شرمسار در مقابل شهید
کار به جایی رسید که این آثار بیکیفیت صدای معاونهنری ارشاد را هم درآورد. معاون امور هنری با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به مجسمهسازی و تندیسپردازی برای معرفی چهرههای شاخص و افتخارات کشورمان، در اینباره از تندیسهای ساختهشده برای سردار شهید قاسم سلیمانی که در شهرهای مختلف کشور نصب شدهاند، انتقاد کرد.
او در بخشی از یادداشت خود نوشت: «قریب سالی میگذرد از پرواز علمدار دوران، از قهرمانِ ملی و مردستان فروتن همروزگارمان، شهید حاج قاسم سلیمانی؛ در این یکسال گویا میخواهیم بخشی از کاستیهای گذشته را جبران کرده و قدرشناسی خود را از این شهید بزرگوار نشان دهیم. پارهای از این قدرشناسیها در قالب ساخت تندیس یادمان نمود مییابد. در شهرهای مختلف یکی پس از دیگری از تندیسهایی رونمایی میشود که بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمیانگیزد؛ تندیسهایی که گاه بهانه تاختن دشمن و عیبجویی منکران میشود.»
آثاری قابل احترام
سرعت بالای کار، استفاده از مصالح نامرغوب و البته سازنده غیرحرفهای از عوامل تولید این تندیسهای بیکیفیت بود؛ اما اگر از حق نگذریم در همین مدت تندیس و سردیسهای زیبایی هم ساخته شد. برای مثال صبرعلی لوایی، مجسمهساز ایرانی یکی از هنرمندانی بود که در این زمینه فعالیت قابلتوجهی انجام داد. لوایی که عضو انجمن مجسمهسازان نیز هست، تاکنون سردیس بیشتر شهدای دفاع مقدس، تندیس دکتر حسابی، سردیس مجسمه شهید مطهری، تندیس فردوسی و بسیاری از مشاهیر دیگر را با دستان توانمند خود خلق کرده و با ساخت سردیس شهید حاج قاسم سلیمانی بر آوازه خود در هنر مجسمهسازی افزود؛ البته در این یکسال تندیسهایی هم در کشورهای منطقه از این شهید ساخته شد که نمونه آخرش تندیسی بود که توسط هنرمندان لبنانی ساخته و رونمایی شد. این تندیس هم به دلیل کیفیت خوب در فضای مجازی فارسی با استقبال مواجه شد.
تندیس شکیل در برج میلاد
در ایام سالگرد شهادت سردار محبوب ایرانیان قرار داشتیم و بهندرت خبری از رونمایی یک تندیس یا سردیس باکیفیت از ایشان منتشر میشد؛ تا اینکه شنبه شب طی مراسمی در برج میلاد، تندیسی از سردار قاسم سلیمانی رونمایی شد که باعث خشنودی بسیاری از مردم و علاقهمندان به شهید شد. تندیس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پس از رونمایی در برج میلاد بهصورت دائمی در یکی از جایگاههای موزه مشاهیر برج میلاد قرار گرفت. بنا بر این گزارش در این مراسم خانواده شهید سلیمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از هنرمندان نظیر سیروس مقدم، داریوش ارجمند، امیریل ارجمند و... حضور داشتند. به گزارش فارس، این مراسم با پخش موزیکویدئویی با صدای پرواز همای و تصاویری از تصاویری از رشادتهای سردار سلیمانی آغاز شد و در ادامه سیروس مقدم، کارگردان سریال پایتخت به بیان خاطراتی از دیدارش با سردار سلیمانی پرداخت. کارگردان سریال پایتخت درباره ویژگیهای فردی سردار شهید سلیمانی هم گفت: آن روز(ملاقات با شهید سلیمانی برای ساخت پایتخت) برای من مناعت طبع، بزرگمنشی، ذهنیت خلاق و هوشمندی ایشان خیلی عجیب بود و تنها حسرتم این است که قرار بود با تیم نویسنده در سفر بعدی ایشان به سوریه همراهشان شویم ولی نشد، چون ما درگیر کار شدیم و ایشان هم سرشان شلوغ شد.
سیروس مقدم در پایان گفت: قلبا آن چیزی را که اعتقاد دارم گفتم و به همین علت بهشدت جای سردار سلیمانی را خالی میبینم.
در بخش بعدی برنامه افشین اعلا درباره منظومه «سربازنامه» گفت: سردار سلیمانی با جان و آبروی خودش به میدان رفت و اگر دوباره زنده شود، باز همین راه را خواهد رفت. خیلیها از موضع گرفتن به سمت حق خودداری میکنند اما سردار سلیمانی درست زمانی پا به میدان گذاشت که خیلیها این حضور در منطقه را به صلاح نمیدانستند؛ اما ایشان به میدان رفت و حماسهای آفرید که تا دنیا دنیاست، این حماسه زبانزد خواهد بود.
داریوش ارجمند، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز در این مراسم با اشاره به محبتی که حاج قاسم در دل مردم کاشت، گفت: ما خاکیان نمیتوانیم بفهمیم مثل قاسم سلیمانی چطور توانست جاذبه زمین را خنثی کند و به پرواز درآمد؛ او موفق شد پیش از شهادت، شهید شود و تا در زمان حیات، شهید نشوی ،شهادت را نصیبت نمیکند. این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون افزود: از خداوند متعال میخواهم که او را با علیبنابیطالب ؟ع؟ محشور کند؛ او زنده است، جاودانه است، مثل شاهنامه است برای ما؛ در پاکی، در ستیز، در جنگ، در محبت، در انصاف و در عدالت برای همه یک الگو است، با مردم بود و برای مردم بود، با خدا بود و برای خدا بود، با رهبر بود و این را همه میدانند. آرزو میکنم در قیامت من را بپذیرد و شفاعت من را بکند. گفتنی است که این تندیس زیبا را حمید کنگرانی از هنرمندان کاربلد کشورمان ساخته است.