مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: یکی از فعالیتهایی که اخیرا درگیر آن هستیم ورود به عرصه اقتصاد هنر است که هدف ما از این کار، گشودن گره از مشکلات معیشتی هنرمندان است.
«آنتونی بلینکن» روز گذشته در اولین مصاحبه تلویزیونی خود بعد از تصدی سمت وزیر خارجه آمریکا به شرح سیاستهای این کشور در قبال برخی کشورها از جمله ایران پرداخت و در خصوص برنامه هستهای ایران اتهاماتی را مطرح کرد. سیاست هایی که چشم انداز بازگشت آمریکا به برجام و سیاست های این کشور در قبال ایران را در هاله ای از ابهام فرو می برد.
مدتی است که مناقشه جالبی میان وزیر ارشاد دولتهای سازندگی و اصلاحات و جریان رادیکال اصلاحطلب درگرفته؛ این مناقشه از آنجایی شروع شد که مهاجرانی در رشتهتوییتی، با برشمردن سه موج رادیکالیسم در ایران پس از پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات دوم خرداد سال 76، به نقد رویکرد آرمانگرایان تجدیدنظرطلب پرداخت که به زعم او سعی دارند در شرایط کنونی، با مستمسک «دولت نظامی»، سپاه پاسداران را مورد حمله قرار بدهند. این توییت با واکنش تند رادیکالها مواجه شد. این کشمکش را میشود در راستای منازعه اخیر میان اصلاحطلبان عملگرا و اصلاحطلبان رادیکال ارزیابی کرد.
مجلس میگوید ارز ترجیحی به جای رفتن بر سفره مردم به جیب دلالها، رانتخواران و سودجویان رفته است، لذا تصمیم گرفته است با حذف ارز 4200تومانی درآمد حاصل از محل حذف این ارز را به همراه منابع حاصل از فروش فرآوردههای نفتی، یارانههای نقدی خانوارها را افزایش دهد. موضوعی که با مخالفت دولت مواجه شده است. بسیاری از کارشناسان معتقد هستند توزیع ارز 4200تومانی توسط دولت در سالهای گذشته سیاستی غلط و فسادزا بوده است که هم بیتالمال را به جیب عدهای خاص سرازیر کرد و هم ضمن هدر رفت منابع ارزی کشور، آسیبهای جدی به بخش تولید وارد نمود. بهطوری که از ارز موسوم به جهانگیری بهعنوان یکی از عوامل اصلی ناکارآمدی و رانت در نظام توزیع کالا در سالهای اخیر یاد میشود.
به گفته فعالان بازار، بیشتر خودروها با ثبات قیمتی روبهرو هستند و با آرام گرفتن نوسانات بازار ارز، قیمتها در بازار خودرو تا حدی ثابت مانده است. در این شرایط باتوجه به اینکه پیشبینی خاصی برای افزایش قیمت خودرو در بازار نمیشود، تقاضای کاذب برای خرید خودرو در بازار تقریبا حذف شده است. همچنین روز گذشته رضا شیوا، رییس شورای رقابت اعلام کرده بعد از رصد اقتصاد کشور طی دو ماه آینده در خصوص قیمتگذاری خودروها تصمیمگیری میکنیم. این اتفاقات موجب شده است تا بازار نیز در واکنشی عقلانی به این امر دچار رکود شود. البته برخی فعالان بازار خبر میدهند که در چند روز گذشته و با تثبیت و حتی کاهش قیمتها مشتریان هم کمکم وارد بازار شدهاند. تثبیت بازار خودرو میتواند بسیاری از مصرفکنندگان واقعی خودرو را که در این شرایط حتی برای خرید خودروی وطنی نیز دچار مشکل شدهاند به سامان برساند. این اتفاق در شرایطی روی خواهد داد که سیستم قرعهکشی فروش خودرو به خریداران با افزایش تولید بهطور کامل برچیده شده و نیاز بازار مصرفی به صورت عادی تامین شود. این اتفاق میتواند بازار را به سمت عادلانه شدن پیش ببرد تا مردم نیز برای خرید یک دستگاه خودروی معمولی بارها در سایتهای شرکتها ثبتنام نکرده و منتظر قرعهکشی با شانس و اقبال بالا نباشند، امری مذموم که هر هموطنی را به یاد سامانههای بختآزمایی میاندازد.
اولین روز جشنواره فیلمفجر در برج میلاد که سینمای اهالی رسانه است با اکران دو فیلم «رمانتیسم عماد و طوبا» به کارگردانی کاوه صباغزاده و «بیهمهچیز» به کارگردانی محسن قرائی برگزار شد. در این روز، تعدادی از اهالی رسانه، منتقدان و عوامل سازنده فیلمها با حضور در برج میلاد به تماشای فیلمها نشستند. باتوجه به برگزاری جشنواره در اولین قدم و شرایط خاص امسال به واسطه کرونا، همه کنجکاو بودند که از حال و هوای برگزاری جشنواره سیونهم خبردار شوند. برخلاف چندسال اخیر که پردیس ملت سینمای اهالی رسانه بود، امسال بهمنظور رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی برج میلاد بهعنوان سالن اصلی و پردیس ملت سالن دیگر برای میزبانی از اهالی رسانه و منتقدان انتخاب شد. عوامل فیلمها در برج میلاد حضور یافته و نشستهای خبری هم در این محل برگزار میشود.
«آنگ سان سوچی» رییس حزب حاکم میانمار یا بهتر بگوییم حمایتکننده قتل و عام اقلیت مسلمان روهینگیا در سالهای اخیر که حتی در دادگاه بینالمللی لاهه بهخاطر نسلکشی مسلمانان نیز محاکمه شد، در حالی این روزها در کشورش در بازداشت به سر میبرد که ارتش میانمار اقدام به کودتای نظامی کرده و با کنار زدن سوچی 75ساله و دیگر اعضای بلندپایه حزب حاکم، قدرت را در دست گرفت.
با وجود سایه سنگین بیماری کرونا بر کشور و مشکلات اقتصادی از ابتدای سال ۹۹ تا امروز، رویای صدها کودک بیسرپرست برای داشتن خانواده تعبیر شد. تعداد زیادی کودک بیمار در همین سال که مساله غربالگری به مساله روز پزشکی تبدیل شده است، به فرزندخواندگی پذیرفته شدند اما این همه ماجرا نیست. شاید خبرهای مسوولان سازمان بهزیستی از آمارهای مربوط به فرزندخواندگی در همین سال کرونایی، کمی از زهر تلخی خبرهای کرونایی را بگیرد. تحریم، مشکلات اقتصادی، کرونا و همه تبعات سخت و تلخش نتوانست سنت زیبای فرزندخواندگی را تحتتاثیر قرار دهد.