کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو چندی پیش در توییتی درخصوص سفر محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی به روسیه، نوشت: جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف، رییس محترم مجلس شورای اسلامی ایران، در راس هیاتی بلندپایه بنا به دعوت جناب آقای ویچیسلاو والودین، رییس محترم دومای دولتی روسیه، از تاریخ 19 لغایت 21 بهمن1399 به مسکو سفر خواهند كرد.
پس از مدتها همگان منتظر بودند که جو بایدن، رییسجمهور منتخب آمریکا، سیاست خارجی رسمی دولت نوتاسیس خود در قبال ایران و مذاکرات هستهای را اعلام کند. دو روز پیش بایدن اما در سخنرانی رسمی خود، با برشمردن متغیرهای اصلی سیاست خارجی دولتش در عین شگفتی، اشارهای به ایران نکرد و این سوال را در ذهن مخاطب ایجاد کرد که با وجود مناقشات و مجادلات اخیر درباره نحوه سیاست دولت جدید واشنگتن نسبت به برجام، چرا بایدن مهر سکوت بر لب زد و اشارهای به ایران و مذاکرات احتمالی آینده نداشت.
هنوز داغ رفتن مهرداد میناوند تازه بود که خبر ناامیدکننده دیگری اهالی فوتبال را در بهت و حسرت و اندوه فرو برد.علی انصاریان درگذشت. خبری بینهایت تلخ که هنوز خیلیها آن را باور نکردهاند. اما چه باور کنیم چه نه، حالا علی انصاریان به دوست قدیمی خود مهرداد میناوند پیوسته است و این هواداران پرسپولیس و فوتبال ایران هستند که همچنان رفتن او را یکی از تلخترین اتفاقات سال سیاه کرونایی میدانند.
طبق آخرین گزارش مطرح شده در ستاد ملی کرونا طی هفته گذشته در مجموع در کل کشور سیر بیماری صعودی نشده است، اما در تعدادی از شهرها و استانها از جمله در تهران، یزد و هرمزگان به وضوح روند تدریجی رشد موارد ابتلا و بستری بیماران دیده میشود و به نظر میرسد این روند افزایشی به علت کاهش میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استانهای دیگر نیز آشکار شود،اگرچه هنوز رشد بیماری خیلی سریع نیست ولی تغییر روند نزولی به صعودی نگرانکننده است.
سهشنبه 14بهمنماه سال جاری بود که رسیدگی به کلیات لایحه بودجه1400 کل کشور در دستورکار وکلای ملت قرار گرفته و نهایتا این کلیات در صحن مجلس شورای اسلامی رد شد. اتفاقی نادر که نوع اظهارات رییس سازمان برنامهوبودجه که به جای دفاع از لایحه دولت با حمله به نمایندگان، اصلاحیات کمیسیون تلفیق را زیر سؤال برد، در رأی منفی نمایندگان تأثیر بهسزایی داشت،اما علت مخالفت دولت با بودجه اصلاحی مجلس چه بود؟
«مسوولان جز در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند.»؛ شفافیت سالهاست که به مطالبه رهبر انقلاب و مردم تبدیل شده است؛ شفافیتی که در کلام رهبری توسط امیرالمؤمنین؟ع؟ به جامعه یاد داده شده است، برخلاف آن چیزی که کوته فکرانی می گویند و این مهم را نیز آموختهای از غرب میپندارند. «طرح شفافیت آرای نمایندگان» حالا با 153رأی موافق در مجلس یازدهم باز هم به سرانجام موعود نرسید و در پیچ آخر، متوقف شد. طرحی که محمدباقر قالیباف پیش از بررسی در صحن مجلس، 12بهمن درباره آن در توییتر نوشت: «امروز و بلافاصله پس از وصول درخواست، اولویت بررسی طرح شفافیت آرا ی نمایندگان را در صحن علنی به رأی گذاشتیم. بهعنوان اولین امضاکننده طرح شفافیت، اولین موافق تصویب اولویت بررسی آن هم بودم تا به وعده خود عمل کرده باشم.»
