میلاد نجفی / این روزها سامانههای آنلاین پخش محتوا سروصدای زیادی کرده و توانستهاند با انتشار فیلمها، سریالها و برنامههای گفتوگومحور به رقیبی در مقابل سازمان صداوسیما تبدیل شوند. هرچند بهواسطه بستر استفاده از این سامانهها، همچنان تعداد مخاطب این مجموعهها با تلویزیون فاصله زیادی دارد اما به هرحال میزان مخاطبانشان روزبهروز بیشتر و چشمگیرتر میشوند. در این بین فیلیمو و نماوا دو سامانهای هستند که در صدر رقابت در این فضا وجود دارند. با گسترش پهنای باند و همینطور برخی نقاط ضعف و محدودیتها در صداوسیما، پلتفرمها توانستند به مرور جای خودشان را در بین مردم بازکنند. گوشیها و تلویزیونهای هوشمند هم به این چرخه کمک کردند و از طرفی سامانههایی که عمدتا درگیر انتشار محصولات تامینی بودند، حالا خودشان هم وارد گود تولید شدند؛ آنها سریالهایی را تولید کردند که برخی از آنها با موفقیت زیادی همراه بود. در ابتدا فیلیمو و نماوا طی یک مشارکت حرفهای درکنار هم فعالیت میکردند اما از ابتدای فصل پاییز برخی اختلافات آنها علنی شد و مشارکت حرفهای این دو به پایان رسید. «قورباغه» را باید آغاز بروز اختلافات این پلتفرم دانست. قورباغه به صورت انحصاری وارد نماوا شد و سپس «همرفیق» هم به همین سرنوشت دچار شد. کمکم رقابت دو برادرخوانده علنیتر شد و پایش به رسانهها هم کشید. نماوا و فیلیمو از طریق گزارشها و البته فعالیت برخی کاربران در شبکههای اجتماعی بهصورت غیرمستقیم برای هم شاخ و شانه کشیدند. حالا براساس اخبار موجود ظاهرا فیلیمو، بازیگر قدیمیتر این صحنه هم در آستانه تولید و پخش انحصاری چند سریال و برنامه گفتوگومحور است.
تیمهای استقلال و پرسپولیس در دیداری معوقه از هفته هشتم لیگ برتر فوتبال روز گذشته در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند و به تساوی 2-2 رسیدند؛ دیداری نفسگیر، تماشایی و جذاب. دربی 94 اگرچه با تساوی به پایان رسید اما بازی هجومی هر دو تیم و خلق موقعیتهای گلزنی فراوان باعث شد تا هواداران قرمز و آبی یکی از زیباترین دربیهای سالهای اخیر را شاهد باشند.
پنج روز از حادثه حمله هواداران «دونالد ترامپ» رییسجمهوری آمریکا به ساختمان کنگره، که در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) بود، گذشته است، اتفاقی که پنج کشته روی دست آمریکا گذاشته و لیبرال دموکراسی این کشور را مضحکه جهانیان کرده است. حال مقامات آمریکایی قصد دارند قدرت را در روزهای پایانی دولت از ترامپ بگیرند و او را برای جرمی که مرتکب شده، استیضاح کنند.
تأثیر سیاست خارجی و تحولات بینالمللی بر سیاست و نوع کنش نیروهای داخلی ایران، انکارناپذیر است. با به چالشکشیدهشدن ایدئولوژی لیبرالدموکراسی، حالا نیروهای سیاسی متمایل به غرب در وضعیت مناسبی به لحاظ گفتمانی به سر نمیبرند. وقتی نیروهای موسوم به چپ سنتی نتایج انتخابات مجلس چهارم را به نیروهای راست سنتی مشخصا جامعه روحانیت مبارز واگذار کردند، بعدها نشریه عصر ما، رسانه منتسب به سازمان مجاهدین انقلاب(چپ مدرن)، در تحلیل متغیرهای مؤثر بر این رویداد سیاسی، فروپاشی گفتمان چپ به قیمومیت اتحاد جماهیر شوروی را مهمترین عامل، ارزیابی کرد. با نگاه به صحنه سیاست بینالملل در آن برهه، میتوان بر انگاره «عصر ما» صحه نهاد به این معنا که پس از زوال برادر بزرگ چپها در سرزمین لنین، دیگر بر همگان از جمله بر اندیشمندانی نظیر فوکویاما یقین شده بود که عصر زندگی اشتراکی و سیاستهای معطوف به اجتماع به سر رسیده و آنچه زین پس حکمروایی میکند، نولیبرالیسم خواهد بود.
