ائتلاف آمریکایی در عراق بامداد سهشنبه خبر داد که در جریان حمله راکتی به اربیل، حداقل هفت نفر کشته یا زخمی شدند و دو هواپیما نیز منهدم شد. «وین ماروتو» سخنگوی نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا در عراق در توییتر نوشت: «گزارشهای اولیه نشان میدهد که حمله غیرمستقیم به نیروهای ائتلاف در اربیل انجام شده است. یك پیمانکار کشته شده، پنج پیمانکار مجروح و یك نظامی آمریکایی نیز آسیب دیده است. گروه عراقی تازهتأسیس «سرایا اولیاء الدم» با بیان اینکه اشغالگران آمریکایی در هیچ جای عراق امنیت نخواهند داشت، مسوولیت حمله به اربیل را برعهده گرفت.
این گروه توضیح داد که با ۲۴ فروند موشک، پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل را هدف قرار داده و وعده داد که عملیاتهای بیشتری علیه اشغالگران آمریکایی حاضر در منطقه کردستان عراق انجام خواهد شد؛ عملیاتهایی که خارجشدن نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق را نشانه رفته است چراکه راهی جز مبارزه برای اخراج آنها باقی نگذاشته است.
البته مبارزه گروههای نظامی در عراق امری است مستقل و مردمی که برخی در تلاشند تا این مبارزات مردمی را به ایران منتسب کنند؛ امری که از سوی خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه رد شد و تلاش مشکوک برای منتسب کردن حادثه شب گذشته اربیل به ایران را به شدت محکوم کرد. وی همچنین از دولت عراق خواست دستورات لازم را برای پیگیری و برخورد با عاملان اینگونه شایعات صادر کند. از سوی دیگر برخی جریانهای وابسته به آمریکا نیز در تلاش برای ایراد اتهام به الحشدالشعبی به عنوان عامل این حملات هستند، به نحوی که «صفاء الاعسم» کارشناس نظامی عراق از تلاش برخی جریانهای وابسته به آمریکا برای متهم کردن الحشدالشعبی به عنوان عامل حمله به اربیل خبر داد و گفت: آنها میخواهند از این اتهام یک بهانه بینالمللی به منظور درخواست انحلال الحشدالشعبی و ابقای نیروهای آمریکایی در عراق، به دست آورند.
ماهرعبد الجوده: گروههای مختلف سیاسی و مردمی عراق بر اخراج نیروهای نظامی آمریکایی تاکید دارند
«ماهرعبد الجوده»، کارشناس سیاسی مرکز پژوهشی المدائن عراق در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» با اشاره به حملات راکتی روز گذشته به پایگاه نیروهای اشغالگر آمریکایی در اربیل عراق، عنوان کرد: آمریکاییها که از سال 2003 میلادی وارد کشورمان شدند، تمایلی برای خارج شدن نیروهایشان از عراق نشان نمیدهند؛ موضوعی که پس از شهادت ژنرال سلیمانی و ابومهدی المهندس که سال گذشته به دست ترامپ در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شدند، به صورت جدی دنبال شد تا اینکه پارلمان عراق، قانونی مبنی برخارج شدن نیروهای خارجی از عراق به تصویب رساند و همچنین مردم هم با تظاهرات گسترده و میلیونی خودشان بر آن تاکید کردند. خارجشدن نیروهای خارجی از عراق
از جمله موضوعاتی است که برخی معتقدند پیش از این هم دنبال شده است و آن زمانی بود که نیروهای ترکیه با نیروهای کردی در منطقه سنجار و ارتفاعات قندیل با یکدیگر مقابله میکردند.
