عباس سلیمینمین، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار «صبحنو»، با اشاره به کنش اصلاحطلبان در احاله آثار کجکارکردیهای خود به روی دوش مجلس یازدهم، گفت: اینکه رقیب درصدد است تا مسوولیت امور را از روی دوش خود بردارد، امری است که دور از انتظار نیست و دولت و مجلس هر کدام وظایفی دارند که قطعا مجلس میتواند در ارتباط با توفیق بیشتر دولت، به این نهاد کمک کند اما منوط به اینکه دولت بخواهد و انگیزه لازم برای پرکاری را داشته باشد. وی افزود: اما جدا از بحث رقابت سیاسی، یک نکته را درباره مجلس یازدهم باید توجه کنیم و آن اینکه وقتی ائتلافی صورت میگیرد و عدهای بر اساس لیست ائتلافی، به مجلس راه مییابند، طبیعتا کسانی که ائتلاف را رقم زدهاند، باید ماموریت خود را دارای امتداد ببینند، یعنی ماموریت خود را تمامشده نپندارند چون در واقع بهمثابه کارکرد یک حزب عمل کردهاند. سلیمینمین ادامه داد: این امر، مسالهای است که در مورد مجلس یازدهم نباید از آن غفلت شود وگرنه مجلس میتواند دچار آفتهایی شود که آفتهایش از سطحیگرایی تا لغزش، متنوع خواهد بود. این کارشناس مسائل سیاسی گفت: کسانی که الان به مجلس راه یافتهاند، دارای انگیزههای خوب و قابلپسندی بوده و هستند اما باید به گونهای هدایت شوند تا اهتمام آنها به سمت مسائل دارای اولویت معطوف شود.
سلیمینمین با اشاره به مشکلات امروز کشور و اولویتبندی آنها، گفت: ما امروز در کشور با صدها موضوع مواجهیم اما اینکه بفهمیم کدام موضوعات دارای اولویت هستند و توان خود را ابتدا به حل آنها معطوف بداریم، بسیار حائز اهمیت است که البته مجلس فعلی در تشخیص این اولویتها، نیازمند کار و دقت بیشتری است. وی با بیان اینکه ما در مورد دولت مسائلی داریم که باید به آنها پرداخته شود اما دولت نباید در اولویت ما قرار بگیرد، به گونهای که باعث تعارض مجلس با دولت شود، گفت: تضاد با دولت نباید ما را از دشمنی کسانی که با استقلال این ملت به شدت در تعارض و تضادند، مغفول بدارد.
میخواهند کاری کنند تا برآیند کار مجلس، جاذبه نداشته باشد
سلیمینمین با اشاره به فشارها علیه مجلس از سوی اصلاحطلبان و عطف آن به انتخابات ریاستجمهوری 1400 گفت: به طور قطع در ارتباط با انتخابات پیش رو، از مدتی پیش شاهد تلاشهایی بودهایم که چندان صادقانه نبوده و قطعا هدفش این است که برآیند کار مجلس کنونی را به گونهای تدوین کنند تا جاذبه نداشته باشد و موجب شود طیفی که توفیق احراز اکثریت مجلس را پیدا کرده، بتواند در زمینه دیگری نیز همین گام موفق را بردارد. وی در اینباره افزود: با اینکه ما از رقیب انتظار رقابت غیرصادقانه را نداریم، اما میبینیم که رقابتها چندان صادقانه نیست. با این حال، مجلس باید سعی کند تا برخوردی صادقانه، هم با دولت، هم با خودش و هم با رقیب داشته باشد. وی با اشاره به بایدها و نبایدهای اخلاقی جریان اصولگرایی، گفت: با وجود اينكه رقیب دست به رقابت غیرصادقانه زده، اما یک فرد اصولگرا هرگز نباید از مرز صداقت و انصاف خارج شود چون یکی از ویژگیهای مورد توجه جامعه در مورد اصولگرایان این است که یک فرد اصولگرا، همیشه در انتقاد حتی از دوستان خود، صادقانه عمل میکند. این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اگر فردی که به اصولگرایان منتسب بوده، کار غیرقابل دفاعی انجام بدهد، همیشه بیشترین انتقادات از سوی خود اصولگرایان نسبت به او بوده است. سلیمینمین تصریح کرد: این صداقت، سرمایه اصولگرایان است و مجلس یازدهم باید این سرمایه را تقویت کند. وی افزود: اگر منتقد کسی هستیم و اگر کسی را به لحاظ فکری و جهتگیریهای سیاسی قبول نداریم، باید منصفانه او را نقد کنیم و از ابزارهای غیرمنطقی برای منفورکردن آن شخص، استفاده نکنیم.