صحبتهای رییسجمهور در حالی است که نمایندگان و اکثر کارشناسان اقتصادی بر این باورند که ارز 4200 فقط برای دلالان سود داشته و عواید آن به سفره و جیب مردم نرفته است. نمایندگان اعتقاد دارند بود و نبود ارز ترجیحی از ابتدای امر تاثیری در قیمت کالاها نداشت که اکنون رییسجمهور حذف آن از برخی کالاها و متوجهنشدن مردم را ناشی از هوشمندی و کار کارشناسی دولت بداند؛ اکنون کالاها در بازار بهقدری گران شده که بسیاری از مردم دور خرید مرغ، گوشت و برنج را خط کشیده و از کالاهای جایگزین استفاده میکنند.
همچنین دولت درحالی بودجه 1400 را براساس فروش روزی دو میلیون و 300 هزار بشکه در روز بسته است که طبق آمارهای رسمی ایران تا پیش از خروج آمریكا از برجام روزانه بیش از 3.5 میلیون بشكه نفت، تولید و بیش از دو میلیون بشكه نفت صادر میكرد؛ بنابراین رسیدن به صادرات بیشاز دو میلیون بشكهای در صورت برداشتهشدن تحریمهای آمریكا غیرقابلتصور نیست اما نكته مهمی كه وجود دارد این است كه به اعتقاد كارشناسان، بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی در صورت رفع تحریمها هم به یكباره نخواهد بود و بهزعم بسیاری از کارشناسان، لایحه بودجه خوشبینانه و براساس مذاکره با دولت جدید آمریکا بسته شده است.
حجتالاسلام «جواد نیک بین» عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجلس، در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» با اشاره به سخنان اخیر آقای روحانی که عنوان کرده بود مجلس اقدامات دولت را تحسین کند و به دولت بگوید بارکالله، اظهار داشت: الان که با شما مصاحبه میکنم در نشست کمیسیون بودجه هستم. هرچه این بودجه را بررسی و مطالعه میکنیم اشکالاتی به آن وارد است. شاید بهتر بود که کلیات این بودجه رد میشد؛ بودجهای که بیشتر همکاران ما معتقدند تورم در آن دورقمی است. اینکه آقای روحانی معتقد است تورم را تکرقمی کرده است واقعیت ندارد. به نظر من رییسجمهوری محترم، دچار «خود بزرگ پنداری» شده است و دوست دارد مردم هم دچارهمین نوع نگاه شوند، از این روست که به مجلس هم میگوید کارهای دولت را تحسین کنند و به او بگویند بارکالله.
نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیلآباد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: تعدادی از دولتمردان و افرادی که ایشان را احاطه کردند آنقدر بادنجان دور قاب چین شدند و از کارها و اقدامات دولت دفاع کردند و او را تحسین کردند که ایشان هم باورش شده است که دولت خوبی دارد. الان آقای روحانی فکر میکند همه چیز گل و بلبل است و باید مورد تشویق و بارکالله قرار گیرد.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجلس، ادامه داد: من «نیک بین» هرچقدر تلاش میکنم که اقدامات دولت را خوب و نیک ببینم نمیتوانم، یعنی اقدامی نیست که برای تحسین دیده شود. من نمیدانم چگونه آقای روحانی از ما انتظار دارد که به او بارکالله بگوییم، مثلا بگوییم بارکالله به گره زدن و کوچک شدن سفرههای مردم یا وعدههای الکی؛ به ارز4200 تومانی بارکالله بگوییم، به چی بگوییم بارکالله؛ باید بگوییم بارکالله به اینکه باعث شده است بیشتر اوضاع اقتصادی و معیشتی، وضعیت حملونقل، شیلات، دامداریها و... خرابتر شود. بارکالله بگوییم که این خرابکاریها و مشکلات اقتصادی به 150درصد نرسیده است؟! من «نیک بین» چیز خوبی برای بارکالله گفتن به دولت و آقای روحانی نمیبینم. فقط به آقای روحانی میتوان گفت؛ علی برکتالله.