فیلم فجر، فهرست فیلمهای متقاضی شرکت در سیونهمین جشنواره فیلم فجر منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره
فیلم فجر، با توجه به این که این دوره جشنواره بدون هیات انتخاب برگزار میشود و قرار است کلیه آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره بعد از تطبیق با مقررات اعلامی در فراخوان مورد داوری قرار گیرند، و در راستای سیاست شفافسازی سازمان سینمایی، فهرست 110فیلم که تا پایان مهلت اعلام شده در فراخوان جشنواره سیونهم (تا ساعت 24روز دوشنبه 15دیماه) در دبیرخانه ثبتنام شدهاند، منتشر میشود. لازم به تأکید است که این فهرست جهت تطابق با آئیننامه و مقررات جشنواره و احراز موارد قانونی اعلام شده در فراخوان جشنواره سیونهم، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و فهرست نهایی آثار برای ارائه به هیات داوران اعلام خواهد شد.
همچنین براساس تأکید مجدد دبیرخانه جشنواره سیونهم، تنها آثاری در فهرست نهایی داوران قرار خواهد گرفت که نسخه DCP آنها تا موعد اعلام شده (20دی99) به دبیرخانه جشنواره ارائه شده باشد و اگر نسخه نهایی فیلمی پس از این موعد به دبیرخانه برسد، جهت بازبینی داوران پذیرفته نمیشود و فیلم خودبهخود حذفشده تلقی خواهد شد.
حالا و پس از انتشار لیست کامل فیلمهای متقاضی بد نیست به برخی از نکات جالب و تعدادی از حاشیههای این خبر اشاره کنیم.
استثناهای این دوره
امسال بهدلیل شیوع کرونا و محدودیتهایش جشنواره با مشکلات زیادی مواجه بود. از جمله آنها کاهش تولید سینمای ایران و احتمال کمبود فیلم برای جشنواره بود. به همینخاطر برای اولینبار مسوولان جشنواره تصمیم گرفتند برای تسهیل در پروسه جشنواره، فیلتر هیات انتخاب را بردارند. یعنی امسال برخلاف سالهای قبل هرفیلمی که فرم پر کند امکان داوری خواهد داشت. البته این لزوما به منزله اکران نیست. درباره وضعیت اکران فیلمها براساس آخرین اظهارنظر دبیر جشنواره، اکران برای اهالی رسانه و منتقدان در برج میلاد و یک سالن دیگر قطعی است. البته این احتمال وجود دارد درصورت بازگشایی سینماها، اکران محدود مردمی نیز وجود داشته باشد. با اینحال قطعا تمام فیلمها امکان اکران نخواهند داشت و نهایتا ۲۰فیلم برتر بهطور روزانه دو فیلم نمایش داده خواهد شد.
استثنای قابلتوجه دیگر که آنهم درجهت تقویت وزن فیلمهای حاضر در جشنواره است، چیزی نیست جز نادیده گرفتن اکران فیلمها در جشنوارههای خارجی است. برخلاف سالهای قبل در این دوره فیلمی مثل «تیتی» که قبلا در خارج نمایش داده شده میتواند در فجر هم رقابت کند.
نکات عجیب
با نگاهی گذرا به لیست فوق به چند نکته جالب میرسیم. اولین مورد درباره علی عطشانی است. عطشانی در اتفاقی کمنظیر با دو فیلم در مقام کارگردان در فجر حضور دارد. «کوسه» و «سلفی با دموکراسی» این دو فیلم است. مورد عجیب بعدی درباره «من و دبورا» است. این فیلم محصول سال۸۴ به کارگردانی مرحوم سیدضیاالدین دری است. یعنی فیلمی محصول ۱۵سال پیش که کارگرداناش هم دو سال پیش مرحوم شده وارد رقابت فجر شده است. مورد سوم درباره فیلم «مجوز خروج» است. سازندگان این فیلم
مدعی شدند که فرم جشنواره را پر نکردهاند اما در لیست حضور دارند. اما مورد آخر حضور «شیشلیک» محمدحسین مهدویان است. براساس اخبار هفتههای قبل این فیلم بهدلیل برخی برداشتهای سیاسی دچار مشکلاتی برای اکران بود اما ظاهرا در دقایق پایانی مهلت قانونی، این فیلم فرم جشنواره را پر کرده است.
پاسخ به نکات عجیب
سیمون سیمونیان، مسوول دبیرخانه جشنواره درباره برخی از مسائل مطرح شده توضیحاتی را ارائه داد.
سیمونیان در گفتوگو با مهر در پاسخ به این سؤال که چرا صاحبان دو فیلم سینمایی تاکنون اعلام کردهاند که فرم شرکت در این دوره از جشنواره فیلم فجر را
پر نکردهاند اما نامشان در فهرست رسمی این رویداد درج شده است توضیح داد: پیش از هر چیز باید اعلام کنم که دبیرخانه فیلم فجر نمیتواند به صورت مستقل فرم حضور برای یک فیلم سینمایی را پر کند، بلکه این تهیهکننده و یا کارگردان فیلم هستند که فرم حضور در جشنواره را با درج کد ملی پر کردهاند و اسناد مرتبط با تکمیل فرمهای تقاضا موجود است.
وی بیان کرد: فرم ثبتنام فیلم سینمایی «مجوز خروج» به کارگردانی و تهیهکنندگی کیارش اسدیزاده در تاریخ25/09/99 در دبیرخانه ثبت شده است و تمام اطلاعات شخصی خود فیلمساز در فرم پر شده است. همچنین تمام جزئیات فیلم مانند اسامی عوامل و خلاصه داستان هم در فرم موجود است.
سیمونیان تاکید کرد: البته این را باید بگویم که ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استعلام کردهایم و متوجه شدیم این فیلم اصلا پروانه ساخت هم ندارد و تنها موافقت اصولی کسب کردهاست.
مدیر دبیرخانه سیونهمین جشنواره فیلم فجر درباره فیلم دوم هم توضیح داد: برای فیلم «موافقت اصولی» به کارگردانی امین پورکیان و تهیهکنندگی سیدضیا هاشمی هم فرم حضور در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر توسط کارگردان پر شده است و شاید این مسأله دلیل بیاطلاعی تهیهکننده بوده است.
سیمونیان در پایان درباره حضور فیلم سینمایی «من و دبورا» به کارگردانی
زنده یاد سید ضیاالدین دری و تهیهکنندگی معاونت استانهای صدا و سیما در فهرست آثار متقاضی که با واکنشهایی در فضای رسانهای همراه بوده است هم گفت: با پیگیریهای انجام شده مشخص شد که فرم حضور این فیلم توسط نویدالدین دوری فرزند زنده یاد دری پر شده است، در پیگیری بیشتر هم متوجه شدیم که نویدالدین دری با مشورتی که با دوستان خود داشته تصمیم گرفته است تا سال تولید این فیلم را سال97 بزند.