حوالی بامداد جمعه 13دیماه98 بود که خبر حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد و شهادت حاج قاسم سلیمانی به همراه ابوالمهدیالمهندس از فرماندهان مقاومت و همراهانشان در رسانهها دنیا را به حیرت واداشت.خبری که در لحظات اولیه همه به شایعه بودن آن فکر میکردند اما گویا این خبر حقیقت داشت، حقیقتی تلخ که کام مردم ایران و بسیاری از آزادیخواهان جهان را تلخ کرد. با وجود گذشت یک سال از شهادت مظلومانه سپهبد حاج قاسم سلیمانی، هنوز که هنوز است داغ غم و ماتم ایشان بر دل تمام ملت ایران و مردم محور منطقه و آزادیخواهان جهان سنگینی میکند. شهید عزیزی که بر جانها و دلها حکومت میکرد و تشییع میلیونی او بیانگر این ادعاست، او آنچنان بینظیر بود که مردم عراق، یمن، فلسطین، سوریه، لبنان، افغانستان و تمام آزادیخواهان جهان را مدهوش خود کرده؛ در یک سال گذشته و پس از ریختن خون شهید محبوب مقاومت عطر معنویت و روحانیتی کمسابقه در فضای میهن منتشر شده و به برکت او کشور به اوج معنویت و دلبستگی به ارزشها رسید. بهطوری که نمود آن را در مواسات و همدلی در دوران سخت شیوع کرونا دیدیم. محبوبیت بیحد سردار، صبر از دلها ربوده و فراق تلخ و گرانش اشکهای فراوانی از چشمان خلایق ستانده است، صحنههای عواطف ملتهای جهان در فقدان این شخصیت جذاب، غیرقابل وصف است. شهید سلیمانی به هیچ دین، نژاد و ملیتی محدود نمیشود بلکه او متعلق به تمام بشریت است و همه حق دارند به او عشق بورزند و برای او و فقدان حضور نورانیش مویه کنند.
«او شهید زنده است؛ سابقه ۴۰ سال مبارزه دارد , همه انبارهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران را در اختیار خود گرفت». اینها تعابیری است که شهید سپهبد قاسم سلیمانی در باب «مهندس ابومهدی» از فرماندهان ارشد بسیج مردمی عراق موسوم به حشدالشعبی به کار برده بود؛ شهید زندهای که به همراه سیدالشهدای مقاومت توسط دولت تروریستی آمریکا به شهادت رسید.
روحالله فرقانی / مسیر توسعه و تجارت نیاز به حفاظ امنیتی دارد، بهخصوص زمانی که یک منطقه جنگهای مختلفی را به خودش دیده است. تشویشی که مردم این مناطق، برای امرار معاش دارند و جنگی که تروریستهای آمریکایی و صهیونیستی به راه انداختند، اقتصاد آن کشورها را تحت تاثیر قرار داده است؛ اما بهبود این اوضاع یک «مرد میدان» میخواست که راه تجارت و «توسعه اقتصادی» کشورها را بازکند. سردار قاسم سلیمانی همان مردی است که علاوه بر حفظ امنیت منطقه، راه تجارت و تبادلات برای توسعه اقتصادی را باز کرد؛ راهی که در قالب یک کارگروه و حتی ستاد روابط توسعه اقتصادی شکل گرفت و تجارت صادرات کالاهای کشورمان به عراق به 9 میلیارد دلار رسید. سردار سلیمانی تنها فرمانده نظامی نبود و ارتباط اقتصادی ایران و عراق را تنظیم میکرد و اجازه نداد تا توسعه اقتصادی طرفین تحت تاثیر جنگ قرار گیرد. شهید سلیمانی معتقد بود میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها شکل نمیگیرد اما باید متوجه شد و نترسید و نترساند. هرچند شهادتش غم در دل دوستدارانش نشاند اما همچنان او مرد میدان در عرصه نظامی و اقتصادی بود و اکنون سربازانش در تمام این جبههها گام برمیدارند.
نقش شهید سلیمانی در مبارزه با رژیم صهیونیستی و تروریستها بر همه آشکار است؛ او دارای فکر و اندیشه ضداستکباری بود و یک همگرایی علیه استکبار را در منطقه ایجاد کرد؛ موضوعی که «خالد القدومی» نماینده جنبش حماس در تهران بر آن تاکید دارد و به روزنامه «صبحنو» میگوید؛ حاج قاسم مبتکر ایجاد «مدرسه مقاومت» در منطقه بود؛ مدرسهای که با نشاندادن راه درست، نقش فزایندهای در مواجهه مشترک ملتها و جهان اسلام با رژیم صهیونیستی و نجات ملت فلسطین دارد. شخصیت حاج قاسم زمانی به این مرحله رسید که راه سخت مبارزه صهیونیستی را در پیش گرفت و آن را ادامه داد و از زوایای مختلف در اندیشه این مبارزه بود.
یکسال از شهادت حاج قاسم سلیمانی گذشت. وصف او کار آسانی نیست؛ سردار، قهرمان، مرد میدان، سرباز و...، تقریبا به تعداد سلایق مختلف در کشورمان تعابیر متفاوتی برای او استفاده شده است. زندگی شهید سلیمانی از کودکی تا زمان شهادت همراه با اتفاقات عجیبی بوده که هرکدام به طور مجزا قابل بررسی است. حاجقاسم در زمان جنگ بیشتر روزهای زندگیاش را در خط مقدم گذراند و پس از پایان جنگ تحمیلی هم در لباس سبز پاسداری به کارش در تامین امنیت کشور ادامه داد. وقتی به فرماندهی نیروی قدس سپاه منصوب شد، کمتر کسی از مردم عادی او را میشناخت؛ البته حاج قاسم بین بچههای جنگ کاملا شناختهشده و محبوب بود. به واسطه حوزه فعالیتهای نیروی قدس، معمولا اقداماتشان آنچنان رسانهای نمیشود، به همین دلیل فرماندهاش هم نسبتا گمنام است؛ اما در 10سال اخیر و خصوصا با پیدایش داعش، حاجقاسم بین مردم شناخته شد. شهید سلیمانی قهرمانی بود که تازه برای مردم شناخته شد.