عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی چند ماه بعد هم از شهردار تهران انتقاد کرد. حقشناس در جلسه 8
اردیبهشت 98 پشت تریبون جلسه شورا قرار گرفت و در انتقاداتی عیان خطاب به پیروز حناچی گفت: «امید و انتظار آن بود که با انتخاب شهردار اصلاحطلبِ آشنا به امور شهری و شهرداری، شاهد دورهای موفق، کارآمد و پرافتخار در مدیریت شهری تهران باشیم؛ اما بهنظر میرسد شهردار تهران و بهتبع آن مدیران تراز اول شهرداری تعامل سازنده و قابلقبولی با شورای شهر ندارند و اساسا خود را ملزم به این تعامل نمیدانند.»
تذکرهای جدید
هفت ماه بیشتر تا پایان پنجمین دوره مدیریت شهری بیشتر باقی نمانده است. به عبارت دیگر از شهریور96 تاکنون که اصلاحطلبان مدیریت شهری را در اختیار دارند، بیش از 40 ماه میگذرد که زمان خوبی است برای انجام کارهای عمرانی و بهنتیجهرساندن پروژههای شهری. این در حالی است که طرحی مانند پل زندگی در محل تقاطع بزرگراههای چمران و جلال آلاحمد که قرار بود مدتی قبل به بهرهبرداری برسد، به طور کلی از دستور کار معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران خارج شده است و شورای شهر هم درباره آن اظهار نظری نمیکند. این در حالی است که گلایه از شیوه مدیریت شهردار و قانونشکنی دولت همسو آغاز شده است. این مورد را میتوان در ماجرای محله جماران که موجب شکرآبشدن روابط بین دولت و شهرداری و نیز صدور مجوز بلندمرتبهسازی در این محله تاریخی شد، مشاهده کرد.
حقشناس در جلسه دیروز با اشاره به اینکه تراکمفروشی در دستور کار دولت قرار گرفته است، گفت: باوجود هشدارهای اعضای شورای شهر در مورد ملک جماران، مسوولان دولت اقدام به تصویب مجوز بلندمرتبهسازی در محله جماران کردهاند. عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در نطق پیش از دستور خود در صحن دیروز شورای شهر درباره شهرفروشی در پایتخت اظهار كرد: طرح جامع تهران، ری و شمیران به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسیده و برای همه مراجع قضایی و شهرداریها الزامآور بوده است و در حالی که از سال 69 شهرهای ری، تهران و شمیران میراثدار طرحهای ویرانگر شهرفروشی شده بودند، وزیران عضو این شورا در همکاری با شهرداری باز هم الزامات بدیهی و مقررات شهرسازی پایتخت را نادیده گرفتند و تصمیماتی درخصوص فروش گسترده شهرفروشی انجام دادند. وی افزود: اعضا شورای عالی شهرسازی و معماری به جای متوقفكردن روند تراکمفروشی در تهران بدون توجه به آثار فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، سقف تراکمهای ساختمانی را به صورت فاجعهآمیز افزایش دادند. این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: افزایش شدید جمعیتپذیری شهر برخلاف طرح جامع تفصیلی، رشد سرسامآور بهای زمین و مسکن در تهران و تغییر غیرقانونی کاربریهای ارزی از دستاوردهای این تراکمفروشی بود.
حقشناس با بیان اینکه در هفتههای اخیر شاهد بودیم رویکرد مخرب طرح تفصیلی و تراکمفروشی در دستور دولت قرار گرفته است، گفت: پس از اعتراض به هشدارهای بیش از نیمی از اعضای شورای شهر درباره قانونشکنیهای آشکار دولت در خصوص ملک جماران، دولت بهجای توجه به دغدغه قانونی
شورای شهریها و رعایت مصلحت شهر در یک گروکشی و زورگویی آشکار اقدام به تصویب مجوز بلندمرتبهسازی در محله جماران کرده است. وی گفت: آیا آثار و تبعات اجتماعی و فرهنگی همچنین محیطزیستی و اقتصادی این شهرفروشیها مطالعه و پیشبینی شده است؟ و چطور میشود در یک دوره شهرداری از دل ساختمانهای سه تا چهار طبقه یکمرتبه صدها برج 10 طبقه سر بلند کند.
