رژیم صهیونیستی که در دو جنگ سالهای۲۰۰۰ و۲۰۰۶ شکست سختی از حزبالله لبنان خورده و مجبور به ترک این کشور شده بود، برای تلافی این دو شکست بهدنبال هدف قرار دادن عقبه حزبالله بود و دیگر نمیخواست بهطور مستقیم با این جنبش روبهرو شود، از این رو هدف قرار دادن سوریه بهعنوان عقبه حزبالله و برنامه اصلی صهیونیستها در منطقه در دستور کار قرار گرفت و این رژیم با میدان آوردن کشورهای غربی عربی و حمایت از تروریستهای تکفیری سال89 بحران سوریه را رقم زد.
صهیونیستها تلاشهای خود را همواره در شعلهورکردن بحران سوریه در خفا انجام دادهاند ولی حملات هوایی
دهها باره جنگنده - بمبافکنهای صهیونیستی به مواضع و پایگاههای سوریه، این رژیم را در کنار آمریکا بهعنوان نیروی هوایی تروریستها تثبیت کرده است. رژیم صهیونیستی در سوریه دست به جنایتهایی می زند که حتی صدای روسها را هم درآمده است تا آنجا که نماینده ویژه روسیه در امور سوریه در سخنانی اظهار کرد: «دیر یا زود ممکن است صبر دمشق از حملات اسرائیل لبریز شود و در پی آن، با حملات مقابله به مثل خواهد کرد.»
«الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رییسجمهوری روسیه در امور سوریه، در پایان پانزدهمین نشست بینالمللی درباره سوریه در «قالب آستانه» اعلام کرد که مقامات مسکو حملات اسرائیلیها به خاک سوریه را اقدامی مخرب و غیرقابل قبول تلقی کرده و مواضع قاطع خود در این باره را در رایزنیها با مقامات اسرائیلی مطرح میکنند. لاورنتیف یادآور شد: «مواضع روسیه به این صورت است که این حملات باید قطع شوند. آنها مخرب هستند و ما امیدواریم که در هر صورت طرف اسرائیلی نگرانیهای ما در این رابطه، بهخصوص نگرانی از امکان تشدید وخامت اوضاع در خاک سوریه را مورد توجه قرار دهد.»
به گفته نماینده ویژه پوتین درامور سوریه، مواضع فدراسیون روسیه و شرکای این کشور در قالب مذاکرات آستانه، یعنی ایران و ترکیه، در این خصوص بر یکدیگر مطابقت دارد و در بیانیه مشترک پایانی نشست کنونی در سوچی نیز ادامه حملات نظامی رژیم اسرائیل به خاک سوریه و نقض اصول شناخته شده بینالمللی و حقوق انسانی و آسیب رسیدن به تمامی اراضی سوریه و کشورهای همسایه و همچنین عواقب منفی این اقدام که امنیت و ثبات در کل منطقه را به خطر میاندازد و البته لزوم توقف فوری این حملات، محکوم شده است.
فایضی: هشدارهای روسیه به رژیم صهیونیستی برای کاهش تنشها در سوریه است
«محمدمحسن فایضی» کارشناس مسائل سوریه در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» در پاسخ به این سؤال که چه تغییراتی در راه است که روسیه درباره حمله رژیم صهیونیستی به سوریه هشدار میدهد، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی مدتی است حملاتش را به قسمتهای جولان قنیطره و حاشیه دمشق کشانده و حتی حملاتی در حلب داشته و پایگاههایی که به گفته آنها به ایران مرتبط است یا متعلق به مقاومت است، بمباران کرده است که بعضا این حملات به پایگاههای روسیه هم کشیده شده. مسکو به نوعی خواسته بگوید که رژیم صهیونیستی دست از این گونه حملات بردارد و حتی کاخ کرملین تاکید کرده است که دلیل اصلی تنشهای منطقهای رژیم صهیونیستی است که با واکنشهایی از سوی تلآویو همراه بود.
وی با اشاره به اینکه از وقتی که پای روسیه در سوریه باز شد، رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا رابطهاش با مسکو حفظ شود، افزود: نتانیاهو نزدیک به بیست بار تماس و یا ارسال پیام به پوتین داشته است و در این بین حتی پوتین هم هدایای انتخاباتی به نتانیاهو میداد، تا به واسطه این هدایا حداقل در انتخابات پارلمانی موفق باشد، مثل تبادل زن اسرائیلی که در روسیه دستگیر شده بود یا جسد سربازان رژیم صهیونیستی که دست سوریه بود و با وساطت مسکو این موضوع دنبال شد. آخرین خبرهم این است که رژیم صهیونیستی و سوریه یک تبادل خواهند داشت که تعدادی دیگر از نیروهای رژیم صهیونیستی را از سوریه آزاد کنند موضوعی که رسانههای سوریه به آن اشاره کردند.
میانجیگری دو طرفه کرملین در سوریه
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه روسیه به شدت میانجیگر تنشهای سوریه و رژیم صهیونیستی است، ادامه داد: کاخ کرملین سعی میکند هر دو طرف را داشته باشد، هم رضایت سوریها و اسد را جلب کند وهم رضایت نتانیاهو را همراه داشته باشد. اما با توجه به حملاتی که رژیم صهیونیستی اخیرا به سوریه داشته میبینیم که دمشق بیشتر خویشتنداری دربرابر این حملات از خود نشان میدهد و در قالب یک بیانیه هشدارهای جدی را به تلآویو میدهد. اینکه روسیه امروز دوباره به رژیم صهیونیستی هشدار میدهد چیز عجیبی نیست چراکه خواستار کاهش تنش بوده و روسیه به دنبال یک میانجیگری دو طرفه است و شواهد امر نشان میدهد که فشار زیادی به رژیم صهیونیستی وارد نخواهد کرد.
هستههای خفته داعش در سوریه
گفتنی است؛ سختیهای مردم سوریه با تلاشهای رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی به فرماندهی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهیدش و همچنین ارتش سوریه در دو سال گذشته روزبهروز کمتر شده و تروریستها را تا مرز شکست نهایی به عقب رانده است و به غیر از حضور نه چندان چشمگیر و قوی هستههای خفته داعش در شرق سوریه، فقط کمتر از ۴۰ درصد خاک استان ادلب (در شمال غرب سوریه)، در تصرف تروریستهای تحریرالشام (النصره سابق) باقی مانده است و اگر رژیم صهیونیستی و آمریکا برای چند روز دست از حمایت تروریستها بردارند، ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی میتوانند به سرعت با فتح آخرین سنگر تروریستها در استان ادلب، امنیت را در کل این کشور بهطور کامل برقرار کنند.