احدیان: انتخابات 1400 مساله آینده نظام است
محمدسعید احدیان، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی اولین سخنران این مجمع بود. احدیان با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: جمعیت پیشرفت و عدالت تلاش دارد مبتنی بر نقشهراه دقیق، مسیر را پیش ببرد. وی در اینباره افزود: ما نمی خواهیم جریان سوم در کشور شویم؛ جوان گرایی و نوگرایی به طور جدی در مانیفست نواصولگرایی در حال شکل گرفتن است. احدیان همچنین در همین زمینه به حضور جوانان در مجلس در کنار پیشکسوتان اشاره کرد و گفت: در این مجلس جوانان با کار و تجربههای مختلف حضور دارند؛ بنابراین بخشهایی از این مانیفست صورت گرفته و ما این موضوع را با افتخار به سر دست میگیریم. وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به توصیف و رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره مجلس یازدهم افزود: امروز تغییرات مهم را در جریان انقلاب میبینیم. ساختار انتخاب شدن نیروها صرفا در اتاق در بسته نیست و تشکیلات واقعی وجود دارد. ما میبینیم که جوانگرایی و نوگرایی که در مانیفست نواصولگرایی وجود دارد و الان رو به جلو حرکت میکند. هماکنون جمع زیادی از جوانان همراه با تجربهها در مجلس حضور دارند. احدیان با اشاره به حساسیتهای انتخابات ۱۴۰۰، گفت: انتخابات ۱۴۰۰ از حساسیت زیادی برخوردار است چراکه جریانی همواره تلاش داشته مسیر انقلاب را به سمت دیگری ببرد. دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت گفت: در سال آینده مساله صرفا مساله یک انتخابات نیست بلکه مساله آینده اقتصاد و نظام است. احدیان گفت: با انتخاب درست در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ میتوانیم نقطه عطفی در مسیر پیشرفت انقلاب به ویژه در آستانه گام دوم انقلاب داشته باشیم. وی تقویت جریان انقلاب در انتخابات ۱۴۰۰ را در گرو وحدت و کارآمدی عنوان و تاکید کرد: اگر تمام نیروهای انقلاب در جهت همافزایی و وحدت در کنار هم قرار بگیرند قطعا نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد چراکه بدون همافزایی کنار هم نمیتوان از این گردنه سخت گذشت. پیمودن این مسیر هزینه دارد. افراد شاید در این راه تخریب شوند اما نباید کنار بنشینند و سکوت کنند و فقط ناظر باشند. احدیان گفت: جریان انقلاب باید همه ظرفیت خود را پای کار بیاورد. عبور از این گردنه سخت نیاز به فداکاری دارد، یعنی اگر کسی خودش را اصلح میداند، انتظار میرود برای پیشبرد اهداف جریان انقلاب به نفع دیگری کنار برود.
چمران: ناکارآمدی موجود ناشی از انتخاب اشتباه است
مهدی چمران، عضو ارشد شورای ائتلاف نیروهای انقلاب نیز در ادامه این مجمع، با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم با بیان اینکه حضور مردم میتواند برای جامعه و فرد منتخب ارزش خاصی داشته باشد، گفت: هرچقدر این مشارکت پررنگتر باشد، نتایجی که گرفته میشود محکمتر خواهد بود. عضو سابق شورای شهر تهران افزود: اگر مشارکت مردم گسترده باشد ولی بر اساس هیجان و تصمیمات آنی انتخاب شود، با اینکه این مشارکت بالا برای قوام نظام اهمیت دارد اما ممکن است بهعلت احساسیبودن انتخاب، بعد از مدتی رأیدهندگان اظهار پشیمانی کنند. وی با بیان اینکه برخی القا میکنند که مشارکت پایین مردم در انتخابات به نفع گروه انقلابی است، گفت: طرفداران انقلاب که فراتر از اصولگرایی هستند، خواهان حضور هرچه بیشتر مردم در انتخابات هستند. چمران تصریح کرد: یکی از محورهای تلاش احزاب و جمعیتها باید این باشد که علاوه بر تبلیغ برای شخص مورد نظر خود، مردم را به حضور پرشور در انتخابات تشویق کنند. چمران با بیان اینکه ممکن است بگویند که نفع مشارکت پایین در انتخابات به شما میرسد، گفت: بعد از انتخابات هم چوب مشارکت پایین را بر سر فرد منتخب میکوبند و میگویند شما منتخب اقلیت هستید. ما باید این نکته منفی را از بین ببریم. چمران با بیان اینکه ناکارآمدیای که امروز در کشور مشاهده میکنیم، نتیجه انتخاب است، گفت: این ناکارآمدی، برجام نیست که خدا آن را آورده باشد، بلکه ناشی از انتخاب اشتباه است و اگر میخواهیم این ناکارآمدی اصلاح شود باید درست انتخاب کنیم. وی با بیان اینکه معیشت مردم به نتیجه انتخابات گره خورده است، گفت: در مرحله اول باید سعی کنیم که مشارکت پرشور رقم بخورد و جوانان ترغیب شوند تا پای صندوق رأی حضور یابند. بعد باید بجنبیم که انتخاب هوشمندانه و درست رقم بخورد.
