ماجرا روایتی یک خطی داشت: «با افزایش افسارگسیخته قیمت ارز و همزمان، کمیاب شدن کالاهای اساسی و مصرفی، تقریباً همه چیز با ربط و بیربط گران شد.» ادامه ماجرا اما، قصهای عجیب و پر از شگفتی و افسوس است که تفسیرش از پس رفتارشناسان و جامعهشناسان بر میآید. رفتار بعضی از مردم بر اساس شایعات که اگرچه کم بود، اما به مدد شبکههای اجتماعی بیشتر به چشم آمد. اتفاقی که سبب شد تا کلیدواژه «احتکار خانگی» وارد لغتنامه محافل و گفتوگوها شود. این گزارش، روایت خبرنگار «صبحنو» است از پرسه در چند فروشگاه زنجیرهای در چند نقطه پایتخت که در میانه خبر صعود و سقوط قیمت ارز، رفتار بعضی از خریداران و حتی فروشندگان را بررسی کرده است.
برگزاری مسابقات تلویزیونی با حضور چهرهها در مقام مجری در ماههای اخیر افزایش پیدا کرده که در جای خودش اتفاقی جذاب است. اما همین اتفاق جذاب میتواند دارای نقاط ضعفی هم باشد که نباید فراموش شوند.
مراسم گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه انقلاب روزهای پنجشنبه و جمعه در مسجد جمکران با حضور گروه زیادی برگزار شد.
دانشگاه ایرانی چطور میتواند موجودیتش را توجیه کند؟ به تعبیر سادهتر دانشگاه به چه درد میخورد؟ این مساله را با دکتر وحید شالچی، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی به بحث گذاشتیم. او بهتازگی از فرصت مطالعاتی یکسالهاش از کشور کانادا بازگشته است و تجربیاتی را از زیست دانشگاهی در این کشور نیز به همراه دارد.
دکتر حامد حاجیحیدری
دولت هند به واشنگتن اعلام کرده است که بر اساس مفاد قانون کاتسا میتواند از تحریمهای آمریکا علیه روسیه و ایران معاف شود که این امر تمام نقشههای ترامپ برای به صفر رساندن فروش نفت ایران را از بین میبرد، البته این اولینبار نیست که رییسجمهوری آمریکا در اقدام علیه جمهوری اسلامی شکست میخورد، تلاش کشورها برای دریافت معافیت از تحریمها، رای دادگاه لاهه به نفع ایران و ایجاد خط مالی ایران و اروپا را میتوان نمونههایی از شکستهای ترامپ دانست.
هفته گذشته بود که روزنامه گاردین انگلستان در گزارشی افشاگرانه به حمایت مالی حکومت پادشاهی عربستان از این شبکه اشاره کرد. در همین ایام اعلام شد M.B.C که وابسته به منابع مالی سعودی است قصد دارد شبکهای فارسیزبان تأسیس کند. موج گسترده توجه شبکههای غربی-عربی سؤالات متعددی در ذهن مخاطبان ایرانی این شبکهها پدید آورده است. سوالاتی مثل: این شبکهها چرا به سرنوشت ایرانیان علاقهمند شدهاند؟ سابقه این شبکهها چیست؟ این شبکهها چه اهدافی را دنبال میکنند؟ در این گزارش تلاش کردهایم با مرور روزهایی که شبکه M.B.C تأسیس شد به بخشی از این سوالها پاسخ دهیم.
مشکلات کامیونداران صنفی است و تلاشهای زیادی برای رفع این مشکلات که در صدر آنها کمبود لاستیک است انجام شده اما برخی رسانهها و جریانهای معاند تلاش میکنند همچنان اصرار بر تداوم بحران داشته باشند. آنها برای تشدید بحران مدام به انتشار گزارشها و اخبار کذب میکنند تا رانندگان را تهییج کنند. از سوی دیگر بخشهای خبری رسانه ملی در شبکههای مختلف ملی و استانی و نیز برخی از نشریات و روزنامهها همچون «صبحنو» بارها گزارشها و اخبار صادقانه درباره مشکلات صنفی کامیونداران را منتشر کردهاند. آقای محمدعلی فرجی یکی از اعضای اتحادیه کامیونداران نیز چندی قبل در گفتوگو با «صبحنو» از صنفی بودن مشکلات کامیونداران گفته و بر همراهی فعالان این صنف با انقلاب اسلامی و تلاش برای کمک به هموطنان گفته بود. در ادامه تلاشها برای رفع مشکلات این صنف، روز گذشته معاون وزیر راه نیز از بازگشت حالت عادی به تردد کامیونها خبر داده است. همچنین حجتالاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران نیز در خطبههای دیروز نماز جمعه پایتخت با اشاره به وضعیت کامیونداران و مسائلی که در این ارتباط پیش آمد نکاتی را مطرح کرد.
تلاشهای دولت برای تحقق تفکیک وزارتخانهها شکست خورد بهگونهای که بهگفته معاون پارلمانی رییسجمهوری این برنامه از دستورکار پاستور خارج شد، حال اما بر اساس شنیدهها برخی وزیران کنونی وزارتخانههای فعلی مسوولیت خود را به شخص دیگری خواهند سپرد و به وزارتخانه دیگری نقل مکان خواهند کرد.