شکست ترامپ اما باعث شد تا بسیاری از نیروهای وطنپرست که از قضا نسبت و تناسبی نیز با انگارههای جمهوری اسلامی نداشتند، بابت پایان نسبی فشارهای تحریمی ترامپ و تیم ماجراجوی او مسرور شوند. با وجود این، اظهارنظر یکی از نیروهای سیاسی در داخل ایران که نسبت به شکست ترامپ احساس تأثر و تکدر کرد، موجی از شگفتی و انزجار در میان فعالان فضای مجازی را در پی آورد.
فائزه هاشمی: برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود
فائزه هاشمی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، چندی پیش در گفتوگویی با سایت اصلاحطلب انصاف، به موضوعات مختلفی از جمله تحولات جهانی من جمله انتخابات در آمریکا و تأثیر آن روی مناسبات داخلی ایران پرداخت. فارغ از ایجاد تشکیک درباره برخی چهرههای انقلاب از جمله شهید سلیمانی، یک جای مصاحبه او بیشتر از بقیه به چشم آمد و البته موجب برانگیخته شدن احساسات شد. فائزه هاشمی در این مصاحبه تمایلش برای پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا را اینگونه بیان کرد: برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود ولی اگر یک آمریکایی بودم به آقای ترامپ رأی نمیدادم. وقتی مجری از او پرسید چرا مایل به پیروزی ترامپ بوده است، پاسخی گفت که معمولا انتظار داریم از نیروهای اپوزیسیون خارج از کشور مثل مسیح علینژاد بشویم، او گفت: به خاطر همین فشارهایی که میآورد؛ بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم. این تغییر سیاستها حتما به نفع مردم میتوانست اتفاق بیفتد. دموکراتها کمی شُل و وِل هستند. یعنی با آمدن دموکراتها این موضع خطای ما بیشتر تقویت میشود، امیدوارم نشود ولی چنین چشماندازی دارد.
محسن هاشمی خطاب به خواهر: از موضع خود عذرخواهی کن
این اظهارات موجی از اعتراض را در میان کاربران فضای مجازی به راه انداخت. بسیاری این گفتهها را ضد منافع ملی و صرفا برطرفکننده تمایلات سیاسی گروهی خاص که درکی از دورنمای تحولات آینده ندارند، ارزیابی کردند. در این میان اما یکی از واکنشهای جالب، مربوط به محسن هاشمی برادر فائزه بود. رییس شورای شهر تهران روز گذشته در حاشیه جلسه شورا، درباره حمایت خواهرش از ترامپ، گفت: صحبتی که از ایشان در خصوص پیروزی ترامپ منتشر شد، دل دوستداران آیتالله هاشمی و نیز دل خانواده را رنجاند چراکه ترامپ برای کشور ما چیزی جز ترور، بدعهدی و توهین نداشت و درخواست پیروزی برای چنین شخصی درست نبود و این کلمات نباید گفته میشد. لذا من اینجا میگویم این کلمات نه مورد تأیید خانواده مرحوم آیتالله هاشمی و نه مورد تأیید حزب کارگزاران سازندگی که من رییس شورای مرکزی آن هستم، بود و من از طرف خانواده مرحوم آیتالله هاشمی از مردم ایران عذرخواهی میکنم.
