همزمان با برگزاری یازدهمین دوره از جشنواره مردمی فیلم «عمار» به دبیری نادر طالبزاده با جواد منصوری، داور بخش مسابقه «حافظه ملی»، مسعود رضایی داور بخش مسابقه «حافظه ملی» و علیرضا نوروزیخراسانی، کارگردان مستند «حاج رحمانقلی» حاضر در این دوره از جشنواره مردمی فیلم «عمار» گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید. جشنواره «عمار» که در سال۱۳۸۹ همزمان با اولین سالگرد حماسه نهم دیماه شکل گرفت، کوشید صدای حنجرههای سانسور شده و سیمای جمهور مردمانی باشد که در سپهر رسانه، ضریب درخوری پیدا نمیکنند. طی یک دهه، اکرانکنندگان مردمی تلاش کردند پرده نمایش هنر مردمی را به دورافتادهترین روستاها و حتی فراتر از مرزها برسانند. وحید جلیلی، رییس شورای سیاستگذاری جشنواره؛ نادر طالبزاده، دبیر جشنواره و امین سردارآبادی، دبیر اجرایی این دوره از جشنواره هستند. طالبزاده، دبیر جشنواره هم در نشست خبری جشنواره گفت: شاهد بلوغ در جشنواره عمار هستیم؛ این جشنواره قلعهای برای فیلمسازان معتقد و متعهد به انقلاب اسلامی است. جشنواره عمار به آزادی بیان توجه ویژهای دارد و برخی آثار این جشنواره قابل پخش در تلویزیون نیست و به ارگانهای مختلف بر میخورد؛ این جشنواره یخهای مصنوعی ممیزی را میشکند، چون اگر ما روایت نکنیم، دشمن روایت میکند. یازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» در بخشهای «معرفی سوژه»، «فراخوانهای مردمی»، «بخش رقابتی» متشکل از بخشهای (رویای ایرانی، حافظه ملی، فتنه سال88، نهضت جهانی مستضعفین، جنگ اقتصادی، ملت قهرمان، جنگ نرم)، «نقد»، مقاله و پژوهشهای سینمایی»، «فیلمِ ما» (نهضت مردمی تولید محتوا) و «فراخوان اکران مردمی» کار خود را آغاز کرد. باتوجه به همهگیری ویروس کرونا، برندگان بخشهای مختلف جشنواره مردمی فیلم «عمار» در طول ایام برگزاری و در ویژهبرنامه تلویزیونی جشنواره، معرفی و تقدیر میشوند. این برنامه هر شب از ساعت21 از شبکه افق پخش میشود همچنین آثار منتخب جشنواره نیز در بخشهای «مستند»، «داستانی»، «پویانمایی»، «نماهنگ»، «فیلم ما» و «کلیپ و موشنگرافیک»، از 11 تا 19دی، از طریق سایت عماریار به نشانیAmmaryar.ir به نمایش درمیآیند. پیش از این سینما فلسطین محل نمایش حضوری آثار بود اما امسال بهدلیل شیوع ویروس کرونا اکرانها به سامانه عماریار منتقل شدند. یکی از مزیتهای این دوره از جشنواره با توجه به نمایش برخط آثار بهگونهای است که تماشای آثار که به مدت 24ساعت در سایت، بدون هزینه حق اشتراک و رایگان نمایش داده میشوند و اینترنت مصرفی هم برای مخاطبان نیمبها حساب میشود.
میزان نرخ ارز در بودجه سال آتی از آنجا مورد توجه رسانهها قرار گرفت که کمیسیون تلفیق ارز را در این بودجه تکنرخی محاسبه کرد. برهمین اساس سخنگوی کمیسیون تلفیق اعلام کرد که براساس محاسبات لایحه بودجه و پیشنهادات دولت، مجلس نرخ ارز را 17 و 500 در نظر گرفت. موضوعی که مورد انتقاد رییس کل بانک مرکزی و برخی سیاسیون قرار گرفت. منتقدان می گویند این تصمیم و حذف ارز 4200 تومانی موجب افزایش قیمت کالاها می شود این درحالی است که امروز ارز ترجیحی تنها به 7 قلم کالا تعلق می گیرد. از سوی دیگر الیاس نادران، رییس کمیسیون تلفیق اعلام کرده که این کمیسیون نرخ ارزی را مصوب نکرده است آنچه آقای همتی ، رییسکل محترم بانک مرکزی گفتند صحت ندارد و کمیسیون تلفیق صرفا بهدنبال تصویب بودجه شفاف و ضد فساد و رانت است. در ادامه این گزارش آثار و تبعات ارز 4 هزار و 200 تومانی و اثرات حذف آن را در اقتصاد بررسی کردیم.
دیروز و امروز شاهد رزمایش گزینههای روی میز متخصصان جان بر کف ارتش برای حفظ امنیت و اقتدار کشور بودیم که طی آن از انواع پهپادهای رزمی، بمبافکن، رهگیر، شناسایی و مراقبتی، جنگالی، انتحاری و... با حضور فرمانده نیروهای مسلح رونمایی شد. نخستین تمرین بزرگ رزم پهپادی ارتش با شرکت صدها فروند پهپاد از نیروهای چهارگانه ارتش در منطقه عمومی سمنان در حال برگزاری است که در این رزمایش بزرگ علاوه بر نمایش توانمندی علمیاتی انواع پهپادهای رزمی، شناسایی جنگ الکترونیک، سامانههای پهپادی نیروهای زمینی و پدافند هوایی و دریایی ارتش خود را در شرایطی شبیه جنگ واقعی محک زدند.
