قسمت دوم مستند «غیر رسمی» روایتی از دیدارهای غیررسمی فعالان فرهنگی، هنری و علمی کشور با رهبر انقلاب روی آنتن شبکه سه سیما رفت. یکی از برنامههای مستمر حضرت آیتالله خامنهای که از سالهای گذشته برقرار بوده، برگزاری جلسات گوناگون با طیفهای مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری است. جلساتی که در فضایی متفاوت از دیدارهای رسمی برگزار شده و رهبر انقلاب پای صحبتها و درددلهای حاضران مینشینند که بخشی از این جلسات، از سال۹۵ در قالب جلسات «پنجشنبهای» برگزار شده است. مؤسسه پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای)، روایتی از این دیدارها را در مجموعه مستند «غیر رسمی» تولید کرده که قسمت دوم این مجموعه با موضوع «مروری بر دیدارهای پنجشنبهای» رهبرانقلاب و حاشیههای این جلسات آماده پخش و روی آنتن رفت. این قسمت از مجموعه مستند غیر رسمی، پنجشنبه ساعت۲۰ در مجموعه رسانههای KHAMENEI.IR و شبکه سوم سیما پخش شد. بازپخش این مستند شنبه ساعت۲۰ از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد. قسمت اول این مستند که روایتی از دیدار راویان دفاع مقدس با رهبر معظم انقلاب بود، چندماه پیش و به مناسبت هفته دفاع مقدس منتشر شده بود. این مستند با واکنشهای گستردهای در فضای مجازی و رسانهها روبهرو شد. در این گزارش به برخی ویژگیها و واکنشهای مهم به «غیر رسمی» اشاره میکنیم.
مهدی فضائلی
اخیرا پیروز حناچی شهردار تهران موضوعاتی درباره پروژه پل صدر، آمار صدور پروانه ساختوساز و مسائل شهرسازی در دوره دکتر محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران مطرح کرده که این موضوع با واکنشهای زیادی همراه بوده است. بسیاری از شهروندان و کارشناسان شهری معتقدند که شهرداری در دوره کنونی کارنامه موفقی در جهت تحقق مطالبات شهروندان نداشته و حتی به گفته معاون سابق شهرسازی شهرداری تهران، به خطوط مترو حتی یک متر هم اضافه نشده است، درباره موضوعات مختلف شهرسازی در پایتخت از جمله پروژه پل صدر و سایر اقدامات و خدماتی که در دوره ریاست قالیباف در شهرداری انجام گرفته با آقای پژمان پشمچیزاده، معاون سابق معماری و شهرسازی شهرداری تهران به بحث و گفتوگو نشستیم.
عارف چراغی / ماجرای ساخت واكسن ایرانی كرونا در هفته گذشته و با اعلام آغاز تست انسانی این واكسن در روزهای اخیرا وارد فاز جدیدی شده است. افراد بسیاری كه بیشتر آنان را جوانان كشور تشكیل میدهند برای تست انسانی واكسن ایرانی كرونا اعلام آمادگی كردهاند كه بسیار قابل توجه است. رییس مرکز اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان امام اعلام کرده که تاکنون ۴۴هزار و ۹۴۱نفر برای داوطلبی تست انسانی واکسن کرونای ستاد اجرایی فرمان امام با ۴۰۳۰تماس گرفتهاند و ۲۷هزار و ۷۹نفر اعلام آمادگی کردند. این داوطلبان از همه جای ایران و از اقشار مختلف جامعه هستند که از اعتماد مردم به تلاش دانشمندان ایرانی خبر میدهد. این اتفاق در شرایطی روی داده است كه حتی در كشورهای غربی و توسعه یافته كه خود را پرچمدار تولید و ساخت واكسن كرونا میدانند بسیاری از افراد برای تست این واكسنها نیز اعتماد ندارند. اما اعتماد مردم و داوطلب شدن این تعداد گسترده از هموطنان برای تست دستاوردهای علمی دانشمندان جوان كشور نشان انگیزه و توان مضاعفی است برای آنهایی كه تلاش میكنند تا بتوانند برای درمان بیماری كرونا و مقابله با آن به یاری ایرانیان بروند.
سعید آجورلو / اگر خانم آذر منصوری نگفته بودند که در صورت رفعنشدن تحریمها، مجلس مقصر است، باورم نمیشد «پاسخگویی» در سیاستورزی اصلاحطلبان جایی دارد. تاکنون گمان میکردم سیاستورزی اصلاحطلبانه چرخهای است از «تخریب رقیب- گرفتن رای- فرار از پاسخگویی به مسوولیت» که بنای اصلی آن بر «مقصرانگاشتن» دیگران نهاده شده. با این سخنان خانم منصوری دریافتم که احتمالا این جریان به اینکه پاسخگفتن هم جزو وظایف یک جریان سیاسی است، آگاه هستند و احتمالا خود میدانند که رقابت انتخاباتی بعد از انتخابات تمام میشود و نمیتوان به سوالهای مردم با مدل «کمپین انتخاباتی» پاسخ گفت. متاسفانه این آگاهی از جنس «آگاهی وارونه» است و فقط در مقابل جریان رقیب کاربرد دارد. سهگانه «حرف و تحریف و تخریب» چونان شبح چنان اصلاحطلبان را تسخیر کرده که به جای «سیاستورز» تبدیل به «چریک عملیات روانی» شدهاند و به جای گلوله، کلمه شلیک میکنند؛ جملاتی از جنس صحبتهای خانم منصوری و البته نمونههایی پیشرفتهتر چون گفتوگوی جدید آقای محمدرضا جلاییپور که مصداق ترور کلامی جریان انقلابی است. قابل باور نیست این سخنان از زبان افرادی جاری میشود که روزگاری مدعی «آشتی ملی» بودند. بیان این هفت نکته از این جهت است که سکوت مقابل تحریف جایگاه «متهم» و «شاکی» را تغییر میدهد.
ارجاع دوباره بررسی لوایح مربوط به کنوانسیون FATF(گروه ویژه اقدام مالی مشترک) در مجمع تشخیص مصلحت نظام و آغاز روند مربوط به این بررسی، موجب شد تا چهرههای دولتی و رسانههای اصلاحطلب حامی آنها دوباره همان خط سابق، یعنی پیونددادن همه ناکامیها به نپیوستن ایران به این چارچوب حقوقی را از سر بگیرند. آخرین مورد از این بازی سیاسی، به مساله خرید واکسن مربوط میشود که اصلاحطلبان تلاش کردند بدون اشاره به تحریمهای آمریکا، مشکل را یکسره بر دوش ناکارکردی جمهوری اسلامی ایران بگذارند.
سعید پورملائیهریس
«وحید خضاب» مترجم کتاب «تو زودتر بکش» گفت: هم نویسندۀ کتاب و هم راویانی که با آنها گفتوگو شده، همگی از بخش عمدۀ این قتلها دفاع میکنند و لذا خلاصۀ کتاب، این یک جمله است که «من کشتم، خوب هم کردم که کشتم!»