در حالی اخیرا بیشتر شده که شاهد واکنشها و اقدامهای جدی مقامهای غربی یا سازمان ملل دراینباره نیستیم؛ اقداماتی که انتظار میرود سازمانهای جهانی توجه فوری به آن داشته باشند. هرچند برخی از کشورهای اروپایی اینگونه حملات را نتیجه افراطیگری و تفرقه دینی میدانند، تحلیلگران معتقدند این خشونتها بذر افراطیگری است که بهدلیل حمایت رسانهها و دولتمردان غربی در جهان
رشد یافت و سازمانهای جهانی باید آن را جدی بگیرند.
منابع خبری روز گذشته، از کشتهشدن پنج نفر در حمله به کلیسایی در بورکینافاسو خبر دادند؛ کشوری در غرب آفریقا که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند.
یکی از منابع امنیتی میگوید: چند فرد مسلح ناشناس
به کلیسایی پروتستان در سلگادجی حمله کردند که در نتیجه آن، پنج نفر ازجمله یک کشیش کشته و چهار نفر دیگر نیز مفقود شدند.
حمله تروریستها به مساجد و کلیساها اخیرا شدت یافته است. ازجمله این حملهها، میتوان به حادثه تروریستی
دو هفته پیش کانادا اشاره کرد که یک نفر کشته و یک نفر دیگر مجروح شد. همچنین، حمله به کلیساها و هتلهای سریلانکا که هفته گذشته رخ داد و بیش از 200 کشته و صدها نفر مجروح برجای گذاشت. این حادثه تروریستی، روز خونباری در تاریخ کلمبو، پایتخت سریلانکا ثبت کرد. این اقدامات تروریستی در حالی در سریلانکا روی داد که هشدارهای وقوع حمله تروریستی «قریبالوقوع» در این کشور، هنوز عنوان میشود و مقامهای امنیتی سریلانکا هشدار دادند ممکن است تروریستها با استفاده از یونیفرم نیروهای نظامی این کشور حملات خود را انجام دهند.
این خشونتهای تروریستی را غرب با ابزار رسانه و پاشیدن بذر افراطیگری ترویج داده است. اسفندماه گذشته هم شاهد اقدامات مشابه آن در نیوزلند بودیم؛ اما نه در کلیسا، بلکه در مساجد مسلمانان در این کشور. تروریست این حادثه با حمله به نمازگزاران مسجد «النور» در شهر «کرایستچرچ»، حداقل ۵۰ مسلمان را بهشهادت رساند و دهها نفر دیگر را زخمی کرد.
نمونهای دیگر، آتشسوزی کلیسای نتردام فرانسه بود که با تخریب جدی در چند روز گذشته همراه شد. هرچند این حادثه غیر عمدی عنوان شد، مردم در ساعات اولیه چیز دیگری درباره این حادثه فکر میکردند.
منابع خبری اروپا حملات تروریستی را ناشی از اختلافات مذهبی توصیف کردند. این حملات بذر افراطیگری و تکفیری را بهدلیل حمایت رسانهها و دولتمردان غربی در جهان رشد داد و بیشتر حملات تروریستی در غرب آسیا
نتیجه حمایتهای غرب از افراطیگری است.
تفرقهاندازی دینی که استعمار بهدنبال شکلگیری آن در آفریقا است، دیروز در کشوری روی داد که بیشترِ جمعیت آن مسلماناند و بیشتر کشورهای این قاره شاهد اعتراضهای سیاسی و اجتماعی به دولتمردان خود هستند. سودان، لیبی، الجزایر، نیجریه، مراکش و مصر هرکدام بهدلیلی با بیثباتی
در امور سیاسی خود مواجهاند؛ بیثباتی که غرب در تلاش است با دامنزدن به آن، حکومتهای سکولار و خودخوانده نظامی را در این کشورها حاکم کند تا شاید همچون سیاستهای استعماری که در قرنهای پیش در آفریقا دنبال میکرد، به منابع معدنی و نفتی این کشورها باردیگر دست یابد و آنها را غارت کند.
تفرقهافکنی و اختلافات مذهبی را که منابع اروپایی بهدنبال شکلگیری آن در کشورهای فرامنطقهای پیرامون خود هستند، میتوان مؤلفه اساسی و مشترک راستگرایان اروپایی و آمریکایی در نظر گرفت. این تفکر را که برخی دولتهای غربی دنبال میکنند، کارکرد ثانویهای نیز برای برخی از سیاسیون غربی همچون دونالد ترامپ داشته است؛ جایی که با نطقهای آتشین و نژادپرستانه ترامپ (چه در زمان کارزار انتخابات و چه در زمان حضور در کاخسفید) علیه مسلمانان در زمان مهاجرت یا حمایت از رژیم صهیونیستی شاهد بودیم.
پیشازاین، رهبر انقلاب با نگاه اسلامی به مسائل منبعث از دستورهای الهی تأکید کرده بودند حمایت کشورهای غربی از تروریسم بهضرر خودشان تمام میشود. حال همین معیارهای دوگانه آنان علیه تروریسم و سکوتشان درقبال کشتار مسلمانان موجب رشدیافتن بذر نفاق و کینهتوزی میان ادیان شده است.
حوادث تروریستی در مساجد و کلیساها در حالی روبهافزایش است که غرب با ابزار رسانه بذر افراطگرایی را در جهان ترویج داد. غرب که در گذشته برای استیلای خودش از ابزارهای مذهبی استفاده کرد و در جنگهای صلیبی آن را بهکار برد، اکنون درصدد است برای رسیدن به اهدافش، به اختلافات مذهبی دامن زده شود تا اینگونه اهداف و طرحهای خود را پیش ببرد.
از سویی دیگر، غربیها از رشد اسلام در کشورشان میترسند و بهترین راه برای اسلامهراسی را جنگ مذهبی دانستند و حتی آن را برای مسیحیان تبلیغ میکردند تا در خاورمیانه حضور داشته باشند؛ اما همه این موارد باعث شد تکفیری که تبلیغ میکردند، روزی به خودشان بازگردد.
غرب در سالهای اخیر، با بهوجودآوردن گروههای بنلادن و... و برخورد با آنها، به جنگ ایدئولوژی و تمدنهایی رفت که مذهب در آن وجود دارد. این وضعیتی است که غرب در سالهای گذشته و برای رسیدن به اهدافش بهکار برده و هنوزهم پیش میرود. ازجمله این اهداف میتوان به درگیریهایی اشاره کرد که اکنون در برخی کشورهای آفریقایی جریان دارد و غرب با حمایت از خشونتها، بهدنبال کنارزدن گروههای مسلمان و ایجاد حکومتهای سکولار و لائیک وابسته به خود است.
اینگونه حملات و اقدامات تروریستی در حالی در مساجد یا کلیساهای کشورهای جهان دیده میشود که سازمانهای جهانی اسلامی یا سازمان ملل نشستی فوری در این زمینه برگزار نکردهاند و تنها با واکنشهایی، اینگونه اقدامات را محکوم کردند.
بورکینافاسو که روز گذشته شاهد حملات تروریستی در یکی از کلیساهای خود بود، کشوری محصور در خشکی است که در غرب آفریقا قرار دارد. این کشور در گذشته مستعمره فرانسه بود و دو سال پیش نیز، سفارت فرانسه و مؤسسهای فرانسوی در اواگادوگو، پایتخت بورکینافاسو، هدف حمله مسلحانه همزمان قرار گرفتند.