ریزش شدید قیمتها در بازار طلا و ارز موجب شد تا از صبح دیروز اکثر دارندگان طلا و ارز از ترس کاهش بیشتر قیمتها نسبت به فروش طلا و ارز خود اقدام کنند. بازار ارز روز گذشته فقط شاهد حضور فروشندگان ارز بوده است. به گزارش تسنیم، آنطور که بازاریها میگویند فعلا خریداری در بازار وجود ندارد. کاهش قیمت درهم و بازگشت به کانال 6هزارتومانی موجب شده تا قیمت دلار هماکنون در صرافیها در محدوده 24 هزار و 900 تومان در نوسان باشد. فعالان بازار میگویند در صورت پایداربودن جو فعلی در بازار ارز احتمالا باید شاهد کاهش بیشتر قیمتها در این بخش باشیم. این فعالان میگویند بهدلیل تحولات آمریکا و احتمال برداشتهشدن تحریمها، جو بازار کاملا مثبت شده است و مردم امیدوار به کاهش بیشتر قیمتها هستند؛ به همین دلیل دیگر خرید هیجانی برای ارز نداریم. دلار چهارشنبه هفته گذشته مرز 26هزارتومانی را از دست داد و روز پنجشنبه از 25 هزار و 500 تومان عقبنشینی کرد؛ هرچند صبح شنبه دلار در بازار با 25 هزار و 400 تومان معاملات را آغاز کرد، ولی در ادامه روز به کانال 24 هزار تومان عقبنشینی کرد. بازاریها معتقدند در صورتی که دلار از 24 هزار و 800 تومان پایینتر برود، احتمال ورود آن به کانال 23 هزار تومان تقویت میشود. طبیعتا در صورت افزایش فروش ارز توسط دارندگان ارز و ورود دلارهای خانگی به بازار، میتوانیم انتظار داشته باشیم که در یکی دو روز آینده با ادامه این وضعیت دلار به کانال 23هزار تومانی برگردد. در بازار ارز هماکنون قیمت دلار 24 هزار و 900 تومان، قیمت یورو 30 هزار و 600 تومان و درهم امارات 6 هزار و 930 تومان اعلام شده است. در صرافیهای بانکی نیز قیمت دلار و یورو نسبت به هفته قبل کاهش یافته است؛ بر همین اساس، قیمت فروش دلار 24 هزار و 900 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 24 هزار و 400 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 30 هزار و 550 تومان و قیمت خرید یورو نیز 30 هزار و 50 تومان اعلام شده است. هرچند از ابتدای دی و با افزایش تنش میان ایران و آمریکا و احتمال درگیریهای منطقهای، نرخ دلار افزایش یافت اما این افزایش آنچنان چشمگیر نبود و حتی با خبر احتمال جنگ میان ایران و آمریکا بازار ارز ثبات خود را از دست نداد و از کانال 27 هزار تومان فراتر نرفت. حالا نیز با توجه به اتفاقات کنگره آمریکا و کاهش سطح اختیارات ترامپ نگرانی معاملهگران درباره جنگ کاهش یافته است. از جمله سیگنالهای کاهشی نرخ ارز، یادداشت اینستاگرامی رییس کل بانک مرکزی بود. عبدالناصر همتی با بیان فروکشکردن انتظارات و هیجانات سیاسی و رشد صادرات نفتی در ماههای اخیر و گشایش آغازشده در برخی منابع بانکی ایران در خارج از کشور نسبت به آرامش در بازارها و ثبات قیمتها و کاهش تورم ابراز امیدواری کرد؛ چنانکه نفت نیز از 56 دلار فراتر رفته و با افزایش فروش نفت ایران منابع ارزی قابلتوجهی وارد کشور میشود.
محمد کشتیآرای هم در تشریح دلایل کاهش چشمگیر قیمت طلا و سکه گفته: قیمت اونس جهانی 105 دلار نسبت به هفته قبل کاهش یافته است؛ به دنبال تحولات و بحران سیاسی در آمریکا قیمت اونس تا 1956 دلار بالا رفته بود ولی با فروکشکردن این تحولات قیمت اونس جهانی به دلیل کوچ سرمایهها از طلا به سمت ارزهای دیجیتال و سایر فعالیتهای تولیدی، یکباره 105 دلار کاهش یافت. وی با تأکید براینکه اگر این ثبات سیاسی ادامه داشته باشد، شاهد کاهش بیشتر قیمتها در بازار جهانی و داخلی خواهیم بود، تصریح کرد: قیمت سکه که هفته قبل در بالاترین نرخ به 12 میلیون
و 300 هزار تومان هم رسیده بود تا این لحظه
با یک میلیون و 200 هزار تومان کاهش به 11 میلیون و 100 هزار تومان رسیده است.
به گفته کشتیآرای، از دیگر آثار کاهش شدید قیمت طلا و سکه در روز جاری، کاهش محسوس قیمت ارز است؛ قیمت دلار در حالی که هفته قبل در کانال 26 هزار تومان هم معامله میشد، امروز به مرز 25 هزار تومان رسیده است.
این فعال در بازار طلا و سکه تأکید دارد که از صبح دیروز با کاهش شدید قیمت طلا و سکه و ترس ناشی از کاهش بیشتر، فروشنده طلا و سکه در بازار افزایش یافته است و فعلا خریداری در بازار وجود ندارد.
حریری: حوادث آمریکا موجب کاهش نرخ دلار در جهان شد
«مجیدرضا حریری» نایبرییس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «صبحنو» با اشاره به کاهش نرخ دلار و سکه در بازار، عنوان کرد: در روزهای اخیر نرخ دلار در بازارهای جهانی به پایینترین سطح چند سال اخیر سقوط کرد که بیعلت از تحولات آمریکا و شورشهای این کشورنبود؛ اما آنچه باید در حالت عادی بازار به آن توجه داشت، این است كه بازار جهانی دو مقوله متفاوت نسبت به بازار ما دارد. دامنه منحنی آنها کوتاه و کمعمق است که میتوان تاثیرگذاری رویدادهای اخیر آمریکا را در کاهش نرخ دلار در استرالیا و کانادا دید که نسبت به آن اتفاقات واکنش نشان میدهند و حتی یورو و ین هم تاثیر پذیرفتند؛ اما آنچه در کشور ما رخ میدهد، نوسانات دلار به شکل چنددرصدی یا چنددهدرصدی است که در یک روز هم اتفاق افتاده؛ اما اینبار کاهش دلار در سطح جهانی یک علت مشخص دارد و آن چشمانداز آغاز ریاستجمهوری جو بایدن و شورشهای آمریکاست که باعث شده نرخ دلار به پایینترین سطح خود درآید و کشور ما هم بیتاثیر از این موضوع نباشد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: اینکه با آمدن جوبایدن بخواهیم بگوییم به ثبات اقتصادی یا ثبات نرخ دلار دست مییابیم، درست نیست چراکه بخش بزرگی از موضوع اقتصاد ما بر اثر فشارهای بیرونی است که به داخل صورت میگیرد. ما چشماندازی از رویکارآمدن بایدن در دست نداریم و چیزی در اینباره روشن نیست. نمیشود پیشبینی روشنی کرد که با رویکارآمدن بایدن دلار یا سکه به یک ثبات قیمت برسد.