توقیف نفتکش کرهای بهدلیل نقض قوانین زیست محیطی در تنگه هرمز باعث شد تا سئول به فکر تعیین تکلیف پولهای ایران که بهطور ناروا در کره جنوبی بلوکه شده، بیفتد؛ تدبیری که با وجود تلاشهای دیپلماتیک سالهای اخیر کشورمان، هیچگاه مقدور و مقدر نشده بود. این خودجوشی از سوی کرهایها، ما را دوباره به این واقعگرایانه آگاه میسازد که در جهان امروز، جواب زورگویی را باید با اقدام عملی داد.
روحالله فرقانی / در آستانه خروج دونالد ترامپ از کاخسفید، «محمد بنسلمان» شاهزاده سعودی که از حمایتهای واشنگتن برای پیشبرد توطئههای منطقهای خود بهره میبرد، در حال عقبنشینی از سیاستهای شکستخوردهاش است که میتوان به تغییر رویکرد آلسعود در قبال قطر اشاره کرد که با میانجیگری کویت و آمریکا مدتی است در تلاش است تا رابطه آنها به حالت سابق برگردد؛ اقداماتی که میتوان شکست و چهبسا عدمدستیابی شاهزاده سعودی به صندلی قدرت را متصور شد چراکه «جو بایدن» رییسجمهور منتخب آمریکا، سیاستهایی متفاوتتر در قبال ریاض در سر دارد؛ راهبردی شکستخورده که میتوان آن را در اجلاس ریاض که از عصر دیروز، سهشنبه بدون حضور شاه بحرین و شاه عمان و دیگر سران برگزار شد نیز دید؛ اجلاسی که با گندهگویی بنسلمان درباره برنامههای موشکی و هستهای ایران همراه شد تا مگر بتواند بار دیگر توجه کاخسفید را به توطئههای منطقهای خود جلب کند.
تهران بهعنوان پایتخت کشور بهنوعی پیشانی کشور و ویترینی برای نمایش شیوه مدیریت به حساب میآید. این مهم در دوره مدیریت جهادی شهر تهران بارها از سوی مدیران و کارشناسان شهری مطرح شده بود. همین نگاه بود که موجب پیشرفتها و دستاوردهای مهم داخلی و خارجی برای پایتخت در 12 سال مدیریت جهادی تهران شد. توسعه خطوط مترو و افزایش بهرهبرداری از ایستگاههای آن، توسعه خطوط اتوبوسرانی و راهاندازی خطوط اتوبوسرانی تندرو با اتوبوسهای مدرن و جدید، به نتیجه رسیدن پروژههای بزرگ عمرانی کشور چون برج میلاد، ساخت و تکمیل شبکه بزرگراهی پایتخت به طول بیش از 500 کیلومتر، بوستانهای محلی و منطقهای در شمال و جنوب شهر که در این سالها میزبان صدها هزار نفر از هموطنان بودهاند و دهها مورد دیگر مواردی هستند که میتوان به عنوان مصداق عینی به آنها اشاره کرد؛ اما از شهریور 96 که ورق برگشت و اداره شهر به اصلاحطلبان رسید، حاشیههای مختلفی گریبان شهر را گرفته است. ماجراهای انتخاب شهرداری که بعدها مرتکب جرم کیفری شد، بازنشستگی مدیر بعدی تهران و انتخاب سه شهردار و سه سرپرست در طول دو سال فقط یکی از این موارد است. کمبودهای عیان در خدمات شهری چون بارشهای زمستانه و زمینگیرشدن هزاران خودرو و بستهشدن بزرگراهها در پاییز 98 هنوز از یاد مردم نرفته است. آلودگی هوا هم که امسال نفس مردم را به تنگ آورده است. حالا در چنین شرایطی شوراییها در تذکرات مداوم خود از شهرداری انتقاد میکنند که خود انتخاب کردهاند. این رفتارها بیش از همه چیز تداوم سیاسیکاری معمول اصلاحطلبان را به ذهن متبادر میکند.
اصلاحطلبان حالا دیگر اختلافاتشان بر سر مصداق نامزدی در انتخابات سال آینده، به طرز چشمگیری سر باز کرده است؛ ایشان که تلاش دارند با مانوردادن روی سازوکار ائتلافی جدید خود، بر مناقشات سرپوش بگذارند، با مانع بزرگی روبهرو هستند؛ اینکه از گزینهای تماما اصلاحطلب حمایت کنند یا دوباره مانند سالهای پیش، به سیاست حمایت از نامزد ائتلافی دست یازند.اصلاحطلبان با محوریت شورای هماهنگی جبههاصلاحات چندی پیش از مکانیزم وحدت خود رونمایی کردند. این مکانیزم قصد داشت همه اصلاحطلبان را حول یک گزینه ناب اصلاحطلبی جمع کند و باعث شود که روند اجماع سهل شود. برخلاف انتظار اما این مکانیزم به جای آنکه دوای درد شود، زخمی بر زخمهای پیشین اضافه کرد و باعث شد تا اختلافنظر میان طیفهای اصلاحات به ویژه دو طیف اصلی آن یعنی واقعگرایان و آرمانگرایان، صورتی جدید به خود بگیرد.