در سال ۱۳۶۳، مجموعهشعر «نجوای جنون» را چاپ کرد. او در سال ۱۳۶۸، مدیریت گروه کودکونوجوان رادیو را بهعهده داشت و همزمان به عرصه ترانهسرایی نیز وارد شد. در سال ۱۳۷۱، کتاب «شعر امروز» را همراه با آقای محمدرضا محمدینیکو با موضوع تحولات قالبهای شعری بین سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۰ چاپکرد.
در سال ۱۳۷۲، با پخش برنامه ۱۲۰قسمتی «تماشاگه راز» با موضوع تحقیق و پژوهش در سبک هندی از شبکه دوم سیما مطرح شد. او بین سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴، مدیریت اداره کل موسیقی و سرود صداوسیما را برعهده گرفت. در سال ۱۳۸۳، مجدداً با عنوان رییس شورای شعر و عضو شورای عالی شعر وارد مرکز موسیقی و سرود صداوسیما شد.
کتاب «مدیر باش، رئیس» آخرین اثر منتشرشده از ساعد باقری است که در اسفند۱۳۹۴ رونمایی شد. بسیاری از اشعار او در تولید آلبوم خوانندگان مطرح کشور چون آقایان عبدالحسین مختاباد، علیرضا افتخاری، حسامالدین سراج و محمد اصفهانی استفاده شده است.
بهبهانه حضور ساعد باقری، با مهدی خداوردیان مشاور مدیر شبکه چهار سیما گفتوگویی ترتیب دادهایم که از نظر میگذرد.
چه اتفاقی افتاد که شبکه چهار امسال برای اجرای برنامه سحرگاهی خود سراغ ساعد باقری رفت؟
برنامههای سحرگاهی تلویزیون آفتی جدی است که به برنامهای روتین تبدیل شده است. باتوجهبه اینکه برنامههای سحرگاهی از معدود برنامههای معارفی است که مردم علاقه دارند ببینند؛ چون در سحر کسی مسابقه، سریال و برنامه کودک پخش نمیکند و از معدود فرصتهایی است که همه مخاطبان تلویزیون میتوانند برنامه معرفتی خوبی ببینند.
وقتی صداوسیما در ابتدای شب، برنامه معرفتی یا گفتوگویی جدی پخش میکند، بعد آن یا سریال یا مسابقه و مستند است؛ اما سحر به این شکل نیست؛ بنابراین باید برنامهریزی خوبی برای آن کرد.
برای این برنامهها باید فردی در نظر گرفته شود که هم به ادبیات ایران مسلط باشد و هم معارف اسلامی و فن اجرا را بشناسد و ارتباط با مخاطب و معارف قرآنی را بداند. البته، منظور این نیست که فرد خودش قرآنپژوه، ادیب و شاعر باشد؛ بلکه کافی است که توان استخراج اینها را داشته باشد و مهمتر از همه، فن اجرا را بداند. در سالهای گذشته، افرادی را به این شکل داشتیم که به هر دلیل از تلویزیون حذف شدهاند و بهدلایل مختلف امکان بازگشتشان نیست؛ اما ساعد باقری کسی است که بهدلایل مختلف حدود هفت سال از تلویزیون
دور بوده است.
ساعد باقری بین شعرا، شاعری است که سرود جمهوری اسلامی را سروده و شعرهای آیینی خیلی خوبی دارد. در میان شعرا، بهعنوان ادیبی شناخته میشود که حکمت میفهمد، توانایی فهم ادبیات و قرآنپژوهی دارد و با ادبیات عرفانی و کهن ایران مأنوس است.
شما میخواستید برنامه سحرگاهی شبکه چهار چه ویژگی داشته باشد؟
ما بحرانی جدی در ادبیات فارسی، عرفانی و زبان گفتوگوی متناسب با برنامه معرفتی سحر داریم و متأسفانه خیلی از مجریها سطح فهم معارف ادبیات و بیانشان در سطح ادبیات عرفانی نیست. ممکن است مجری شعر بخواند؛ اما خودش ادیب، مولد و مؤسس نیست. اگر تراز مجریها را نگاه کنید، باتوجهبه بحثهای معرفی در سحر متوجه این مسأله خواهید شد. بااینحال، باتوجهبه سفارشهای ویژه رهبر حکیم انقلاب به ادبیات و زبان فارسی، زبان معیار و انتقال معارف معرفتی در ادبیات فارسی، دیدیم که کسی بهتر از ساعد باقری که فن اجرا هم بداند، نمیتواند ادبیات کهن و معنای شعری ما را بین مردم رواج دهد.
نکته دیگر هم اقبالی بود که مردم در زمان اجرای قبلی به ایشان داشتند و درنهایت، در میان این بلبشوی بازار سلبریتیبازی در مجریها، حضور فردی مثل ساعد باقری که حکمت و قرآن میفهمد، نباید اینقدر دورازذهن باشد.
ما نوروز امسال استادان فرهیختهای همچون آقایان الهیقمشهای، صالحعلا، رحیمپور و دینانی را روی آنتن آوردیم. ما یک سری از افراد را داریم که فن ارتباط با مخاطب را میدانند و دراصل، سلبریتیهای معرفی ما هستند. شبکه چهار هم شأنی دارد که نمیتواند سراغ افراد دیگری برود.
شما نگران حواشی حضور ایشان نبودید؟
خیر، ما در سازمان صداوسیما، حراست و مرکز صیانت داریم که مرجع اصلی ماست. ما تمامی کارهای خود را بهطورطبیعی در مرکز صیانت انجام دادهایم و آنها هم در این ماجرا به ما کمک کردند و از آنها تشکر میکنیم. مدیریت شبکه تأکید فراوان دارد که مسیرهای قانونی پیگیری شود و مرکز صیانت و حراست سازمان در جریان اینگونه امور باشد. درضمن، از سایر مراکز ذیصلاح بوده هم مشورت گرفته شده است.
این برنامه به تهیهکنندگی آقای امیر قمیشی هرروز از ساعت سه بامداد روی آنتن میرود.