این تحلیلگر عراقی با اشاره به اینکه همه گروههای عراقی خواستار خارج شدن نیروهای خارجی به خصوص نظامیان آمریکایی از این کشورهستند، افزود: خارجشدن نیروهای اشغالگر تا آنجا از سوی مردم و گروههای مختلف سیاسی و مقاومت در عراق پیش رفته که آمریکا مدتی است اقدام به تعطیلی و بسته شدن درهای سفارت خود در عراق کرده تا از حوادث احتمالی در امان باشد. گروههای عراقی هرگونه وجود نیروهای خارجی را محکوم میکنند بهخصوص نیروهای آمریکایی که بیثباتی را در کشورمان دنبال میکنند.
وی ادامه داد: برخی معتقدند که دولتهای عراق اقدام جدی مبنی بر خروج نیروهای خارجی انجام نمیدهد و منتظر نظر کارشناسان نظامی کشور هستند تا خارج شدن نیروهای خارجی را بررسی کنند؛ از این رو گفتوگوهایی میان گروههای سیاسی عراق صورت گرفته است. منطقه اربیل که پایگاه نظامی آمریکاییها در روز گذشته مورد اصابت چندین راکت قرار گرفت هم از یکی از مکانهایی است که نیروهای نظامی آمریکا در آن اقدام به ساخت پایگاه نظامی کردند و نمیخواهند از این منطقه عراق خارج شوند.
ماهرعبد الجوده افزود: اختلاف بین گروههای سیاسی و دولت بر سر موضوع خارج شدن نیروهای خارجی به وضوح دیده میشود. برخی موافق ماندن این نظامیان در اربیل هستند و برخی دیگر مخالف حضور نیروهای آمریکایی هستند؛ از این رو است که بین احزاب و گروههای سیاسی بر سر حضورنیروهای آمریکایی اختلاف است. درواقع عدمتوافق در این امردیده میشود و هنوز رهبران سیاسی به یک نتیجه نهایی نرسیدند که به خارج شدن نیروهای خارجی منتهی شود. خارج شدن نیروهای خارجی از کشورمان از مهمترین مسائلی است که حتی تظاهرات مسالمتآمیز گستردهای در سراسر عراق برگزار شد، با وجود این باید دید با اینگونه اقداماتی که برخی نیروهای مبارز عراقی در برابر آمریکاییها از خود نشان میدهند به کجا منتهی میشود و رییسجمهور جدید آمریکا چه تصمیمی در اینباره اتخاذ میکند.
این کارشناس عراقی درباره مصاحبه اخیر«رغد صدامحسین» با شبکه العربیه مبنی بر حضور در صحنه سیاسی عراق، گفت: رغد سالهاست که تلاش میکند تا برای حضور در عرصه سیاسی عراق ورود کند؛ البته با حمایت آمریکاییها و برخی کشورهای مرتجع. او ابتدا سعی داشت به عنوان نماینده مردم عراق در پارلمان باشد ولی مردم این تصمیم را محکوم کردند چراکه «رغد صدامحسین» از جمله کسانی که همزمان با ورود داعش به اراضی عراق در کشتار سال ۹۳ جوانان شیعه عراقی در پایگاه اسپایکر در حومه شهر تکریت، نقش داشت. او باید بهخاطر رقمزدن این جنایت از سوی دادگاههای عراق محاکمه شود. او علاوه بر این جنایتها متهم است که ثروت هنگفتی از عراق را (طلا وجواهرات) بیرون برده است. بهتر است او به جای اینگونه صحبتها ثروتهای بردهشده را باز پس گرداند. او جایگاهی در میان عراقیها ندارد و باید منتظر محاکمه عمومی خودش در عراق باشد چراکه این یک خواسته عمومی است. ما منتظر محاکمه عمومی او در عراق هستیم. دختر صدام به عنوان یکی از چهرههای باقیمانده از حزب منحله بعث در حال حاضر در اردن به سر میبرد و دولت عراق تاکنون بارها از «امان» خواسته است که او را به اتهام حمایت و مدیریت گروههای تروریستی در عراق تحویل دهد اما دولت امان تاکنون به بهانههای مختلف از این کار خودداری کرده است.