وی با بیان اینکه امیدواریم در این سفر نسبت به مسائل و مشکلات مختلف استان چهارمحال و بختیاری به یک جمعبندی خوب برسیم، تصریح کرد: با عنایت به اینکه در آستانه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ هستیم، لازم است در برنامهریزیها و سیاستگذاریهای سال آینده، تصمیمات خوبی برای تکمیل و پیشرفت پروژههایی که در برنامه بازدید و نظارت میدانی است، بگیریم.
تامین اعتبار مورد نیاز برای چهار خطهشدن محور لردگان-ایذه
قالیباف در اولین بازدید خود به سراغ جاده ترانزیتی لردگان-ایذه رفت. محور بروجن-شهرکرد-خوزستان، جاده ترانزیتی استانهای فلات مرکزی به جنوب کشور به شمار میآید که روزانه افزون بر 40 هزار خودرو از این محور تردد میکنند. قالیباف در جریان بازدید از این محور، تصریح کرد: با توجه به اینکه حدود ۶۰ کیلومتر از جاده ترانزیتی اصفهان-خوزستان دوخطه است، اعتبار مورد نیاز برای چهارخطهشدن این محور تامین میشود. رییس مجلس شورای اسلامی افزود: تکمیل این جاده ارتباطی، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۳۰۰ میلیارد تومان آن به استان چهارمحال و بختیاری و هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن به استان خوزستان اختصاص خواهد یافت.
علاوه بر این، رییس و برخی از اعضای کمیسیون عمران مجلس که قالیباف را در نظارت میدانی بر استان چهارمحال و بختیاری همراهی میکردند، در جلسهای با حضور مدیران استانی، راههای مواصلاتی و پروژههای عمرانی استان را بررسی کردند. در جریان این بررسیها، نشست آبفای این استان با حضور رضاییکوچی، رییس کمیسیون عمران، علیپور، نایبرییس کمیسیون عمران، پشمچیزاده، معاون نظارت مجلس شورای اسلامی و دیگر مسوولان استانی به منظور بررسی آب و فاضلاب استان و همچنین جلسه بررسی راههای مواصلاتی و پروژههای عمرانی استان چهارمحال و بختیاری با حضور رضایی کوچی و مدیران کل استانی برگزار شد.
قالیباف: اگر توان انجام کاری را نداشته باشم، قولی نمیدهم
قالیباف صبح روز پنجشنبه، 18 دی در دومین روز از نظارت میدانی خود از حوزههای انتخابیه استان چهارمحال و بختیاری پس از دیدار با حجتالاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولیفقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد در نشست با علما و نخبگان این استان با بیان اینکه همه ما باید به این باور برسیم که مردم دیگر حرف کسی را ولو اینکه خوب باشد، قبول نمیکنند چراکه آنها عمل میخواهند، تصریح کرد: دیوانسالاری امروز باعث ناکارآمدی شده است؛ البته سوءمدیریت هم در این موضوع تأثیرگذار است و یقینا اگر سوءمدیریت نبود، دیوانسالاری در هم میشکست. شهیدان فخریزاده و حاج قاسم سلیمانی اولین کارشان شکستن همین دیوانسالاری بود. قالیباف در ادامه با رد شیوه مدیریت از تهران و تصمیمگیری از مرکز برای سایر شهرها، گفت: سفرهای نظارتی برای بنده و نمایندگان بسیار ارزشمند است و بیش از مردم، خودمان به آن نیاز داریم. ما در تهران نشستهایم و در حالی کار انجام میدهیم که از همه امکانات برخورداریم. اگر با این شیوه چند ماه را سپری کنیم، این احساس در ما ایجاد میشود که تمام مردم در کشور در چنین شرایطی قرار دارند؛ بنابراین ما باید به میان مردم رفته و با درد زندگی آنها آشنا شده و متوجه شویم آنها چه نگاهی به مسوولان دارند؛ نفس و هدف نظارت میدانی این است که ما متوجه خودمان شده و از غفلت بیرون بیاییم؛ افتخار من این است که رفتاری سیستمی دارم.
قالیباف در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه اگر توان انجام کاری را نداشته باشم، قولی نمیدهم، تاکید کرد: در مسیر از بنده برای حل برخی کمبودهای استان قول خواستند، عرض کردم که اگر توان انجام کاری را نداشته باشم، قولی نمیدهم چون که با مردم چشم در چشم خواهیم شد. در مقابل اگر قول دادیم، باید با تمام وجود پای آن بایستیم و حتی با وجود تأخیر هم کار را به انجام برسانیم تا مردم احساس نکنند نادیده گرفته شدهاند.
هرگز فراموشتان نمیکنیم
قالیباف همچنین در دومین روز از نظارت میدانی خود، از روستای عشایرنشین لبد شهرستان کوهرنگ بازدید کرد و از سوی عشایر این روستا مورد استقبال قرار گرفت. رییس مجلس پس از ورود به این روستا و بازدید از بخشهای مختلف، به صورت مستقیم و صمیمانه با مردم گفتوگو کرد و در جریان مشکلات و مطالبات آنها قرار گرفت. رییس قوه مقننه در جریان این بازدید گفت: نیروهای جهادی را بهمنظور پیگیری مسائل این روستا بسیج خواهم کرد. همچنین مشکلات این بخش را در جلسه نهایی با استاندار در میان خواهم گذاشت.
