وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه آلاینده مسوول ذرات معلق است، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان، باید از هر گونه فعالیت فیزیکی خارج از منزل اجتناب کنند. افراد دیگر نیز باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین در خارج از منزل اجتناب کنند. شاهسونی خاطرنشان کرد: در این شرایط، در صورت عدم رعایت استفاده از ماسک مناسب و حضور در فضای آزاد، احتمال افزایش قابل توجه بیماریهای قلبی یا ریوی و مرگزودرس در بیماران قلبی و سالمندان و افزایش قابل توجه علائم تنفسی در کل جمعیت وجود دارد.
در ماجرای اخیر آلودگی هوا که از حدود 10روز قبل و حتی بیشتر نفس کشیدن را برای مردم اذیتکننده کرده است ماجرای استفاده نیروگاهها از مازوت مطرح شده است. البته گزارش تکمیلی درباره این مساله را پایین همین صفحه میتوانید بخوانید. اما حالا ماجرا این است که سوخت مورد استفاده نیروگاهها چه کیفیتی دارد که موجب تولید آلودگی اینچنینی در هوای شهرها میشود؟
هلنا کعبی، مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در این باره گفت: بر اساس آخرین پایشها، گوگرد سوخت برخی نیروگاههای کشور بسیار بیشتر از حد استاندارد است و حدود ۴۰۰تا ۸۰۰۰ppm است. وی اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیطزیست با همکاری دفاتر استانی بهصورت دورهای سوخت نیروگاهها در استانهای مختلف کشور را پایش میکند، اظهار کرد: براساس آخرین گزارشهای هفتگی - که دادههای آن براساس محاسبات انجام شده تا روزهای ابتدایی هفته جاری است - گوگرد سوخت نیروگاههایی که از گازوییل استفاده میکنند در برخی مناطق کشور بسیار بیشتر از حد استاندارد است. گوگرد سوخت نیروگاههایی که از گازوییل استفاده میکنند در برخی مناطق کشور بسیار بیشتر از حد استاندارد است. مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیطزیست در ادامه تصریح کرد: طبق آخرین گزارش پایش در نیروگاههای استانهایی مانند خوزستان، فارس، یزد و... از سوختی استفاده میشود که گوگرد بسیار بالایی دارد.
پیگیری پرونده در کمیسیون اصل90
آلودگی هوا در کشور ما چندین دهه سابقه دارد و البته هیچگاه نیز متولی رسمی این معضل که اقداماتی را انجام داده و پاسخگو باشد، مشخص نشده است.
رییس فراکسیون محیطزیست مجلس هم دیروز در مورد نشست مشترک کمیسیون اصل 90 و این فراکسیون گفت: این نشست به منظور شفافسازی در مورد قصور هرکدام از دستگاهها در آلودگی هوا برگزار شد و پرونده این موضوع در کمیسیون اصل 90 پیگیری خواهد شد. خانم سمیه رفیعی تاکید کرد: این موضوع را با جدیت و بررسیهای کارشناسی در کمیسیون اصل نود مجلس پیگیری خواهیم کرد و دستگاهها موظف هستند اطلاعاتشان را به صورت دقیق و به روز به ما تحویل دهند؛ ماهبهماه و جلسهبهجلسه وضعیت عمومی دستگاهها را چه در تابستان و زمستان بررسی خواهیم کرد و در تابستان هم این موضوع را تعطیل نخواهیم کرد زیرا آلودگی هوا در تابستان بیشتر است اما چون قابل مشاهده نیست دیده نمیشود که در این رابطه پیگیریهای لازم را خواهیم داشت و گزارش آن را به مردم ارائه خواهیم کرد. البته صحبتهای مطرح شده نیز نشان میدهد که تا زمان بررسی و حصول نتیجه عینی در باره مساله آلودگی هوا این مردم هستند که همچنان باید از بابت ترددهای غیرضروری در خیابانها دقت کرده و هرچه کمتر در اماکن عمومی حاضر شوند تا هم از شر کرونا در امان باشند و هم از شر آلودگی هوا.