روند بررسی و پرداخت خسارات از سوی کارشناسان طولانی شده است و مردم خوزستان از این وعده و وعیدهای عملی نشده ناراضی هستند. یوسفی، نماینده مردم اهواز به «صبحنو» میگوید: «برآورد خسارات همچنان در حال انجام است. مسأله پرداخت خسارات نیز کماکان در حال پیگیری است.» ساعدی، رییس مجمع نمایندگان استان خوزرستان هم از تدوین نامهای برای ارسال به مقام معظم رهبری در خصوص مشکلات حلنشده و وعدههای عملینشده مردم سیلزده استان خوزستان خبر داده است. به نظر میرسد دستگاهها و نهادهای متولی آنطور که باید هنوز نتوانستهاند خوزستان را از وضعیت قرمز بحران خارج کنند.
دونالد ترامپ دیروز با عبور نمایشی از مرز کرهشمالی، نخستین رییسجمهوری آمریکا بود که قدم به خاک این کشور گذاشت، حال آنکه متقابلا از کیم جونگ برای سفر به واشنگتن دعوت کرد؛ با این حال به گفته ترامپ، تحریمها علیه پیونگ یانگ تداوم مییابد و کسی نمیداند اوضاع چطور پیش خواهد رفت.
برنامه پربیننده «عصرجدید» اینشبها مراحل نیمهنهایی را پشتسر میگذارد و قرار است در عیدغدیر به مرحله نهایی برسد.
با وجود اجماع اکثریت نخبگان ایرانی، هنوز عده قلیلی هستند که معتقدند برای دوری از جنگ باید به پای میز مذاکره با آمریکا رفت. هفته گذشته چهار نفر از چهرههای تندروی جریان اصلاحات، در یادداشتی کوتاه در روزنامه نیویورکتایمز، تنها راه گریز از جنگ در منطقه را مذاکره میان ایران و آمریکا ارزیابی کرده و تذکر دادهاند که اگر دولت ترامپ با آنها همکاری نکند در انتخابات آتی شکست خواهند خورد. اولین بار نیست که اصلاحطلبان در بزنگاهها به رقیب، گرا میدهند. ادامه گزارش، بررسی بعضی اقدامات خام این جریان و افراد نزدیک به این جریان است.
گرمای تابستان برای كشور ما پدیدهای رایج است؛ آن طور كه كارشناسان برای امسال و سالهای آتی پیشبینی كردهاند، متوسط دما در تابستان در ایران در مقایسه با متوسط 50 ساله، تغییر محسوسی نداشته و گرمایش جهانی تغییر ملموسی در گرمای تابستان در ایران نخواهد داشت اما برخلاف كشور ما، اروپا چند سالی است كه با موج شدید گرما روبرو شده و هر سال چند نفر در قاره سبز در اثر گرما جان خود را از دست میدهند. جمعه گذشته، هوای فرانسه به مرز 50 درجه سانتیگراد رسید. این درحالی است كه متوسط دما در تابستان در این كشور حدود 15 تا 25 درجه سانتیگراد است. موج گرما در سال ۲۰۰۳ فرانسه را تکان داد، گرمای حدود 44 درجه سانتیگراد جان ۱۵ هزار نفر را گرفت و حالا ركورد تازهای برای گرمترین روز در تاریخ هواشناسی فرانسه ثبت شده تا اغلب نواحی جنوب فرانسه با بالاترین هشدار هواشناسی گرما یعنی هشدار قرمز روبهرو شوند و مابقی فرانسه هم در وضعیت نارنجی به سر برند. قاره اروپا طی چند روز گذشته با موجی از گرمای بیسابقه روبهرو شد و در اسپانیا چند نفر از گرما جان دادند. حتی در ارتفاعات بالای آلپ دما در بعضی نقاط به ۳۰ درجه رسید. هواشناسان میگویند هوای فوق العاده داغی که از شمال آفریقا میوزد عامل موج گرمای کنونی در اروپاست. سازمان جهانی هواشناسی (WMO) نیز در این باره گزارش داد که سال جاری میلادی در حال تبدیل شدن به یکی از گرمترین سالهای جهان است.
دیروز تفاهمنامهای میان چند ارگان دولتی، خصوصی و شهری درزمینه افزایش قطارهای متروی تهران منعقد شد که بهنظر میرسید تکرار راههای رفته است. افزایش توان تولید واگنهای قطار شهری موضوعی است که در سالهای اخیر، بارها رسانهای شده؛ اما تاکنون، فقط 34درصد از محصولات صنعت واگنسازی داخلی است.
یادداشت دکتر حامد حاجیحیدری عضو هیأتعلمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
«برخلاف ترامپ که تحریمهای اقتصادی علیه ایران را با هدف تهدید ایران به تخریب اقتصادش، تجدید میکند و همچنین با قانون ممنوعیت سفر برای هشت کشور مسلمان، تبادل فرهنگی را محدود میکند، برخلاف تمام این بدشانسیها، بازار هنر ایران در حال رشد و شاخه دادن است.» این جملات را روزنامه آرت، پارسال در چنین روزهایی به مناسبت نخستین دوره «تیرآرت» منتشر کرده بود؛ مهمترین رویداد ملی در حوزه هنرهای تجسمی که تلاش میکند در سطح بینالمللی دیده شود و تاثیرگذار باشد.
بنیادگرایی دینی، پوپولیسم اسلامی، رادیکالیسم مذهبی و اصطلاحات پُرطمطراق دیگری از این دست، نهایت و انتهای فهم سکولاریستها از جانمایه غنی انقلاب اسلامی است. همین سطحینگری و پوستهبینی آرمانهای انقلابی مردم ایران است که غربیها را در بیش از چهار دهه گذشته، در مواجهه با نظام جمهوری اسلامی که وجه ساختاری و نهادی انقلاب است، دچار اشتباهات محاسباتی بیشماری کرده است. این قشرینگری در کتاب «نظم جهانی؛ تأملی در ویژگی ملتها و جریان تاریخ» نوشته هنری کسینجر که قصد داریم در گزارش پیش رو آن را اجمالا حلاجی و واکاوی کنیم، بهعینه خود را نشان میدهد. کتاب مزبور بخشهای متعددی ازجمله بررسی جایگاه اروپا و آسیا خاصه چین، ژاپن و هند در نظم بینالمللی دارد؛ اما در این جستار، فقط بررسی بخشهایی از فصل چهارم با عنوان «ایالات متحده و ایران: رویکردهایی به نظم» را در دستورکار خود داریم.