یک کارگر چه مشغول به کار باشد، چه بازنشسته، امروز که تورم سر به فلک کشیده و قیمتها همه مرزها را پشت سر گذاشته، به سختی میتواند امور زندگی یک خانواده را اداره کند؛ خانوادههایی که روز به روز اعضایشان بزرگتر میشوند، به سن ازدواج و دانشگاه میرسند، سالمند میشوند و حتما هزینههایشان هم بسیار بیشتر شده است. با همه اینها بهنظرتان مسوولان دولتی و مجلسیها چقدر به افزایش حقوق این قشر توجه میکنند.
بالاخره انتظارها به سر رسید و ساعت 15:45 عصر روز پنجشنبه، 16 بهمن نخستین محموله از واكسنهای خارجی وارد كشور شدند. واكسن اسپوتنیكوی، نخستین واكسن رسمی جهان در برابر ویروس كروناست، ساخته كشور روسیه است. در هفتههای اخیر نیز بارها مسوولان وزارت بهداشت و درمان كشور درباره واردات این واكسن به كشور نكاتی را مطرح كرده بودند. اگرچه برخی رسانههای معاند و نیز برخی افراد بهاصطلاح كارشناس بهدلیل گرایشهای سیاسی شروع به تخریب اقدام برای خرید این واكسن كرده بودند كه البته پاسخهای كارشناسی مبسوطی نیز دریافت كردند؛ البته بعد از این اظهارات نشریه معتبر لنست در مقالهای اعلام كرد كه واكسن اسپوتنیك روسیه با 91.6 درصد اثرگذاری در برابر ویروس كرونا، یكی از واكسنهای رسمی و ثبتشده جهان برای مقابله با كروناست. این خبر نیز موجب شد تا منتقدان واكسن روسی كرونا در سكوتی عجیب به سر برند؛ البته روز گذشته نیز خبرها و جزئیات جدیدی درباره این واكسن اعلام شد. به گفته مسوولان وزارت بهداشت و درمان كشور تزریق واكسن كرونا در كشور رایگان خواهد بود. همچنین دو میلیون دوز واكسن اسپوتنیك خریداری شده است كه به مرور وارد كشور خواهند شد. در كنار واردات واكسن روسی كرونا، محققان داخلی نیز در حال تولید چهار واكسن مختلف برای مقابله با كرونا هستند كه خبرهای خوبی از آنها منتشر شده است و امید میرود از بهار 1400 این واكسنها نیز برای تزریق عمومی تولید شوند.
«ساعت سینما» یکی از برنامههای مرتبط با حوزه سینماست که اولین قسمت آن حدود چهار ماه پیش از شبکه چهارم روی آنتن رفت. برنامهای متفاوت به مقوله سینما که ابعاد جامعهشناسی، روانشناسی و... فیلمهای سینمایی دنیا را مورد بررسی قرار میدهد. نگاه متفاوت برنامه به فیلمهای مطرح دنیا باعث شد تا به سراغ یوسف منصوری، کارگردان و تهیهکننده این برنامه برویم و از او درباره تفاوتهای «ساعت سینما» با دیگر برنامههای سینمایی رسانه ملی بپرسیم که در ادامه میخوانید:
در روزهای گذشته چندین فیلم در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. کارگردانان شناختهشدهای مثل نرگس آبیار و روحالله حجازی تا فیلماولیهایی مثل حسین دارابی و ارسلان امیری در این چندروز وارد رقابت فجر در سالن رسانهها شدند. همانطور که انتظار میرفت امسال با فیلمهایی سروکار داریم که صرفا باید با رقبای این دوره از فجر قیاس شوند، یعنی حتی بهترین فیلمهای امسال به سختی توان رقابت با آثار شاخص دورههای قبل دارند؛ هرچند تا اینجای کار با چند فیلم جدی روبهرو بودهایم اما ظواهر امر نشان میدهد امسال خبری از یک پدیده نخواهد بود؛ نه در بین فیلمسازان شناختهشده و نه از میان کارگردانان فیلماولی.