پویش ملی «قهرمان من» با محوریت شهید سردار حاج قاسم سلیمانی با حضور آقای محمد یقینی، دبیر پویش، حجتالاسلام سبحانی، مدیر انتشارات جوان و آقای سیدابراهیم علایی، تولیدکننده بازی دلاور در مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
یقینی در این نشست با تاکید بر اینکه پویش
«قهرمان من» به مناسبت اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی برگزار میشود، گفت: در این پویش که با اهداف معرفی ویترینی کامل از محصولات فرهنگی مثل نوشتافزار تولید شده تا امروز با موضوع حاج قاسم سلیمانی، کمک به تولیدکنندگان این محصولات که در شرایط کرونایی آسیبدیدهاند و ترویج گفتمان قهرمان ملیمحوری در جامعه دنبال شده، قرار است محصولات کودک و نوجوان متناسب با طرح این شهید جمعآوری و توزیع شوند.
وی افزود: خوشبختانه در کشور، قهرمانان زیادی داریم و حتی منابع خوبی هم برای معرفی قهرمانان به کودکان که قشر اثرپذیر جامعه محسوب میشوند، وجود دارد؛ با این حال در تبدیل این قهرمانان به یک کاراکتر که پیوست فرهنگی داشته باشد، ضعفهای زیادی داریم و این پویش در نظر دارد تا به معرفی قهرمانان به این قشر کمک کند. امروزه گردش مالی کاراکترهای فرهنگی در دنیا دو هزار و 250 میلیارد دلار است و حتی در کشورهای پیشرفته این حوزه 5 تا 10 درصد از GDP را شامل میشود، اما با وجود گردش 35 هزار میلیارد تومانی این حوزه در کشور، باید گفت که نیم درصد از محصولات این حوزه محتوای بومی دارد و مابقی مربوط به کاراکترهای خارجی است.
دبیر پویش ملی «قهرمان من» با تاکید بر اینکه 10 کاراکتر محبوب در میان کودکان و نوجوانان خارجی است، بیان کرد: با توجه به اینکه شهید قاسم سلیمانی جزو قهرمانان شناختهشده برای جامعه است، میتوانیم این کاراکتر را به 10 تا 15 کاراکتر اول کشور تبدیل کنیم. همچنین این پویش پنج محصول فرهنگی کتاب، نوشتافزار، اسباببازی، پوشاک و گیفت را شامل میشود.
یقینی گفت: امروز 150 تولیدکننده در حوزه تولید کاراکتر حاج قاسم سلیمانی فعالیت کرده و 500 محصول هم در بازار وجود دارد، اما در نظر داریم تا این میزان را به 250 و حتی 300 تولیدکننده و تعداد محصولات را نیز هم به دوبرابر افزایش دهیم، علاوه بر آن در حال حاضر
پنج فروشگاه آنلاین و 30 فروشگاه فیزیکی نیز اقدام به فروش این محصولات میکنند که طبیعتا با شروع به کار این پویش تعداد این فروشگاهها نیز افزایش خواهد یافت.
در ادامه حجتالاسلام سبحانی، مدیر انتشارات جوان با تاکید بر اینکه اولین سوالی که مطرح میشود این است که چرا باید به معرفی شخصیتهایی مانند سردار قاسم سلیمانی بپردازیم، گفت: کافی است در اینترنت نام این شهید را جستوجو کنید، میبینید ویکیپدیا به عنوان اولین سایت درباره این شهید، از واژه مرگ برای شهادت او استفاده کرده است؛ علاوه بر آن این سایت مینویسد که مردم ایران و عراق از مرگ سلیمانی خوشحال شدهاند! این مهم نشان میدهد که هنوز به اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی نرسیدهایم، با تحریف بزرگ درباره این شخصیت مواجه هستیم، از طرف دیگر در داخل هم عدهای در حال تحریف شخصیت قاسم سلیمانی هستند و حتما اگر کمی صبر کنیم، انحرافات و تحریف این وقایع را از زبان داخلیها هم خواهیم شنید.
مدیر انتشارات جوان با بیان اینکه شهید قاسم سلیمانی در طول زندگیاش همانند یک شهید زندگی کرده است، بیان كرد: قطعا ترویج شخصیت این شهید زنده نگهداشتن فرهنگ ایثار و شهادت است، علاوه برآن جامعیتی که در این شهید وجود داشت، در کمتر کسی سراغ داریم. به عبارت دیگر این شهید شخصیتی جامع داشته که باید به این جامعیت پرداخته شود، در حالی که گاهی ادیبی داشتهایم که در زندگی شخصی خود مشکلاتی داشته یا فیلسوفی که در برخی گرایشها با مشکل روبهرو بوده است، اما سلیمانی و دیگر شهدا را میتوان به عنوان یک الگوی کامل به جامعه معرفی كرد و طبیعتا اگر خودمان چنین کاری را انجام ندهیم، دیگران با تحریف واقعیت این کار را خواهند کرد.