON ساختیم، ظهور کنند، اما ما با آنها هیچ ارتباطی نخواهیم داشت و احتمالا آنها را به هیچ طریقی نیز مورد حمایت قرار نخواهیم داد؛ پس مراقب باشید و به هیچکس اجازه ندهید که شما را گمراه کند. میخواهم این پست را با آرزوی موفقیت برای تمامی کسانی که در راه تمرکززدایی، توازن و برابری در جهان تلاش میکنند به پایان برسانم. شما در سمت صحیح این جنگ قرار گرفتهاید. شاید این مهمترین نبرد نسل ما باشد. امیدواریم شما در جنگی که ما در آن شکست خوردیم، پیروز شوید.»
توکن در معنای عامیانه به سهام دیجیتال یک شرکت گفته میشود که به عنوان جذب سرمایه برای پروژه مدنظر عرضه میشود. این شرکت فعال در حوزه شبکههای اجتماعی به ۱۷۱ خریدار اولیه از سراسر جهان ۲/۹ میلیارد رمز ارز گرام فروخته و در این فرایند ۱/۷ میلیارد دلار سود کرده است. یك میلیارد از این توکنها را مردم آمریکا خریداری کردهاند.