نوروزی با بیان اینکه هم آن زمانی که ساخت برجها و دریاچه را عامل آلودگی میدانستند و حرفهای غیرکارشناسانه میزدند اشتباه میکردند و هم حالا که نگاهها همه به سمت مدیریت شهری است کملطفی میشود و باید محیطزیست هم پاسخگو باشد. وی در ادامه سخنانش میگوید: «به نظر من مدیریت شهری در رابطه با آلودگی هوا در سه بخش باید پاسخگوی مجلس و افکار عمومی باشد، بهخصوص مدیریت شهری کنونی که به نظر من در این سه مورد ضعیف عمل کردهاست. مدیریت شهری باید برای گسترش حملونقل عمومی نقش اصلی را ایفا کند، در حالی که در حال حاضر شورای شهر برای افزایش مترو و افزایش اتوبوسها که بیش از نیمی از آنها فرسوده هستند و منبع آلودگی به شمار میروند صراحتا اعلام کرده که هیچ کاری نمیتواند انجام دهد. حالا در این میان چند شهردار و معاون حملونقل و ترافیک هم عوض شده است و هیچ اتفاق خاصی صورت نگرفته در حالی که در دوران دکتر قالیباف برای گسترش بیآرتی دولت حتی هزینه یک اتوبوس را هم کمک نکرد. تمام هزینهها از محل عوارض شهری و از محل بودجه شهرداری مصرف شد. آن وقت هم دولت کمکی به شهرداری نمیکرد ولی بهانهای برای گسترش شبکه حملونقل عمومی آورده نمیشد.»
درجا زدهایم!
این کارشناس در ادامه صحبتهایش به «صبحنو» میگوید: «موضوع دوم، بحث مدیریت ترافیک، بحث هوشمندسازی و ایجاد ساختارهای هوشمندی است که در شهر تهران اتفاقات بزرگی در این رابطه افتاده است. اگر بخواهیم نقدی جدی به مدیریت شهری در حوزه آلودگی هوا بگیریم باید حتما این مسأله را مد نظر داشته باشیم، چراکه در این سالهای اخیر ما در گسترش زیر ساختهای مدیریت ترافیک هوشمند درجا زدهایم و مشغول نگهداشت هستیم و حوزه گسترش و ایجاد زیرساختها متوقف شده است.
مراکز ثابتی اضافه نشده است
این کارشناس محیطزیست سومین موضوعی که مدیریت شهری باید بابت آن در رابطه با آلودگی هوا پاسخگو باشد را معاینه فنی خودروها میداند و میگوید: «چه در زمان شورای قبلی و چه در زمان شورای فعلی این کار خوب انجام میشود و پاسخگو خودروهای ما هستند. اما در این دوره مراکز مکانیزه ثابتی اضافه نشده است.»
موضوع، موضوع جدیدی نبود
بحث برجهای منطقه22 را که یادتان میآید همان که مدتی سر زبانها افتادهبود که جلوی باد تهران را گرفته است، حالا همانها خودشان مسوولیت کاهش آلودگی هوای تهران را به عهده دارند. وحید نوروزی، کارشناس محیطزیست و مدیریت شهری به «صبحنو» میگوید: «همه میتوانند در هر دوره زمانی حرفهای شیک بدون پشتوانه علمی بزنند، مدتی هم عدهای میگفتند که برجهای ساخته شده در منطقه22 جلوی باد را گرفته است. در حالی که با یک کارشناسی ساده میتوان فهمید. چقدر این صحبتها و نظرها غلط است کافی است یک نفر کمی از مسائل جغرافیایی سر در بیاورد.» او ادامه میدهد: «به هر حال ذات و توپوگرافی تهران کاسهای شکل است و وارونگی اتفاق می افتد.» نوروزی در پایان صحبتهایش به «صبحنو» میگوید: «بحث استفاده از مازوت که این روزها توسط شورای شهریها مطرح شده است موضوع محرمانه یا جدیدی نیست، و تقریبا همه آن را پذیرفتهاند.»
شاخص ناسالم هوا برای همه
هوای تهران همچنان آلوده است. عصر دیروز و در زمان نگارش این گزارش شاخص آلودگی هوای تهران روی عدد161 قرار داشت که شرایط ناسالم برای تمام افراد جامعه است. آلودگی هوای تهران از روز یکشنبه دوباره اوج گرفته است و البته براساس پیشبینی سازمان هواشناسی کلانشهرها همچنان در دو، سه روز آینده نیز با این وضعیت روبهرو خواهند بود. این در حالی است که تهران در یک هفته گذشته تنها دو روز هوای سالم داشت که علت آن هم بارندگی بود. قبل از بارندگی یاد شده نیز تهرانیها 10روز هوای ناسالم تنفس کردند.