این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: متأسفانه باوجود تذکر
شورای شهر تهران عدممحدودیت ارتفاع محله جماران شنیده شده است و مدیران شهرداری تهران با مسوولان شورای عالی شهرسازی و مسوولان نهاد ریاستجمهوری جلساتی را با رویکرد مغایر نظرات شورای شهر و مفاد طرح تفصیلی مبتنی بر صیانت از بافت قدیمی و سنتی جماران برگزار کردهاند. حقشناس تصریح کرد: تذکر شدید خود را به این رویه انفعالی شهرداری اعلام میکنم و پیگیری حقوق مردم و شهر را از حناچی مطالبه دارم.
البته آقای حقشناس به این مساله توجه نکرده است چون پیروز حناچی، خود سالها دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری بوده كه وظیفه اصلی آن شورا، تدوین و تصویب ضوابط بلندمرتبهسازی در کشور بوده است. این در حالی است که بر اساس همان ضوابط تدوینشده برج به ساختمان بالاتر از 12 طبقه اطلاق میشود.
از شهردار سوال میپرسیم
حجت نظری، یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران است که عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر بوده و مدتی است که خبر استعفای وی از شورای شهر هم مطرح شده است. این عضو شورای شهر تهران هم در جلسه دیروز شورای شهر گفت: چنانچه شهردار طی روزهای آینده، اقدامات مناسبی در راستای اجرای مقررات انتصابات انجام ندهد، در جلسه بعدی صحن طرح سوال از شهردار را به جریان خواهیم انداخت. وی با یادآوری این نکته که کمتر از هفتماه تا پایان عمر شورای پنجم شهر تهران باقی مانده است، تاکید کرد: «شورا در طول این مدت تمام تلاش خود را به کار بست تا شهرداری را به مسیر قوانین و مقررات برگرداند، اما در پیچ و خم تذکرات و پاسخهای تکراری شهردار تهران گرفتار ماند.»
وی با اشاره به اینکه در بهمن ۱۳۹۸ نسبت به غیرقانونیبودن حکم سرپرستیِ بیش از چهار ماه، تذکر داده است، اظهار كرد: تیر۹۹ مجدداً شهرداری را از این رویه غیرقانونی برحذر داشتم. نظری با اشاره به اینکه آقای رسولی نیز طی تذکری جداگانه بر ضرورت انتصاب معاون منابع انسانی شهرداری تهران تاکید کردهاند، افزود: بهعلاوه ایشان در نامهای عطف به یکی از تذکرات بنده، بر «لزوم رسیدگی به انتصاب غیرقانونی سرپرستان توسط شهردار تهران در صحن شورا» اذعان داشته و پاسخ شهرداری به من چیزی جز بیان کلیاتی مبنی بر ضرورت اجرای قوانین و مقررات در این حوزه نبوده است و هیچگاه گامهای عملی و ملموس در اجرای مقررات برداشته نشد. البته از این دعواها و تذکراتی که این روزها در شورای شهر مطرح میشود، آبی برای مردم گرم نمیشود. مدیریت شهری تهران در سه سال گذشته به جای اینکه به فکر توسعه حملونقل عمومی باشد تا در روزهای اینچنینی نفس در سینه مردم حبس نشود و آلودگی هوا آبی آسمان را خاکستری نکند، سرگرم اختلافاتی شده است که شاید بیشتر یک دعوای زرگری باشد تا فردا برای فرار از پاسخگویی تبدیل به دستاویز شود؛ البته بماند که برخی زمزمهها از برخی اقدامات ظاهری برای پیرایش چهره شهر در آستانه سال نو و تا پایان دوره فعلی مدیریت شهری شنیده میشود تا به عنوان کارنامه فعالیت این دوره ثبت شود.