67روز مانده به پایان سال و درست زمانی که تهران زیر حجم انبوه آلودگی هوا غرق شده است و مردم همزمان با کرونا درگیر آلودگی هوا شدهاند، حالا مدیران شهری از گلکاری فضای سبز با پیازهای لاله خبر میدهند. این خبر را دیروز مشاور شهردار و رییس مرکز ارتباطات و بینالملل شهرداری تهران در حساب توییتری خود اعلام کرد. اما شهروندان تهرانی از شهریورماه96 آنقدر کار نکرده در مدیریت تهران دیدهاند که حالا گلکاری معابر تبدیل به یک پروژه شده که جریان رسانهای مدیریت شهری از الان تبلیغات مربوط به آن را شروع کرده است.
روحالله فرقانی / درحالی که ائتلاف سعودی-اماراتی نزدیک به 6سال زیرساختهای یمن را زیر بمباران و موشکباران خود گرفته، با محاصره همهجانبه گرسنگی و کمبود منابع درمانی به مردم یمن تحمیل کرده و به کشتار زنان و کودکان این کشور ادامه میدهد، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده از تصمیم خود برای اطلاعرسانی به کنگره این کشور جهت تروریستی اعلام کردن جنبش مقاومت «انصارلله» یمن خبر داد و گفت: «قصد دارم سه رهبر انصارالله، عبدالملک الحوثی، عبدالخالق بدرالدینالحوثی و عبدالله یحییالحکیم را بهعنوان تروریستهای جهانی معرفی کنم.»
لیلا سلمانی / مستند سینمایی «دستمال سرخها» به کارگردانی «حنظله تاجالدینی» و تهیهکنندگی حسین اسدیزاده به روایت چگونگی شکلگیری گردان «دستمالسرخها» و شهادت شهید اصغر وصالی و شهید علی تیموری از فرماندهان این گردان و جنایات گروهک تروریستی منافقان پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی اشاره دارد. این مستند تولید شده در خانه مستند و محصول سازمان هنری رسانهای اوج است. مستند سینمایی «دستمال سرخها» در بخش شهیدآوینی چهاردهمین جشنواره بینالمللی «سینما حقیقت» و جشنواره مردمی «عمار» حضور داشت؛ این مستند به لحاظ محتوا جزو کارهای قابل اعتناست؛ با حسین اسدیزاده، تهیهکننده این فیلم گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
یکی از معادلات نامعلوم انتخابات ریاست جمهوری 1400، نامزدی علی لاریجانی است. این نامعلومی البته به این معنا نیست که از وضعیت لاریجانی به اَ تَم معنا بی خبر باشیم. بنابر اخبار منتشره، ما میدانیم که علی لاریجانی هم اکنون دیدارهایی با برخی چهره های سیاسی برای تصمیم گیری درباره آینده سیاسی اش دارد. این را هم میدانیم که رئیس پیشین مجلس، روی حمایت برخی طیف های سیاسی بیشتر از بقیه حساب باز کرده است. با توجه به جنس بازیگری لاریجانی در بیش از یک دهه گذشته، این احتمال میرود که در صورت نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری، طیف اصولگرایان سنتی، اصلاح طلبان و نیروهای میانه، مشخصا حزب اعتدال و توسعه بخواهند از او حمایت کنند. با وجود این، علی لاریجانی هنوز برای حضورش در انتخابات آینده، موضع رسمی و حتمی نگرفته و همه چیز را به آینده موکول کرده است.