او در حساب توییتری خود «اطلاعاتی از انفجار آمریکا» منتشر کرد و نوشت: شهر نشویل شهر کوچکی است که در ایالت کوچکی واقع شده؛ این شهر در سطح جهانی، نه ارزش امنیتی دارد و نه ارزش سیاسی. ساکنان این شهر افراطگرایان سفیدپوست هستند. مکان انفجار خالی از سکنه بود؛ برای اینکه اولا مردم به دلیل عید کریسمس و دوما به دلیل موج سرمای شدید در خانههایشان بودند. عاملان این انفجار، خود پلیس را خبر کردهاند. او در توییتی دیگر چند سؤال را درباره این حادثه پرسید: آیا این حادثه میتواند برای مواجهه بین طرفداران ترامپ و مخالفان او باشد؟ آیا میتوان گفت که ترامپ از این حادثه خبر داشته و میخواهد از آن برای استقرار نیروهای گارد ملی در شهرها سوءاستفاده کند؟ آیا این حادثه میتواند بخشی از سلسلهعملیاتهایی باشد که به ترامپ برای اجرای حکومت نظامی بهانه دهد؟
انفجاری که جمعه در ایالت تنسی آمریکا روی داد و پلیس آن را تعمدی دانست، نشان میدهد که ظاهرا هشدارهای «توماس فردمن» روزنامهنگار آمریکایی در جریان مناظرههای انتخاباتی میان دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا و جو بایدن، رقیب دموکرات وی بجا بوده است. فردمن هشدار داده بود که دموکراسی در آمریکا با خطری فجیعتر از وضعیت آمریکا در زمان جنگ داخلی و حمله هوایی غافلگیرکننده ژاپن به پایگاه نظامی آمریکا در بندر پرلهاربر در سال 1941 و حتی بحران موشکهای کوبا در سال 1962 مواجه است.
علت اصلیای که باعث شد فردمن در آن وقت چنین هشدارهایی را بدهد، این بود که ترامپ به شکلهای مختلف نشان داد یا وی بار دیگر به عنوان رییسجمهور آمریکا انتخاب خواهد شد یا اینکه با ادعای باطل بودن رایگیری پستی، رایگیری را غیرقانونی اعلام و تلاش خواهد کرد که اوضاع را برهم زند. این در حالی است که رایگیری پستی، روشی قدیمی است که از خیلی پیشترها در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از آن استفاده میشده و ترامپ هم خود با این شیوه رایگیری روی کار آمد.
اینگونه حوادث در حالی در آمریکا در حال رخدادن است که تصمیمات جنجالی ترامپ قبل از خروجش از کاخ سفید همچنان ادامه دارد، بهخصوص جدال ترامپ با کنگره و بهویژه همحزبیهایش محدود به بودجه بسته حمایتی نشده و وی با وتوی بودجه دفاعی اعلامشده از سوی کنگره نشان داد که حاضر نیست در روزهای آخر حضور در کاخ سفید نیز دست از مقابلهجویی با کنگره بردارد؛ تصمیماتی که بسیاری از مخالفان، این تصمیمات را غیرمسوولانه و منفعتطلبانه میدانند. ترامپ طی روزهای اخیر در موارد مختلفی تنش با کنگره بر سر برخی از موضوعات اقتصادی را افزایش داده است، به صورتی که منتقدان این اقدامات را ناشی از عصبانیت ترامپ از حمایت لازم نشدن از سوی همحزبیهایش در پرونده ادعای تقلب در انتخابات ریاستجمهوری میدانند.
انفجار خودروی بمبگذاریشده در شهر نشویل در ایالت تنسی آمریکا و گزارشهایی درباره احتمال وجود دیگر خودروهای مشکوک به بمبگذاری در این شهر و اظهارات آرون مکابی، سخنگوی پلیس این شهر درباره نظر پلیس نسبت به عمدیبودن این انفجار، نشان میدهد که برخی طرفها تلاش میکنند که بهانههایی را به دست ترامپ، رییسجمهوری شکستخورده بدهند تا وی وضعیت حالت فوقالعاده اعلام کند؛ مسالهای که در نشستی با حضور ترامپ و ژنرال مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا با هدف شوریدن بر نتایج انتخابات ریاستجمهوری برنامهریزی شد.
آشکار است این انفجار که خسارتهای مالی سنگین بر جای گذاشت و به زخمیشدن عده زیادی منجر شد، باعث تشدید حالت ترس و وحشت آمریکاییها از متوسلشدن گروههای راستگرای افراطی حامی ترامپ به خشونت شده است، به ویژه پس از اینکه ترامپ آنها را به خیابانها دعوت کرد تا پیروزیاش را که مدعی است دموکراتها از وی به سرقت بردهاند، بازگردانند.
دولت ترامپ همچنین آژانسهای اجرای قانون را برای کاهش خطر ناشی از تهدید این گروههای راستگرا تحت فشار قرار داد و این مساله باعث شد که خشونت غیردولتی به عرصه سیاسی نفوذ پیدا کند. از این رو، آنها ترامپ را سخنگو و ناجی خود میدانند و او را مسوول دفاع از خود در برابر همه کسانی میدانند که خواهان براندازی وی هستند و صرفنظر از نتایج انتخابات، تلاش میکنند تا حتی اگر شده با توسل به زور ترامپ را در کاخسفید نگه دارند.
به اعتقاد بسیاری از ناظران، از بین بردن شرایط بهوجودآمده، بسیار سخت است چراکه ترامپ آنگونه که از شواهد برمیآید، بهدنبال بهآتشکشیدن آمریکاست. حال باید دید در روز خشمی که ترامپ مردم را دعوت به اعتراض کرده است، چه تحولات و اتفاقات دیگری در این سرزمین دوقطبی روی خواهد داد.