نفت یا همان طلای سیاه، از زمانی که کشف شد تا امروز باعث شده اتفاقات زیادی در سراسر جهان رقم بخورد؛ از استعمار ملتها گرفته تا جنگهایی که قدرتطلبان دنیا بهخاطر این ماده حیاتی به راه انداختند تا حیات خود را ادامه دهند؛ این ماده با ارزش از آن تاریخ تا امروز جهان را غرق خود کرده است و کشور ما نیز از این قاعده جدا نبوده است.
انرژیهای نو از جمله دستاوردهای فناوری بشر هستند که در دو دهه اخیر در جهان مورد توجه قرار گرفتهاند. کشور ما ایران نیز از جمله کشورهایی است که علیرغم داشتن ذخایر نفتی فراوان به این عرصه ورود کرده و هماکنون نیز درصدد صادرات برق تولید شده از این نیروگاهها به کشورهای همسایه است. با این وجود بسیاری از کارشناسان معتقدند ما هنوز از بسیاری از ظرفیتهای خود در این زمینه استفاده نمیکنیم.
یکی دیگر از آن مؤتلفهایهای قدیمی، چهره در نقاب خاک کشید. محمدنبی حبیبی، دبیرکل 73ساله حزب مؤتلفه اسلامی، روز گذشته بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. نبی حبیبی متولد سال1324 درشهرستان ورامین، پیش از وقوع انقلاب اسلامی، جزء افراد مؤثر و فعال در ایجاد هیأتهای مؤتلفه که پس از انقلاب، ابتدا به جمعیت مؤتلفه و سرآخر به حزب مؤتلفه شهره شد، بود.
سیلابی که در خوزستان به راه افتاده و موجب تخلیه دهها روستا در پایین دست سد دز و حاشیه رودهای کرخه و دز شده است روز گذشته با دستور رییسجمهوری برای بسیج تمام امکانات و رسیدگی به مشکلات ناشی از سیل، وارد مرحله جدیدی شد. این در حالی است که از دیروز تیمهای مردم، یاری ارتش و نیروهای سپاه پاسداران هم برای کمک به شهروندان این مناطق عازم منطقه شدهاند. بنا بر شواهد موجود اقدامات پیشگیرانه انجام شده موجب شده تا خسارتهای سال 95 در استان خوزستان بار دیگر تکرار نشود.
صف کشورهای عربی منطقه برای قبضه بازار اقتصادی سوریه طولانیتر از هر زمان دیگری شده است. حتی پارلمان کشورهای عربی، آذرماه سال جاری طی بیانیهای از شورای اتحادیه عرب درخواست کرد تا کرسی سوریه بار دیگر به این اتحادیه بازگردانده شود. در این میان، جمهوری اسلامی ایران که برخلاف روند بیشتر کشورهای عربی، برای تأمین امنیت و ثبات در سوریه، لباس رزم به تن کرد، در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه، از استحقاق بیشتری برای در دست گرفتن بازار اقتصادی شامات برخوردار است.
دعوای شهرداری، شورای شهر و پلیس راهور برای وضع یا عدم وضع عوارض بر محدودههای زوج و فرد از مهمترین تنشهای میان این سه ارگان مهم در هفتههای اخیر بوده و هست. شهرداری خواهان افزایش عوارض و محدوده طرح ترافیک است، در حالی که پلیس این طرح را چندان موفق در کاهش ترافیک نمیداند. شورای شهر هم یک بار عوارض را تصویب، یکبار اصلاح و یکبار معلق میکند. خلاصه اینکه ماجرای پیچیده اخذ عوارض از مردم برای ورود به محدوده زوج و فرد دغدغه امروز مسوولان تهرانی است.
برنامههای سینمایی تلویزیون بیش از این که در یک نمای کلی به «سینما»، آنچنان که سینماست، بپردازند به «فیلم» و نقد آن توجه میکنند. در میان برنامههایی که یا به حواشی اکران و اخبار زرد ستارههای سینما میپردازند یا تنها فیلم را از زاویه فرم نقد و بررسی میکنند، برنامه «شب سینما» به سردبیری آقای سیدسعید هاشمزاده؛ پژوهشگر جوان مطالعات فیلم حکایت دیگری دارد. «شب سینما» نهتنها از جهت رویکرد و مضمون بدیع و تجربهنشده است که با آشناییزدایی از چهره رسانهای آقای مسعود فراستی، وجه کمتر دیدهشدهای از شخصیت او را به نمایش گذاشته است. در گفتوگو با سعید هاشمزاده از اهمیت رویکردهای مختلف مطالعات فیلم از روانکاوی تا مطالعات فرهنگی صحبت کردیم و از سختیهای ساختن چنین برنامهای در تلویزیون پرسیدیم.
پس از چند ماه جنجال و حواشی مثبت و منفی، بالاخره جشنواره سیوهفتم فیلم فجر آغاز به کار کرد تا علاقهمندان به سینما، چند روزی را درگیر این جشن سینمایی باشند.