کریمی قدوسی ادامه داد: ظریف طی این جلسه بیان داشت: «ما با صحبت و قول آقای کری اظهارنظر کردیم، این اشتباه بزرگی بوده که من کردم، بعد از نقض اخیر به جان کری که درخواست مذاکره در ایتالیا را داشت، گفتم شما کاری کردید که حضور من با شما در یک شهر غیرممکن است.» ظریف در این جلسه بیان داشت:« قبلاً کری و مونیز به ما گفتند اگر قانون داماتو به سنا برود، ما روشهایی داریم که جلوی آن را بگیریم. »
دقایقی بعد از اظهارات کریمی قدوسی اما آقای علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در مجلس به جایگاه خبرنگاران آمد و این خبر را تکذیب کرد.
آقای علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیتملی نیز در گفتوگو با صداوسیما با اشاره به اظهارات نقل شده از سوی محمدجواد ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی، گفت: جلسات کمیسیون امنیت ملی مجلس طبقهبندی دارد؛ به همین دلیل سخنگوست که مطالب را عنوان میکند و آنچه قابل ذکر و تأیید است، همانی است که سخنگو اعلام میکند.
در این میان، بازگویی سخنان ظریف توسط یک عضو کمیسیون امنیت ملی جای بسی تامل دارد آنچه در جلسه مشترک ظریف و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان شد، با فرض بسته و محرمانه بودن جلسه و تضمین عدم انتشار مفاد آن از سوی اعضای جلسه بوده است و مطالبی که در این جلسه از سوی طرفین مطرح شده از مقوله موضوعات محرمانه به شمار می رفت.
تکذیبیه سخنگو
در پی انتساب این سخنان به ظریف، وزارت خارجه در پی تکذیب آن برآمد به طوریکه آقای بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به اظهارت کریمی قدوسی گفت: نامبرده از قضا در آن جلسه حضور نداشت و نقل قول ایشان از سخنان وزیر امور خارجه کاملاً نادرست، مخدوش و گزینشی است و به منظور بهرهبرداریهای خاص تحریر و تنظیم شده است. نقل قولهای منتشره وارونه جلوه دادن واقعیات و اظهارات وزیر امور خارجه بوده و این ناراستی در بیان و نقلقول با راستی سخنان وزیر امور خارجه در تضاد کامل قرار دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نقلقول مطالب صحیح از جلسات محرمانه هم بر خلاف مصالح و امنیت ملی کشور است؛ حال آنکه نقل قولهای نادرست، صد درصد خلاف اخلاق و مصالح کشور و نظام تلقی میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه اظهار داشت: وزارت امور خارجه در صورت نیاز بی تردید شهامت پذیرش هرگونه اشتباه احتمالی خود را خواهد داشت. اما شاید اشتباه در این بود که پیرامون شرایطی که پیش از شروع مذاکرات، در اثر سیاست های غلط قبلی بر کشور تحمیل شده بود به اندازه کافی صحبت نشد و در یک سال گذشته سکوت شد و پاسخ شبهات داده نشد چون برای وزارت امور خارجه قطعا حفظ منافع ملی یک اصل قطعی و خدشه ناپذیر بود و همچنان به عنوان یک خط قرمز باقی خواهد ماند. جای تاسف است که برخی برای رسیدن به اهداف زودگذر و اغراض و منافع شخصی با خیانت در امانت و وارونه جلوه دادن واقعیات منافع و امنیت جمهوری اسلامی ایران را به خطر می اندازند.
بازبینی سخنان آقای وزیر در حضور رسانهها
بر اساس اطلاعیه روابط عمومی دفتر کریمی قدوسی، قرار است برای شفاف سازی هرچه بیشتر، امروز چهارم دیماه به اتفاق چند تن دیگر از نمایندگان مجلس، اصحاب رسانه و آقای قاسمی سخنگوی وزارت خارجه مجدداً فایل صوتی مکالمات در کمیسیون امنیت ملی بازبینی شود و در این راستا و در جهت تأیید سخنان آقای کریمی قدوسی، نظرات نمایندگان و اصحاب رسانه منتشر خواهد شد.
سکوت عراقچی!
اما نکته جالب در این ماجرا ادامه سکوت آقای عراقچی است. وی که در سومین سالگرد ارتحال مرحوم پرورش در مسجد امام صادق؟ع؟حضور یافته بود، درباره اظهارات ظریف و اعتراف وی به اشتباه بودن اعتماد به جانکری که مورد سؤال خبرنگاران بود، صرفاً سکوت کرد و پاسخی به این سؤال نداد.
این در حالی است که عباس عراقچی همواره در زمان مذاکرات و اجرای برجام، با حضور در نشستهای مختلف به تبیین مواضع دولت درباره برجام میپرداخت، اما پس از تمدید تحریمها از سوی آمریکا و نقض رسمی برجام از سوی کنگره و همچنین اعترافات ظریف به اشتباه بودن اعتماد به آمریکا، از دسترس رسانهها خارج شده است.
پیش از این نیز وزیر امور خارجه در جمع اعضای کمیسیون امنیت ملی خبر داده بود که درباره نقض برجام 2 نامه به موگرینی نوشته است و بر اساس اطلاع منابع خبری، ظریف در نامه دوم خود با ادبیاتی تند درباره نقض برجام و عواقب آن به وی هشدار داده است، اما اینکه چرا این واکنشهای مثبت از اذهان عمومی پنهان میماند، جای سؤال دارد چون در هر صورت مردم خود بر به پایان رسیدن عمر برجام واقفاند و تنها منتظرند تا عملکرد دولت را مورد ارزیابی قرار دهند.