روز گذشته بعد از ماهها انتظار تعداد بیماران فوتی کرونا در کشور به عدد 57 رسید. اگرچه داغ از دست دادن همین تعداد از هموطنان نیز برای خانوادهها سنگین است اما در شرایطی که کشورهای اروپایی و آمریکایی روزانه هزاران نفر را به دلیل ابتلا به کرونا از دست میدهند، این آمار دستاورد بزرگی برای مردم ایران و نظام سلامت کشور است چراکه نشان میدهد رعایت پروتکلهای بهداشتی همچنان بهترین ابزار برای مقابله با ویروس منحوس کروناست. سخنگوی وزارت بهداشت و درمان روز گذشته درباره آمار جدید بیماری کرونا در کشور اظهار كرد: در فاصله ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه، 19 بهمن، 7065 بیمار جدید در کشور شناسایی شدهاند که از این تعداد 544 نفر در مراکز درمانی کشور بستری شدند. خانم
سیماسادات لاری در ادامه اظهاراتش نیز گفت: با این حساب مجموع بیماران کرونایی کشور به یک میلیون و 466 هزار و 435 نفر رسید. وی در ادامه با اشاره به فوت 57 نفر از بیماران کرونایی افزود: تا ظهر دیروز نیز مجموع جانباختگان کرونایی کشور به 58 هزار و 469 نفر رسید. لاری همچنین یادآور شد: ۳۷۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت و درمان تاکید کرد: بر اساس آخرین تحلیلها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
بنابر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، شهرستانهای عجب شیر در آذربایجانشرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسانشمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعهسرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمشهر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران نیز دیروز هشدار داد: در استان تهران علائم اپیدمی کرونا به سرعت و پیوسته تغییر می کند. دکتر علیرضا زالی در ادامه با اشاره به افزایش شمار بستریشدگان مبتلا به کرونا طی هفتهای که گذشت، اظهار کرد: در حال حاضر دو هزار و 90 بیمار در بخشهای اختصاصیافته به کرونا تحت درمان هستند.
وی گفت: الگوی هفته گذشته کرونا در تهران نیز مجددا گواه این مهم است که در بازتوزیع بیمارستانی سهم گروههای سنی بین صفر تا ۱۰ سال در مقایسه با گروههای سنی مشابه در مقایسه با ماههای آبان و آذر در حال تغییر است. به گفته زالی، کماکان بخشهایی از منطقه چهار، پنج، دو، ۱۸ و شمال منطقه ۱۵ از نقاطی در تهران هستند که شمار مبتلایان به کرونا بیشتر است و این نقاط از نقاط داغ کرونایی در تهران به حساب میآیند. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، نانواییها را از دیگر نقاط پرخطر کرونایی ذکر کرد و افزود: پاساژها، مراکز خرید، برخی رستورانها و مراکز حملونقل عمومی بهخصوص متروها از پرخطرترین نقاط چرخش ویروس کووید۱۹ تلقی میشوند.