حدادعادل: نباید فرصت انتخابات 1400 را به تهدید مبدل کنیم
آخرین سخنران مجمع، غلامعلی حدادعادل، رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بود. او با بیان اینکه کسانی که دنبال تفکر سکولاریسم هستند و اصل ولایت فقیه را تضعیف میکنند، ایران را به سمتی میبرند که از حمایت تودههای مردم محروم شود، تصریح کرد: هر کسی که به آزادی و استقلال ایران علاقهمند است، باید حکومت دینی را تقویت کند تا تودههای مردم خودشان را کنار نکشند. امام این فکر را از نظر فقهی در نظریه ولایت فقیه و حقوقی در قانون اساسی تعریف و تبیین کردند. رهبر انقلاب اسلامی هم ریشه این نهال را عمیقتر و سایه و میوه این درخت را بیشتر و قویتر کردند. حدادعادل اظهار كرد: الان دو جریان با هم در عرصه سیاسی رقابت میکنند؛ جریان نخست پیرو ولایت فقیه است و جریان دوم، اصل ولایتفقیه را تضعیف میکند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در جریان دوم، کسانی حضور دارند که دائم «امام، امام» میکنند اما اگر ببینند کسی ولایت فقیه را تضعیف میکند، به هیچ عنوان او را نقد نمی کنند. وی با بیان اینکه ایران، امروز صحنه رقابت این دو جریان است، اظهار كرد: جریان دوم معتقد به سکولاریسم است؛ هر زمان هم سرکار میآیند اصلا به خدماترسانی به مردم انگیزهای ندارند. فقط آزادی سیاسی مدنظر آنهاست و کاری هم به تمدن نوین اسلامی و اجرای احکام اسلامی ندارند. اگر تفکر دوم ادامه کند، نتیجهاش این میشود که تودههای متدین مردم از صحنه خارج خواهند شد و حکومت سکولار خواهد آمد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری 1400 و اقدام وحدت شکن برخی گروهها، تأکید کرد: انشاءالله در انتخابات ریاستجمهوری به وظیفهمان عمل کنیم؛ یعنی ذوقزده نشویم و کارهای بچهگانه از ما سر نزند که یک فرصتی را مبدل به تهدید کنیم و معلوم نباشد چهار يا هشت سال دیگر چه اتفاقی بیفتد.
انتخاب شورای مرکزی جدید جمعیت
همانطور که گفته شد، در این مجمع اعضای شورای مرکزی جدید جمعیت پیشرفت و عدالت به مدت سه سال آینده انتخاب شدند. اسامی منتخبان شورای مرکزی چهارمین مجمع عمومی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی به این شرح است: محسن پیرهادی، محمدسعید احدیان، محمد رشیدی، مجتبی توانگر، مهدی طغیانی، صدیف بدری، سیدغنی نظری، حجتالاسلاموالمسلمین امیرقلی جعفری، حجتالاسلاموالمسلمین احد آزادیخواه، محمد سرگزی، عباس گودرزی، حسین قربانزاده، ناصر امانی، مجتبی عبداللهی، هادی ذاکری، حسین اسماعیلبیگی، سید احمد علوی، کوروش گرجی، احسان عسکری، حجتالاسلاموالمسلمین سیدامین میرعلایی، قاسم یکله، سوده نجفی، الهه عطایی، مصطفی نباتینژاد، سیدسجاد سیفی، علیرضا شریفی، مصطفی هاشمی، امیر چیذری، میثم پیلهفروش، محمد بحرینیان، محمدصالح مفتاح، داوود روستایی، محمدسعید خجسته، محبوبه نیاورانی و مصطفی صادقی.
لازمه انتخاب در انتخابات 1400
حرکت بر مدار مدیریت جهادی است
جمعیت پیشرفت و عدالت در پایان نشست مجمع عمومی خود، بیانیهای 13مادهای صادر کرد. در بخشی از این بیانیه به انتخابات ریاستجمهوری سال آینده پرداخته و تصریح شد که همه جریانهای انقلابی باید ضمن همگرایی، بر مدار مدیریت جهادی حرکت کنند. این بیانیه تصریح کرد: سال سرنوشتساز ۱۴۰۰ و انتخابات ریاستجمهوری پیش روست. همگرایی تمام اضلاع و جریانهای انقلابی و دلسوز ایران، لازمه این انتخاب، حرکت بر مدار مدیریت جهادی و تفکر انقلابی بایسته آن است. این بیانیه افزود: دولت سیزدهم جمهوری اسلامی باید به دست شخصیتی ملی همچون حاج قاسم سلیمانی تشکیل شود که فصل مشترک تمام اضلاع چتر گسترده انقلاب اسلامی و در نقطه مقابل استکبار و ارتجاع خارجی و تحجر در داخل بود. پدیده بزرگ و بینظیری که در تشییع پیکر سیدالشهدای مقاومت بروز یافت، نشان از آن داشت که ملت ایران اگر شخصیتی در تراز حاج قاسم و بر مدار خط امام و رهبری بیابند، او را همچون نگین انگشتری حلقه میکنند و در کنارش مجاهدانه میایستند. این بیانیه تصریح کرد: مشکلات امروز کشور بدون حمایت و مشارکت موثر مردم قابل رفع نیست. دولت جوان انقلابی با چنین روحیهای قابلیت تحقق خواهد داشت.