قالیباف با بیان اینکه مردم روستای لبد در روزهای سخت پای انقلاب ایستادگی کرده و در میدان جنگ حضور داشتند، افزود: مطمئن باشید که هرگز فراموشتان نمیکنیم و قول میدهیم برای رفع مشکلاتتان تمام تلاشمان را به کار بگیریم. امیدوارم با تلاش نیروهای جهادی و مدیران استانی مشکلات مطرحشده حل شود. وی تاکیدکرد: مجلس شورای اسلامی و دولت مصمم هستند مسائل و مشکلات را با اولویت مناطق محروم به ویژه مناطق مشابه روستای لبد که ایثارگرانه در دوان دفاع مقدس حضور داشتند تا حصول نتیجه و رفع مشکلات مذکور پیگیری کنند. قالیباف همچنین در جریان این بازدید با حضور در خانه یکی از عشایر دارای فرزند معلول گفت: امکانات مورد نیاز برای این خانوادهها چندان پیچیده نبوده و باید تأمین شود.
تشریح معاون وزیر نیرو از دستاوردهای نظارت میدانی رییس مجلس
حل مشکلات طرح انتقال آب بن-بروجن و تامین آب پایدار برای 229 روستای استان، از جمله دستاوردهای نظارت میدانی قالیباف در چهارمحال و بختیاری بود. در همینباره، قاسم تقیزادهخامسی، معاون آب و آبفای وزارت نیرو در جلسه شورای اداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به دستاوردهای نظارت میدانی رییس مجلس از این استان، گفت: یکی از مهمترین مسائل چهار محال و بختیاری، موضوع آب است که با توجه به مهمبودن این مساله، ریاست محترم مجلس آقای دکتر قالیباف قبل سفر به این استان جلسهای را به همین منظور تشکیل دادند و در آن جلسه تصمیماتی گرفته شد. وی در اینباره اضافه کرد: یکی از مباحث عمده این استان طرح انتقال آب بن-بروجن است که حدود نیم میلیون نفر را تحتپوشش خود قرار میدهد؛ این طرح در حال حاضر حدود 65 درصد پیشرفت کار دارد؛ لذا مقرر شد برای اینکه این پروژه را در سال آینده به نتیجه برسانیم، وزارت نیرو اقداماتی را انجام دهد، از جمله موافقت سازمان برنامه و بودجه را برای استفاده از ماده 56 بگیرد. تقیزادهخامسی اعلام کرد: خوشبختانه موافقت برای استفاده از ماده 56 اخذ شد و دنبال مشارکت بانکها هستیم که بتوانیم طرح انتقال آب بن-بروجن را در سال آینده به نتیجه برسانیم.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو همچنین در توضیح یکی دیگر از دستاوردهای نظارت میدانی رییس مجلس از استان چهارمحالو بختیاری، گفت: موافقتنامه تامین آب پایدار برای 229 روستای این استان نیز امضا شد؛ لذا تا پایان سال 1400، 229 روستای این استان آب پایدار خواهند داشت. وی همچنین ادامه داد: از نکات دیگر این نظارت میدانی، تاکید رییس مجلس بر استفاده از واحدهای بلوکهای آبی کوچک در این منطقه بود که انجام خواهد شد.
پیش از هر نظارت میدانی، نیازمندیهای آن استان بررسی میشود
قدرتالله حمزهشلمزاری، نماینده حوزههای اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «صبحنو» با اشاره به ضروریات سفرهای نظارت میدانی رییسمجلس اظهار کرد: قبل از هر سفر، در تهران با نمایندگان همان استان هماهنگیها صورت میگیرد که آن استان چه نیازها و ضرورتهایی دارد و بنا بر نیازها، روسای کمیسیونهای تخصصی، کارشناسان و برخی معاونان وزرا آقای دکتر قالیباف را همراهی میکنند. بنا بر همین روال، در سفر به چهارمحالوبختیاری، روسای کمیسیونهای عمران و جهاد کشاورزی و همچنین معاون وزیر نیرو، همراهی داشتند.
حمزه با اشاره به بازدید رییس مجلس از چهار حوزه انتخابیه اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار گفت: به همراه آقای دکتر قالیباف، هر چهار شهرستان را از طریق هوایی بازدید کردیم و مسائل و مشکلات به خصوص در مورد سدها و جادهها را به ایشان انتقال دادم. در دو شهرستان کوهرنگ و اردل توقف صورت گرفت. جمعبندی و تصمیم نهایی در مورد این چهار شهرستان را در جلسه نهایی که در تهران تشکیل میشود، خواهیم داشت؛ البته آقای دکتر تاکید کرد که با جدیت، تمامی مصوبات بازدیدها برای اجرا پیگیری شوند. وی با اشاره به قول مساعد تقیزادهخامسی مبنی بر آبرسانی پایدار به 229 روستای این استان، تصریح کرد که بیشتر این روستاها مربوط به چهار حوزه مذکور هستند.