بالاخره جوبایدن، رییسجمهوری جدید آمریکا پرونده قتل خاشقجی را روی میز خود قرار داد تا مگر با استفاده ابزاری از آن «محمدبنسلمان» را از چرخه قدرت در عربستان سعودی خارج و سیاستهای اعمالی خودش را با جایگزین قرار دادن بن نایف دوستدار دموکراتها، دنبال کند. پس از کش وقوسهای فراوان و پس از اینکه آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، دلارها و باجهای متعددی از آلسعود برسرموضوع قتل «جمال خاشقجی» از ولیعهد این کشور گرفت، کاخ سفید روز گذشته اعلام کرد که قتل خاشقجی با تایید ولیعهد عربستان «محمدبنسلمان» انجام شده است. دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا گزارش غیرمحرمانهای را منتشر کرد که حاکی است قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی با تأیید محمدبنسلمان ولیعهد عربستان صورت پذیرفته است. دراین گزارش آمده است: ارزیابی ما این است که «محمدبنسلمان»، ولیعهد عربستان سعودی، عملیاتی را در استانبول ترکیه برای بازداشت یا قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی انجام داده است.
روز گذشته فواد حسین، وزیرخارجه عراق به ایران آمد؛ سفری که سخنگوی وزارت خارجه عراق هدف آن را گفتوگو درباره روابط دوجانبه، اوضاع منطقه و جلوگیری از تشدید اوضاع اعلام کرده بود. این دومین سفر وزیر خارجه عراق به تهران در یک ماه اخیر است. فواد حسین پیش از سفر به تهران نیز به عربستانسعودی سفر کرده بود.
روز جمعه یک کشتی باری متعلق به رژیم صهیونیستی که در آبهای دریای عمان در حال حرکت بود، منفجر شد؛ اقدامی که رسانههای صهیونیستی این حادثه را متوجه ایران میکنند، اما نگاهی به اقدامات و حملات خود در سوریه یا عراق و لبنان ندارند.رژیم اسرائیل به این فکر نکرده است که منافع آنها در منطقه از سوی کشورها و گروههای آزادیخواه مورد هدف و تنبیه قرار میگیرد. این رژیم فراموش کرده است که نمیتواند وارد منطقه خلیجفارس یا دریای عمان شود و اگر هم این اقدام را انجام دهد، باید هزینههایش را بپردازد.
روز گذشته اخباری دال بر ارسال نامه از سوی رییس دولت اصلاحات به رهبر انقلاب منتشر شد که بنا بر گفته محمدجواد حقشناس، عضو حزب اعتماد ملی اصل ماجرا برای دو ماه پیش بوده است. برخی سایتهای خبری فحوای کلی حاکم بر این نامه را منتشر و تاکید کردند که ابراز وفاداری به ارزش های انقلاب و حاکمیت و ارائه راه حل برای حل مشکلات و درخواست از رهبری برای همراهی، مهمترین بخشهای این عریضه بوده است. اما چرا خاتمی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری چنین نامهای نگاشته و آیا میتوان میان این مرقومه و ریاست بهزاد نبوی بر نهاد اجماعساز اصلاحات ارتباطی برقرار کرد؟
سفر جزو اصلیترین تفریحات ایرانیهاست. علاقه مردم به حضور در شهرهای مختلف کشور و بازدید از جاذبههای فرهنگی و طبیعی استانهای مختلف کشور با تمام تنوعی که وجود دارد امری بدیهی برای همه است. اما از اسفندماه گذشته که کرونا در کشور و حتی جهان فراگیر شده است، صنعت گردشگری کشور بیشترین آسیبها را از این وضعیت دیده است. در چنین شرایطی بارها درباره حمایت از فعالان گردشگری کشور سخن گفته شده است اما اقدام عملیاتی مشاهده نشده است. این در حالی است که هفته گذشته یکی از عجیبترین اتفاقات این عرصه روی داد. نمایشگاه گردشگری در محل دائمی نمایشگاههای تهران برگزار شد آن هم بدون توجه به پروتکلهای بهداشتی و با حضور فعالان این عرصه از استانهای مختلف که البته سفر به این مناطق بهدلیل شرایط کرونایی ممنوع است.
سعید کوپ / خبری از رفاه و امکانات آنچنانی نیست. مناطقی که از دید مسوولان دور مانده و نیازمند توجه ویژهای هستند. برای انعکاس درد و رنجهای ساکنان این مناطق و رساندن صدای آنها به گوش مسوولان، عکاسی یکی از روشهای مناسب است. عکاسی مستند که سابقه خوبی در ایران دارد میتواند منعکسکننده مطلوبی برای این محرومیتها باشد. برای همین برآن شدیم تا به سراغ کسی که در این راه استخوان خرد کرده و تجربه سازماندهی و برپایی تورهای عکاسی از مناطق محروم را دارد، برویم. سیدعباس میرهاشمی، مدیرعامل سابق انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس است. دراینزمینه با او گفتوگویی انجام دادهایم که درادامه میخوانید.
تحریمهای اقتصادی کشور از یکسو و برخی بیتدبیریها از سوی مسوولان اجرایی کشور در دو، سه سال اخیر موجب شده است که مردم کشور درگیر مشکلات معیشتی شوند. این در حالی است که تورم اعلامشده از سوی نهادهایی چون مرکز آمار کشور یا بانک مرکزی نشان میدهد که گرانی همچنان سرسفره مردم خواهد بود.
برجام که به نتیجه رسید، بسیاری فریاد شادی سر برآوردند که دیگر تمام مشکلات تمام شده است. یکی از حوزههایی که برای آن نیز سرو صدای زیادی به پا شد، مربوط به صنعت هوانوردی کشور و تجهیز ناوگان هوایی بود. آن زمان نمایندگانی از طرف شرکتهای ایرباس و بوئینگ و ATR به ایران آمدند تا بتوانند قراردادهای گستردهای با شرکتهای هوایی ایران منعقد کنند. در نهایت خطوط هوایی ایران قراردادهای 200 فروند انواع هواپیمای مسافری را امضا کردند. حالا بعد از چهار سال از آن روزهای سرور که وزیر مستعفی راه و شهرسازی با هواپیماها عکس یادگاری میانداخت، خبر رسیده که وضعیت هواپیماهای برجامی خوب نیست.
خیابانهای شهر این روزها بیش از هر زمان دیگری پرهیاهوست. خیابانها از ساعات اولیه روز مملو از خودرو میشوند و ترافیک بیوقفه تا دمدمای محدودیت شبانه ادامه دارد. در سوی دیگر، شهروندان سرگرم بازارگردی و خریدهای نوروزی هستند. گویی کرونا رخت بسته و برای همیشه از این سرزمین ریشهکن شده است. اغلب شهروندان با ماسک اما بدون رعایت هیچ فاصله اجتماعی دوشادوش یکدیگر یا از کنار یکدیگر عبور میکنند یا اینکه پشت ویترینهای مغازه ایستاده و در حال مشاهده اجناس به نمایش گذاشتهشده هستند. از داخل مغازهها و فروشگاهها اما چیزی ننویسیم بهتر است؛ از صفهای شلوغی که در پشت در اتاق پرو ایجاد شده و افراد منتظرند که فرد داخل اتاق بیرون بیاید و خود آنها به داخل اتاق پرو بروند، مغازههایی تنگ که مشتریها شانه به شانه کنار یکدیگر ایستاده و در برخی مغازهها نیز آنقدر مشتری ایستاده که حتی جای سوزنانداختن وجود ندارد. این درحالی است که شیوع کرونا در برخی استانها به ویژه استانهای مرزی روز به روز در حال گسترش است.