مراکز مهم امنیتی و اقتصادی و جمعیتی رژیم اسرائیل را در تیررس دارند، دولت ترامپ یک ماهی است خروج نیروهایش از سوریه را دنبال میکند. موضوعی که دیروز جمعه محقق شد و رسانههای غربی بدون پرداختن به برنامه زمانی یا موقعیت مکانی نظامیان آمریکایی
به انتشار اخباری با موضوع جابهجایی نیروهای نظامی خود پرداختند.
«دونالد ترامپ» رییسجمهوری آمریکا پیش از این در توییتی تأکید کرد و با تغییر در رفتارش افزود: نمیخواهد پلیس خاورمیانه باشد و قصد دارد نیروهای نظامی این کشور را از سوریه خارج کند، چراکه به گفته وی با شکست داعش دیگر آمریکا دلیلی برای حضور در سوریه ندارد.درواقع هدف آمریکاییها از ورود به سوریه بهزعم خودشان این بود که رهبری مبارزه با داعش را برعهده بگیرند و به این ترتیب مانع از راهبری ایران و بعدها روسیه در این مسأله شوند. اما بهرغم ادعاهای آمریکا
در شکست تروریستهای داعش در سوریه نیز نتوانستند رهبری این مبارزه را در دست گیرند. ترامپ خوب میداند که نیروهای آمریکایی نقشی در شکست داعش نداشتند و در آینده سوریه نیز نقشی نخواهند داشت. همچنانکه ترامپ خود معترف است که کشورش تریلیونها دلاردرمنطقه هزینه کرده که بینتیجه بوده و سودش را دیگر کشورها بردهاند.
حیله آمریکایی برای شکل گیری
نسل جدید تروریستی در منطقه
آمریکا در حدود دو هزار نیرو در سوریه دارد که بخش عمده آنها در شمال سوریه حضور دارند و با شبهنظامیان کُرد «قسد» همکاری میکنند.
بخش دیگری از نیروهای آمریکایی در پایگاه «التنف» واقع در منطقه تلاقی مرزی سوریه، عراق و اردن حضور دارند. گفته میشود، داستان خروج نظامی آمریکا از سوریه مشابه عراق است و همانطور که خروج نظامی آمریکا منجربه تولد نسل جدید تروریستها به نام داعش شد، خروج از سوریه نیز ممکن است بسترسازی برای نسل جدیدی از تروریستها باشد تا زمینه بازگشت مجدد آمریکا به سوریه را مانند عراق فراهم کند. بسترسازی که آمریکا تصمیم گرفت تا با ساخت پنجمین پایگاه نظامی خود در اربیل آن را عملیاتی سازد. علاوه بر این اخباری مبنی بر ایجاد داعش جدید و فتنه کور توسط منافقین در عراق به گوش میرسد که با حمایت آمریکا
قصد انتقال دوباره به عراق را دارند.
اگر بهانه خروج نظامیان آمریکا از سوریه را شکست داعش بدانیم، عراق از یکسال قبل پیروزی بر این گروه تروریستی را اعلام کرده و سزاوار بود که این نیروهای بیگانه قبل از سوریه، خاک عراق را ترک میکردند.
هماهنگی بین واشنگتن و رژیم صهیونیستی برای خروج نظامی آمریکا از سوریه و گسیل آنها در یک ماه اخیر به اربیل عراق نشان میدهد که آمریکا بهدنبال احیای مجدد داعش و نسل جدیدی از تروریستها درمنطقه غرب آسیاست و رفتارهای جدید آمریکا در منطقه مشکوک است.
معامله آمریکا با آنکارا
موضوعی که پیش از این، «عباس الموسوی» از اعضای برجسته ائتلاف دولت قانون به رهبری «نوری المالکی» نخستوزیر سابق عراق، نسبت به تبعات بهمراتب خطرناکتر آن هشدار داده و آن را زمینه جنگی ویرانگر در منطقه دانسته است.
وی گفته است که تصمیم به خروج نظامیان آمریکا از خاک سوریه شاید زمینهساز برای یک اقدام نظامی در سال آینده (2019) باشد.
البته، تعداد عناصر تروریستی داعش در داخل اراضی سوریه نزدیک به مرزهای عراق بسیار ناچیز است و نمیتواند تهدیدی علیه عراق باشد؛ به این علت است که برخی کارشناسان گفتهاند که خروج آمریکا از سوریه نتیجه یک معامله با آنکاراست تا زمینه برای اقدام نظامی ترکیه در شمال سوریه، خصوصاً در اماکن حضور نیروهای دموکراتیک سوریه فراهم شود.
روسیه: نمیتوانیم خروج آمریکا از سوریه را تأیید کنیم
هر چند دیروز، «شارن رایان» (Sean Ryan) سخنگوی ائتلاف به اصطلاح مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا در سوریه، بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را تأیید کرد و گفت: خروج تجهیزات نظامی از سوریه را آغاز کردهایم. ولی، ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اعلام اینکه نمیتوانیم خروج آمریکا از سوریه را تأیید کنیم، دیروز جمعه یادآور شد: روشی که آمریکا برای خروج از سوریه در پیش گرفته است، بیشتر شبیه آن است که میخواهد در سوریه بماند. مناطقی در سوریه که نظامیان آمریکایی از آنها خارج میشوند، باید نهایتاً تحت تسلط دولت مرکزی دمشق قرار گیرند و به این منظور، مذاکرات میان گروههای کُردی با دولت سوریه نقش مهمی در این راستا ایفا میکند.
وی در ادامه تأکید کرد: خروج نظامیان آمریکایی از سوریه سؤالاتی برای ما باقی گذاشته است و لذا ما نمیتوانیم گزارشها درباره آغاز روند عقبنشینی را تأیید کنیم. سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین در واکنش به اظهارات سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل که گفته بود زاخارووا باید به خاطر نسبت دادن حمایتِ آمریکا از داعش خجالت بکشد؛ از او خواست به سوریه برود تا با دیدنِ شرایط زندگی مردم زیر سایه جنگ، معنی واقعی واژه خجالت را از نزدیک درک کند. گفتنی است که اراضی اشغال شده از چنگ داعش در عراق، توسط ارتش عراق و بسیج و نیروهای داوطلب عشایر آزاد شده است و هر بار این نیروها در پی آزادسازی شهری جدید همت گماشتهاند؛ و آمریکا در برابر آن سنگاندازی کرده است.
در سوریه نیز، آزادی اراضی سوری از چنگ داعش، بیشتر مرهون جانفشانیهای ارتش سوریه بوده است و آمریکا و دیگر کشورهای ائتلاف مبارزه با داعش، حتی از پرتاب کمکهای تسلیحاتی با هواپیما برای داعشیها نیز خجالت نکشیدهاند.
اظهار نظرهای ضد و نقیض مبنی بر خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه در حالی از سوی رسانههای غربی دیروز انعکاس یافت که ائتلاف بینالمللی در روز جمعه آغاز خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را تأیید کرد اما جزئیات زیادی در خصوص برنامه زمانی یا موقعیت مکانی نظامیان آمریکایی را ارائه نکرد.
گفته میشود، حدود دو هزار سرباز آمریکایی در سوریه مستقر هستند. ائتلاف بینالمللی به اصطلاح
ضد داعش به سرکردگی آمریکا در سال۲۰۱۴ میلادی تشکیل شد که برخی کشورهای اروپایی و عربی منطقه در آن مشارکت داشتند.