محسن هاشمی به این اظهار نظر اکتفا نکرد و در نامهای سرگشاده خطاب به خواهرش، تکملهای به اظهارات قبلیاش زد. او در این نامه با تاکید براینکه «هنوز چهارمین سالگرد رحلت پدر، سپری نشده بود که انتشار مصاحبهای از تو موجب ناراحتی علاقهمندان آیتالله هاشمیرفسنجانی والبته اعضای خانواده او را فراهم کرد»، ادامه داد: قطعا خود خوب میدانی و معتقدی که ترامپ کاری جز تهدید، تحریم، بدعهدی، ترور، توهین علیه ایران انجام نداد و سیاستمداری لمپن و قمارباز است و من سقوط ترامپ را به ملتهای ایران و آمریکا تبریک گفتم. میدانی که ترامپ به واکنش احساسی و به دور از عقلانیت ایران در این ماههای آخر دل بسته بود تا بتواند آتش جنگ را روشن کند که با هشیاری و تدبیر مسوولان، بهویژه رهبرانقلاب این توطئه ناکام ماند و ایران با سرافرازی و ترامپ با شکست، سختترین دوره تحریمها را به پایان رساند. محسن هاشمی با اشاره به اینکه «میدانم که در سالهای اخیر برخوردهای نادرستی با تو، خانواده و فرزندت شده است که شاید باعث کشاندن تو به تندروی و خارج شدن از مشی میانهروی پدر گردیده»، تصریح کرد: این دلیل نمیشود که به رییسجمهوری کشور بیگانه امید ببندی و دم از استقلال بزنی! لذا از تو صمیمانه تقاضا دارم صحبتهای خود را اصلاح و از این موضع عذرخواهی کنی.
ابطحی: وضع معیشت مردم مثل خاندان هاشمی نیست
علاوه بر محسن هاشمی، تعدادی از چهرههای اصلاحطلب نیز با انتشار مطالبی، به اظهارات فائزه واکنش نشان دادند. محمدعلی ابطحی، فعال اصلاحطلب روز گذشته در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: سرکار خانم فائزه هاشمی! کاش آرزو نمیکردید ترامپ بماند برای فشار بیشتر به ایران. باور کنید وضع معیشت بیشتر مردم، مثل خاندان هاشمی نیست. رنج بردند از دوران تحریم و فشار. هیچ قوم و ملتی با نگاه به خارجی سربلند نشده. عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات که خود در طیفبندی جبهه اصلاحات در عداد رادیکالها محسوب میشود، در توییتی علیه فائزه نوشت: با احترام به مرحوم آقای هاشمی و اعضای محترم خانواده. لطفا حد و شأن نگاه دارید!
رادیکالیسم فائزه
فائزه هاشمی که نماینده مردم در مجلس پنجم شورای اسلامی بود، با راه نیافتن به مجلس ششم از فعالیتهای سیاسی کنار کشید. فائزههاشمی در سال1383 به لندن رفت تا در انگلیس تحصیلات خود را تکمیل کند. او در ابتدا قصد داشت زبان انگلیسی خود را کامل کند؛ اما رشته حقوق بشر را انتخاب و در دانشگاه «یواسال» تحصیلات خود را آغاز کرد. او تا سال86 در لندن ماند.
او در سال1388 و در جریان انتخابات ریاست جمهوری دهم سکوت 10ساله خود را شکست. اقدامات ساختارشکنانه او در سال1388 تا آنجا بود که در دیماه1390 به فعالیت تبلیغی علیه نظام به 6ماه حبس و پنج سال محرومیت از عضویت و فعالیت در احزاب و ... محکوم شد.
فائزه هاشمی در سال1377 اولین روزنامه مربوط به زنان یعنی روزنامه زن را منتشر کرد و مدیرمسوول آن بود. روزنامه زن بهدلیل درج اخبار سیاسی، نقد حجاب اسلامی، حمایت از فمینیسم، چاپ کاریکاتوری از آروین پیرامون دیه زنان و چاپ پیام نوروزی فرح دیبا در ستون «محرمانه نیست»، پیش از پایان سال1377، ابتدا در بهمن1377 به مدت دو هفته و بار دیگر در 17فروردین1378 برای همیشه توقیف شد.
پایان انتخابات88 برای فائزه هاشمی، پایان فعالیتهای انتخاباتیاش نبود و از همان ابتدا در نقشآفرینی ویژهای کرد. او 26خردادماه1388 یعنی چهار روز پس از انتخابات در تجمعی مقابل جامجم (ساختمان صداوسیما) و در میان آشوبگران صریحا اعلام کرد که «ما ول نمیکنیم!» چند روز پس از اعلام نتایج انتخابات و درگیریهای پراکندهای که در برخی خیابانهای شمالی تهران صورت گرفت، تلویزیون تصاویری از حضور فائزه هاشمی در میان اغتشاشگران منتشر کرد که او در حال تحریک آنان به ادامه حضور در خیابان بود.