بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
کاهش ورودی بیمارستانها
رییس بیمارستان شهدای تجریش هم دیروز از کاهش ۵۰ درصدی ورودی به بیمارستانها بهدنبال اعمال محدودیتهای کرونایی خبر داد. دکتر رضا جلیلیخشنود که خود عضو ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز هست این خبر را بیان کرد و به ایسنا گفت: البته تاثیر این محدودیتها بر کاهش مرگومیرهای ناشی از کرونا به صورت تدریجی بوده و تقریبا ۳۰ درصد کمتر شده است. عضو ستاد کرونای استان تهران با اشاره به وضعیت سخت بیماری در فصول سرد سال و احتمال تداخل آن با سایر بیماریهای ریوی و تنفسی این فصل، اظهار کرد: اگر مجددا دورهمنشینیها و عدمرعایت پروتکلها شروع شده و محدودیتها لغو شود، قطعا با پیک چهارم اپیدمی روبهرو میشویم.
ویروس جدید پشت دروازههاست
در یک هفته گذشته خبرهایی درباره ویروس جدید کرونا که در انگلیس مشاهده شده و مسریتر از ویروس فعلی است، منتشر شده است. همین امر نگرانی بسیاری از مردم را به همراه داشته است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم با بیان اینکه ویروس جدید پشت دروازههای کشور است، گفت: همواره باید آماده بوده و مرزها را بسیار قوی کنترل کنیم. دکتر علیرضا رییسی در همایش بررسی آخرین وضعیت طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کووید۱۹ به شیوه محله و خانوادهمحور (طرح سردار شهید سلیمانی) اظهار کرد: با نگاه به الگوی بیماری در دنیا و کشور متوجه خواهیم شد که فراز و فرودهای ویروس برای ما درسهای مختلفی دارد.
وی با بیان اینکه ما در اردیبهشت به یک آرامش نسبی در کنترل بیماری رسیدیم اما بلافاصله با موج سهمگین ویروس مواجهشدیم که تلفات بسیاری به همراه داشت، گفت: براساس برآورد بهدست آمده اگر روند قبلی ادامه پیدا میکرد و محدودیتها اجرا نمیشد، شاهد ۵۰ هزار بستری بیشتر و هفت هزار و ۵۰۰ مرگ بیشتر بودیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اشاره به این موضوع که اگر کوچکترین غفلتی در خصوص رعایت پروتکلها داشته باشیم، پیک بعدی بیماری بهمن خواهد بود که اتفاقات ناگواری را به همراه خواهد داشت، مطرح کرد: رفتار ویروس قابل پیشبینی نیست و اکنون جهش فوقالعادهای پیدا کرده است.
رییسی با اشاره به اینکه میلیونها نفر در آستانه سال نوی میلادی در انگلیس درگیر ویروس جدید شدهاند، گفت: ویروس جدید پشت دروازههای کشور است؛ به همین جهت همواره باید آماده بوده و باید مرزها را بسیار قوی کنترل کنیم و برنامهریزیهای لازم را برای زمانی که قدرت سرایت ویروس افزایش پیدا کرد، داشته باشیم.