با این حال، نان بسیاری در دامن زدن به شائبه آمدن رئیسی است. مدتی است که رسانههای نزدیک به دولت، دارند اینگونه القا میکنند که قاضیالقضات برای خرداد سال آینده برنامههای ویژهای دارد و بهطور جدی برای کسب ریاست قوهمجریه دورخیز کرده است. برای نمونه، سایت فرارو چندی پیش در گزارشی، رئیسی را «نامزد انتخابی شورای وحدت اصولگرایان با محوریت جامعتین(جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین)» خواند و اعلام کرد که حضور نامزد ریاست جمهوری96، «به تنهایی توانایی ایجاد سونامی رأی را دارد.»
فرارو در ادامه برای پرداختن به سوژه خود، به سراغ محمد مهاجری، فعال رسانه رفت و به نقل از او نوشت: «من شکی ندارم که ورود آقای رئیسی به انتخابات میتواند معادلات را به هم بریزد. اگر ایشان به انتخابات ورود پیدا کند معادلات را قطعا به ضرر آقای قالیباف به هم خواهد زد. چون بخش عمده جناح اصولگرا که در دوره قبلی در رقابت میان آقای رئیسی با قالیباف، پشت سر آقای رئیسی قرار گرفتند و به همین دلیل قالیباف مجبور به انصراف شد، در این دوره هم در صورت حضور آقای رئیسی از وی حمایت میکنند.»
ایجاد دوقطبیهای کاذب میان اصولگرایان
همانطور که این گزارش به عیان نشان میدهد، هدف اصلی رسانههای حامی دولت این است که با نامزدتراشی میان اصولگرایان، به ایجاد دوقطبیهای کاذب و غیرواقعی دست بزنند و کاری کنند که ذهن نیروهای انقلابی پیشاپیش درگیر انتخاب از میان گزینههایی شوند که خبر حضورشان از اساس جعلی است. در مورد آقای رئیسی نیز اصلاحطلبان و محافظهکاران قصد دارند با قریب به واقعیت نشان دادن آمدن سکاندار قوهقضاییه به عرصه انتخابات ریاست جمهوری، فضای درونی اصول گرایان را انتخاباتی کنند تا شکاف های اصلاحات نمایان شود. این درحالیاست که در میان نیروهای انقلاب هدف اصلی؛ وحدت برای رسیدن به پیروزی
است.
از بین بردن تمرکز اصولگرایان برای رسیدن به وحدت
اصولگرایان مدتهاست که برای دست یافتن به یک الگوی مشترک جهت کنش همهجانبه، رایزنیهایی را در قالب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب آغاز کردهاند. گفتوگو و تبادل نظر با چهرههای مؤثر شورای وحدت که زیرنظر جامعه روحانیت مبارز فعالیت میکند نیز یکی دیگر از اقدامات شورای ائتلاف برای ایجاد همزبانی و تفاهم هرچه بیشتر در آوردگاه انتخابات1400 است. با این حال، هدف از پرداختن جهتدار به چهرههایی نظیر رئیسی و قالیباف این است که تمرکز اصولگرایان برای رسیدن به وحدت از بین برود و هزینه آنها برای تعیین سازوکارهای ائتلاف بیثمر شود. با این حال، عملکرد برخی چهرهها در اعلام نامزدی زودهنگام خود باعث میشود که پروژه اصلاحطلبان و محافظهکاران برای زمین زدن روند وحدت اصولگرایان با مشکل و دستانداز مواجه گردد.
همچنانکه وحدت موضوع مورد اشاره دبیرکل جبهه پیروان در این گفتوگو بوده است و با هنر تاکید کرد که ما با هر شرایطی به صحنه انتخابات می رسیم و معمولا به طور جدی، تصمیم گیری های انتخاباتی در دو ماه آخر است و انتخابات از فروردین ماه شکل می گیرد. تحلیل انتخابات این است که افراد زیادی خود را آماده می کنند و جامعه روحانیت فعال شده البته نباید با شورای ائتلاف به اختلاف بخورد. امیدواری وجود دارد که جامعتین بتواند جامعیت بیشتری ایجاد کند. در ارتباط با کاندیداها شایعه زیاد است اما به طور جدی قالیباف و رئیسی مطرح هستند. خود من یک ماه پیش با رئیسی صحبت کردم و ایشان به صورت جدی گفتند که من نمی آیم، ولی عوامل محیطی درباره حضور او تعیین کننده هستند.
بحث کاندیدای نظامی انحرافی است
باهنر در بخشی دیگر از گفتوگوی خود به بحث کاندیدای نظامی هم اشاره کرد. موضوعی که دستمایه اصلاحطلبان برای به چالش کشیدن کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری شده است. با هنر این بحث ها را انحرافی دانست و گفت: من این بحث ها را انحرافی می دانم. کاندیدا روحانی، کاندیدا نظامی و کاندیدا غیرنظامی یعنی چه؟! ما یک نفر را می خواهیم که توانمند باشد و سه چیز را از او می خواهیم، من شاخص مدیریت را در سه بٌعد می بینم؛ علم، تجربه و هنر. امام گفتند نظامیان در احزاب سیاسی عضو نشوند، همان زمان دیدیم آقای هاشمی رفسنجانی، فرمانده کل قوا در جنگ بود و کاندیدای ریاست جمهوری هم شد. اینکه امام فرمودهاند نظامیان وارد سیاست نشوند به این معنا نیست که نظامیان رییس جمهور نشوند و ریاست جمهوری صرفا سیاسی نیست. من هم که این حرف را میزنم ممکن است موافق ریاست جمهوری نظامیان نباشم ولی می گویم از این زاویه نگاه نکنیم. ما باید به دنبال شخصی کارآمد باشیم و در رقابتی جدی، رییس جمهور شود نه اینکه دور و بر همه را پاک کنیم تا یک کاندیدا
موفق شود.